Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2019. 11. 03.     Klaudi    Gondolatok     0 komment

Sajnos, napjainkban is jelen van a negatív kritika/bántalmazás és ez érinti azokat az embereket is akik eltérnek az átlagtól. Nagyon sok olyan esetet fel tudok sorolni, amiért az emberek bántva vannak vagy negatív kritika érinti őket és nem csak azért mert beteg vagy/megváltozott munkaképességű kategóriába tartozik. Hab a tortán: mindenért bántanak, kritizálnak. — >>>telt vagy, sovány vagy, duci vagy, vagy csak van rajtad némi felesleg, szereted a divatot-vagy sem, hallássérült vagy, blogot vezetsz, youtuber vagy, a magasságod miatt is, a beszéded, az írásod miatt, nem szültél még,  stb. Sorolhatnám végtelenségig mi mindenért bántanak/szólnak le minket mások és ez olykor még fizikai bántalmazás is lehet. Minden apró dologért bele tudnak kötni az emberbe….

Sokan nem tudnak mit csinálni/kezdeni ezekkel a rosszindulatú emberekkel, mert akár fizikailag, akár lelkileg, akár kommentek által mindig találkozol ilyenekkel és sajnos  teljesen nem lehet elkerülni. Semmi haszna annak hogy te visszaszólsz és elkezded kifejteni a Te igazságodat, a Te nézeted, mert ezzel nem teszel mást, mint hogy foglalkozol vele és ő ezt látja, és nem is fog téged békén hagyni. Pedig mennyire egyszerűbb lenne: Hagyni megfőni a saját levesében és törölni az olyan hozzászólásokat/megjegyzéseket és leveleket(e-mail) amik támadó, sértő, bántó tartalmúak. Hagyjad. Töröld! Nem kell vele foglalkozni! Te így vagy jól! 🙂 

Tudom, hogy ezeket nem olyan könnyű “elhagyni” valamint kezelni is, és nem észrevenni. Ugyanakkor saját magad csapdájába is esel, mert úgy érzed “muszáj kiállnod a saját igazadért”!  Persze, meg tudlak érteni, de neked is meg kell érteni, hogy Ő direkt akarja elérni, hogy foglalkozzon vele valaki végre! Ő nem más, mint egy irigy ember, ki figyelemre vágyik és unatkozik. Ennyire egyszerű. Nem kell ilyenekkel foglalkozni, foglalkozz saját magaddal, a saját életeddel és tedd azt amit eddig is, folytasd azt amit elkezdtél. Ne hagyd, hogy mások miatt abba hagyd amit elkezdtél(blogolás, youtube, kreatív-DIY, a környezetbarát hozzáállás, és sok minden más is létezik ugye) amit szeretsz csinálni, folytasd és ne add meg neki az örömöt, hogy abbahagyod!

Akkor mit tegyek, ha kiállni nem érdemes? 
Kiállni az igazadért, magadért már megint más fogalom. Nem is azt mondom, hogy ne állj ki magadért, hanem azt hogy ha látod hogy az illető továbbra is okoskodik neked, valamint idegesítően írja a maga igazát, akkor felesleges vele folytatni a beszélgetést/vitát. Mert nem fogja abba hagyni, pláne hogy ő szó szerint trollkodik a saját blogodon/oldaladon, vagy épp a csatornádon. Ő szeretné élni a te életedet, ha fogalmazhatok így, mert az ő élete nem olyan, mint amilyennek elképzelte vagy sajnálja hogy neki ennyi jutott. Úgysem tudod meggyőzni őt a saját igazaddal, mert teljesen más fogja hajtani, írogatni neked, mint te neki ugyanazt a mondatod, fogalmazást írod meg neki, mint elejétől fogva. Nem érdemes harcba bocsátkozni, pláne hogy az egész értelmetlen csatatér. Arról nem is beszélve, hogy ezt a csatát úgyis te fogod megnyerni, mint a másik. Nem tudom mennyire észrevehető, de a trollkodó igazából saját magával nincs megelégedve, ezért is köt beléd. 😉 Szóval, ha magadra veszed, akkor igazat adsz neki.. Ne vedd magadra!

Hogyan védjem meg magam a trolloktól? 
Nem tudod magadat sehogy megvédeni. Mert a trollok itt lesznek akkor is, ha te minden honnan törlöd a hozzászólást vagy tiltod az IP címét stb. Egyetlen egy módja van talán annak, hogy tényleg nem engedélyezed sehol a hozzászólásokat… De akkor hogy tudnak veled kapcsolatba lépni azok, akik szívesen hozzászólnának egy-egy bejegyzésedhez? Ugye? Így már neked sem tetszene, hogy nem tudsz/tudod elolvasni azokat a kommenteket amely pozitív jellegűek, pozitív véleményeket kapsz, illetve építő jellegű kritikákat amelyek nem csak lehúznak! Arról nem is beszélve, hogy legalább az adott bejegyzéseidhez hozzá is tudnak neked szólni. 🙂 Amely téged is jó érzéssel tölthet el, hogy vannak akik olvassák a bejegyzéseid/posztjaidat. Tanácsot tudok azzal kapcsolatosan mondani, hogy az e-mail címedet ne rakd ki! Ha mégis, akkor inkább csinálj egy másik e-mail fiókot, ami nem személyes, hanem a blogoddal, youtube csatornádal, könyveddel stb..-vel lesz kapcsolatban. Tudom, sok lesz ez így neked, de hidd el megéri egyenlőre! 🙂

Élőben már nem merik megtenni, de interneten nagy a szájuk! 
Köztudott, hogy mióta létezik az internet a legtöbb troll inkább itt éli ki magát a legjobban, élőben sajnos már nem merne megmutatkozni előtted. Milyen érdekes nem? 😀 Többször olvastam már olyan hozzászólásokat, illetve fenyegető jellegűek is voltak már, hogy majd élőben találkoznak és lerendezik ezt a vitát. Ám, sokszor megesett hogy az illető ugyan elment  a helyszínre, de a troll nem jelent meg sehol. Illetve a személyes találkozóknál azért manapság már vigyázni kell! Mindig nappal és inkább forgalmas helyen találkozz olyannal aki még ismeretlen neked, akiben nem feltétlenül bízhatsz meg. Másik megoldás lehet, hogy ha van rá lehetőséged ne egyedül menj, rokonod vagy egy barátod is tartson veled. Ezek fokozottan igazak ha kiskorú vagy még.


Mit tegyek ha már szinte fenyegető jellegű leveleket, hozzászólásokat kapok?
Először is, fontos hogy ne ess pánikba! Mert sajnos nagyon sokan elveszítik a önbizalmukat, hitüket és képesek pánikba esni nagyon hamar. Mély levegő, jól olvasd el mit írt az illető, mert könnyen lehet hogy félre értelmezzük a leírtakat vagy magát a fenyegető levelet vagy hozzászólást. A következő lépésként: PrtSc ezután pedig mentsd le valamilyen formátumban! Semmiképpen se töröld! Mivel sokan megteszik és esnek bele ebbe a hibába. A másik ami még fontosabb lépés, hogy szólj mindenképpen olyannak akiben megbízol, ha kiskorú vagy akkor családtagodnak! Mutasd meg neki is szintén mit kaptál és hogy már megtetted a PrtSc, ezután menjetek el a rendőrségre. Ha a rendőrség megtette a szükséges lépéseket, valamint levan zárva az ügy, akkor utána eldöntheted hogy letörlöd-e. A szülőknek különösen felhívnám a figyelmét arra, hogy ha a saját gyerekük blogol vagy esetleg youtube csatornája van, akkor kérlek titeket hogy a tartalmat mindenképpen ellenőrzés alatt kell tartani! Mert sajnos nagyon sokan nem is sejtik, de sok troll leginkább a gyerekeket képesek a legjobban betalálni, valamint manipulálni is sokkal könnyebb őket, mint minket, felnőtteket. 

Mi az az Atrocitás? 
Sokan nem ismerik vagy sosem hallották ezt a szót olyan gyakran vagy mi a jelentése? Atrocitás az erőszakot is jelenti egyben, de inkább fogalmazunk úgy, hogy az atrocitás a bántást is jelenti, hogy mennyit/mennyire bántottak téged a betegséged/állapotod miatt. Gyakran használják azokra is akik átlagos emberek, őket is érheti atrocitás. Bármi miatt használhatják, nem csak azokra akik eltérnek az átlagtól, hanem bárkit érhet az atrocitás az életében. 


Ért már engem negatív kritika, Atrocitás? 
Természetesen. Ez alól én sem vagyok kivétel. Én nem is foglalkozom a hülyékkel, sem a trollokkal. Amikor létrehoztam a blogomat, tudtam mire fogok vállalkozni és arra is fel voltam készülve és jelenleg is, hogy itt interneten is fog engem érni negatív kritika, hozzászólások stb.. Hogy őszinte legyek, eddig még nem igen történtek ilyesmik mióta a blogomat létrehoztam és folyamatosan vezetem is. Még a facebookon, Instagramon sem történt még velem. E-mail elérhetőséget meg nem is teszem ki, mert úgy gondolom felesleges lenne. Ha valaki netalán tanácsot akarna tőlem kérni, se nem adnám meg az e-mail elérhetőségemet, hanem írjon nekem itt vagy privátban, akár instagramon is tud nekem üzenni. 🙂 Ám, mint írtam fentebb, hogy igen engem is ért már negatív kritika, még ha interneten eddig még nem nagyon, viszont életem során igen. Mindig értek engem negatívumok, mert a környezetemben voltak egy páran akik mindig leszóltak valami miatt, hallássérültségem miatt is volt már negatívum az életembe, vagy a kinézetem/alakom miatt is. Hogyan állok hozzá? Őszintén sehogy, szinte nem is érdekel engem hogy a másik mit gondol, mert ezek a megjegyzések ami inkább lehúznának engem, nem foglalkozom velük, se azzal az emberrel aki szerint változnom kellene vagy aki szerint az állapotom miatt nem vagyok hátrányba és egyéb dolgok. Ért e engem Atrocitás? Hamarosan írok erről is bejegyzés, addig is türelem rózsát terem! 🙂 

Klaudi


Idézetek:

“Mindig haladj az utadon, és ne érdekeljen az, hogy mit gondolnak mások rólad. Tedd azt, ami neked a legjobb.”Johnny Depp

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x