Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2019. 05. 12.     Klaudi    Gondolatok     4 komment

Nagyon sokan azt hiszik, hogy ha eldöntöttek valamit akkor az rögtön a ölükbe hullik és megkezdődik a változás az életükbe. A változást kezdetét ne várd olyan hirtelen, mivel ez a munka folyamatos, a fejlődésnek idő kell. Sajnos vagy nem sajnos, de idő amíg beérik a munkád gyümölcse. Energiát kell bele fektetni hogy a helyzeted javulásnak induljon, utána kell nézned mindennek amit eddig nem tettél, a másik pedig az hogy el kell gondolkozni azon, hogy hogyan tovább és merre.
Ha netalán arra jutottál, szeretnél új szakmát kitanulni, akkor nem árt ha utána lesel egy kicsit. 🙂 A másik, hogy ha új munkahely után nézel, akkor is légy türelmes, mert sajnos nem biztos hogy egyből felvesznek vagy behívnak állásinterjúra. Az fontos hogy továbbra is a magad útját járd.

Tudom, hogy a változás útját most rögtön akarod magadnak, de ez sajnos nem olyan egyszerű, mint azt gondolnád. Ez egy hosszú folyamat lesz mire eléred azt a sikert, azt a teljesítményt amire vágysz. Persze lehetséges hogy van némileg egyszerűbb útja ennek is, de akkor már kevésbé lesz élvezet, nem igaz? 🙂 Te döntesz neked miképpen a legjobb. 🙂

Én azt veszem észre, hogy a mai fiatalok nagyon hamar feladják a küzdés és már alig ha vannak köztük aki céltudatos, aki tudja mit szeretne elérni az életben. Persze régen sem volt mindenki ilyen és nem mindenki tudta mivel szeretne igazán foglalkozni és mi az ami érdekli is őt. Egyáltalán nem tartom cikinek vagy lenézőnek azt aki csak 30 évesen vagy e fölött találja meg azt amivel igazán foglalkozni akar, vagy 40 évesen stb.. Az életünk folyton változásnak van kitéve és mindig vannak más lehetőségeink, akár egy kisbaba, gyermek mellett is képesek vagyunk arra, hogy tudjunk tanulni vagy dolgozni.

Meg fogod látni, hogy a folyamatos kudarc meghozza a siker gyümölcsét! Nem szabad feladnod, csak fel a fejjel és előre! Itt persze nem arra gondolok, hogy tanulj életed végéig, mert mindig tanulsz valami újat az életben is. Nem kell ehhez feltétlen iskolapadra gondolni. Elhiszem, hogy tanulni sokaknak nem a legkedvencebb tevékenység, és vannak olyanok is akik szeretnek tanulni és mindig tanulnak stb.. ám, ha igazán szeretnéd elérni az álmaid, akkor ehhez lehet hogy szükség lesz a tanulásra is. Addig tanulj ameddig van rá lehetőséged! 😉 A többit majd az élet alakítja.

Én Mit tettem vagy tapasztaltam?

Sokáig én is azt hittem, hogy hamar lesz majd munkahelyem és végre tudok is majd dolgozni. Ez sajnos nem történt meg, elég sokáig nem. Még nagyon kezdő voltam, tapasztalatlan és pályakezdő is. Apránként lettek kisebb munkáim, mellette pedig gondolkoztam mit tehetnék még. Tanulni, és hát elmondom nem szerettem és nem is akartam. Hatalmas hiba volt az életembe, mert nem tanultam tovább, őszintén nem is érdekelt más szakma és sajnos az én iskolámban nem sok választási lehetőség volt. Arról nem is beszélve, hogy az én volt iskolám nem is engedélyezte a külsői gyakorlatot, emellett pedig alig volt rá esély hogy magamtól menjek el külsői gyakorlatra, így mondhatni bukta volt az egész. Maga a szakmámat nem bántam meg, mert nagyon szeretem csinálni mai napig. 🙂 Sajnos nem ebben dolgozom, de örülök hogy lerakhattam. Alkalomkor élvezem is csinálni a családtagjaimnak és egy-egy darabot esetleg rendelésre/kérésre. Jelenleg egy nagyon jó cégnél vagyok, barátságos a hangulat és jól bánnak velem annak ellenére is, hogy hallássérült vagyok. A legtöbb kollégámmal jól kijövök szerencsére. Munka mellett tanulok is, és azt is nagyon élvezem és alig várom hogy ezt a tudást tovább fejlesszem magamnak és valami nagyon egyedi dolgot tudjak átadni az embereknek, na és persze a változások sem kerülnek el. 🙂 Régebben sokkal céltudatosabb voltam például, ezt próbálom visszaszerezni és már úgy érzem a jó úton haladok. 😉 Az élettől is rengeteg mindent megtanultam és tanulok továbbra is.

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andi

Jó írás. 😉

E-Zsolesz

Ismét nagyon igaz és motivációs sorokat hoztál nekünk. 🙂 Mindig van mit tanulnunk, mindig lehet találnunk új utakat, illetve érdemes ránézni és esetleg fejleszteni egy-egy gyengeségünket. De egyben türelmesnek is kell lennünk, hogy ezek úgyszólván megfelelően működjenek bennünk vagy körülöttünk. A legjobban mégis az tetszett, ahogyan a saját élethelyzetedet megosztottad velünk. Mert egyben egymástól is tanulhatnak az emberek. Csak így tovább! 😉 ^_^

4
0
Would love your thoughts, please comment.x