Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2019. 05. 05.     Klaudi    Gondolatok     2 komment

Az életben sokszor fogunk döntési helyzetbe kerülni és ezekből szép számmal lesz amelyeket muszáj lesz meghozni, szóval a döntés rajtad áll. Csakis tőled függ az adott szituáció. Magadnak kell választanod, hogy adsz e még hozzá valamit az életedhez, vagy ugyan úgy folytatod ahogy eddig. A legnehezebb és legsúlyosabb döntések általában a munkahely és a család egyensúlya téma. Véleményem szerint nem szabad magunkat túl vállalni, ezért ha valami újat adunk a életünkhöz, mérlegelni kell hogy melyikre mennyi időt szeretnénk áldozni de ami még fontosabb az hogy valójában mennyit tudunk.

Sokan túl vállalják magukat, akkor is ha ezzel megerőlteti magát. A mai fiatal generációban sokan vannak akik nehezen mernek komolyabb döntéseket hozni, pl munkahelyet váltani, lerakni egy szakmát, vagy egy új OKJ tanfolyamot végezni. Megértem mert én is tapasztaltam már hasonlót, el kell mondanom a változás tényleg nem annyira rossz, ahogy az ember az idegentől való félelem miatt elsőre érzi. Vannak egy jó páran akiknek nem tetszik hogy bizonyos helyzetek miatt muszáj változtatnia az eddigi életén, makacsul is ragaszkodik a jelenlegi és megszokott helyzetéhez, olyannyira hogy nem tudsz vele már-már mit kezdeni. Hagyod őt ott ahol van, inkább rá hagyod és nem próbálkozol nála többé, mert egyszerűen nem hajlandó meghallgatni és belátni azt, hogy jobb lennének neki is ha meghozná a döntését a változás felé, még ha nehéz is.

A döntéseinknek súlyai vannak mert ezek határozzák meg majd a jövőnket. A te dolgod hogyan döntesz az életedről, mert neked van jogod ahhoz hogy formáld a saját életed. Nem árt, ha nyitott elmével meghallgatsz másokat, és azokra figyelj akik jót akarnak neked, mert ők azt szeretnék hogy ne hamarkodd el a döntésedet, fontold meg alaposan.

Én miként döntöttem, nehéz volt-e?

Sokáig kerestem én is a magam útját, hogy merre tovább és mit szeretnék csinálni, mivel szeretnék igazán foglalkozni. Volt egy kis idő mire rájöttem, utána néztem hogy megéri-e, egyáltalán érdemes letenni egy ilyen “szakmát”?. Nehéz döntés volt számomra de megtettem az első lépéseket és nem bántam meg hisz szeretem csinálni. Gondolok arra is, hogy volt bátorságom létrehozni egy saját blogot és elkezdeni leírni a gondolataimat ide, megosztani veled is a megélt tapasztalataimat és leírni a gondolataimat. Elsőre bevallom nagyon féltem, hogy én blogot „vezessek”, de legyőztem az aggodalmam és tessék, blogolok. 🙂

A döntés rajtad áll, mihez kezdesz az életeddel. 🙂

Ha érdekelnek a többi írásaim, akkor itt megtekintheted,

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
E-Zsolesz

Nagyon hasznos motivációs sorokat adtál ki magadból, kifejezetten tetszik. 🙂 ^_^ Talán azért is, mert éppen hasonló élethelyzetben vagyok. Saját döntéseddel kapcsolatban: szerintem nagyon jó ötlet volt, hogy elindítottad ezt. Várom a folytatást. 😉

2
0
Would love your thoughts, please comment.x