Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Interjúk
2020. 05. 24.     Klaudi    Interjú     0 komment

Sziasztok!  A mai Interjú alanyom Jakó Judit! Ő is nagyon kedves, életvidám, lelkes és határozott személyiség, aki tudja mit szeretne elérni az életben és célratörekvő. Több blogot indított már, valamint amatőr íróként is tevénykedett. Judit szeret fotózni(fényképezni), utazgatni és kirándulni a párjával együtt. Betegsége nincsen, ő egy nagyszerű nő akit valaha is ismertem!  Nem is húzzom tovább az időt! Jöjjön az interjúk 5.része! Jó olvasást kívánok! 

 

Szia Judit!  Köszönöm szépen, hogy elfogadtad a felkérésemet! Mesélnél magadról? 

Szia Klaudia ☺

27 éves vagyok, és nemrég indítottam el a blogomat. Az írás mindig is az életem része volt. Régebben aktívabban, és most egy nagyobb kihagyás után, még több tartalommal jelentkezek. Több blogot is írtam már, publikáltam online felületen, illetve a Kinek a szégyene című könyvben is tevékenykedtem. Boldog párkapcsolatban élek, közös hobbink az utazás, és a fotózás, mely jól illeszkedik a blogom arculatához is. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hisz, van egy fantasztikus párom, közös terveink, sokat utazunk, és áll egy támogató család is mögöttünk, akikre mindig számíthatunk.

Milyen betegséged/betegségeid vannak és mióta?(Már ha van, természetesen)
Nincs semmilyen.

Olvastam az egyik bejegyzésedben, hogy Vegetáriánus voltál a betegséged miatt. Jót tett? Volt hatása, hogy ezt alkalmaztad? Hogy tetszett? Hogyan érezted magad tőle, mint életmód?
Eleinte nagyon jó volt. Igazából azért kezdtem el, mert rá sem bírtam nézni a húsra, egyszerűen nem kívántam. Egy idő után, viszont mikor megszüntettük a probléma gyökerét, nagyon hiányzott a szervezetemnek, így fokozatosan visszaálltam. 

Mi a kedvenc elfoglaltságod? 
Teljes mértékben az írás, illetve a fotózás, utazás, kirándulás

Mit gondolsz a környezetvédelemről? Te mennyire “tartod be a szabályokat”? ♻
Igazából nagyon fontosnak tartom. Sohasem szemetelek, a hulladékot szelektíven gyűjtöm, próbálok kevesebb műanyagot használni, illetve újrahasznosítani.

Olvastam nálad a Vegán Sminkterméket, nagyon tetszett! Mennyire sminkeled ki magad illetve mire figyelsz a legjobban, ha sminket vásárolsz vagy ha elhasználtad azt? Inkább veszel alternatív termékeket? 
Vannak olyan napok, hogy nem sminkelem magam, sőt elég sokszor. Ha mégis, akkor is csak minimálisan.  Alapvető termékeket használok, alapozó, púder, highlighter, szempillaspirál, és kihúzom a szemöldökömet. Nem ragaszkodom mindenből ugyanahhoz a termékhez, de ha alternatívát választok, az akkor is csak vegan lehet.

Fontosnak tartod az állatvédelmet?
Igen teljes mértékben, bár mondja ezt egy olyan valaki, aki húst fogyaszt. Hozzá kell tennem, keveset, próbálom minimalizálni. Én úgy gondolom, ezt nem tudnám teljes mértékben kiiktatni az étkezésemből.???

Van most jelenleg kisállatod? Ha nincs, szeretnél, és ha igen, akkor mit? 
Most nincs, viszont szeretnénk, kettő kutyát a későbbiekben.

Olvastam a blogodon, hogy már többször is neki futottál a blognak, megkérdezhetem, hogy mi az oka annak, hogy folyton abba maradt? Persze, ha nem titok! 
Hát különböző élethelyzetek miatt. Sajnos az ember hoz néha rossz döntéseket. Akkoriban sem idő, sem energiám nem maradt rá. Én úgy gondolom, ha valamit csinálunk, azt teljes erőbedobással csináljuk.

Sok boldogságot kívánok neked a pároddal! ❤️ Támogat téged a blogolásban? Ha igen, akkor miben és hogyan?
Köszönjük szépen. Igen abszolút partner ezt a témát illetően. Elolvassa az írásaimat, megosztja velem a véleményét, szoktunk együtt is ötletelni a témákon.

Mik a terveitek a jövővel kapcsolatban? Valamint, szeretnétek majd babát?? Ha igen, akkor többet? Kisfiút vagy kislányt? 
Természetesen egy saját ház, szeretnék az írásra is koncentrálni. Esküvő gyerekek, a szokásos. Hármat tervezünk, aztán meglátjuk. A nemük pedig teljesen mindegy, nekem nincs konkrét elképzelésem, hogy kislány, vagy fiú legyen. Mindkettőnek örülnék. Aztán maximum, ha három fiunk lesz, határozottabb egyéniséggé kell válnom, nehogy alulmaradjak négy férfi mellett. ☺

Tudom, még nagyon új a blogod, mik a terveid vele, hogy jött az ötlet, hogy újra bele fogj?
Az, hogy most ideáig eljutottam, ez körülbelül egy év munkája volt. Hát igen. Igaz az a mondás, hogy jó munkához idő kell.  Nem igazán volt rá kellő időm, nem voltak témáim. Én inkább azt mondanám, kicsit helyre kellett tennem magamban néhány dolgot. Amikor kikristályosodik a nézet, megvannak az elvek, az alázat, akkor már csak a kitartás van hátra, és indulhat a gépezet. Nem szeretnék tervezgetni ezzel, mi lesz négy vagy öt év múlva. Csinálom, írok, amíg örömömet lelem benne.

Meglepett engem a bor bejegyzésed, pedig nem szereted az alkoholt.  Vevő vagy az új dolgokat kipróbálni vagy inkább maradsz a megszokottnál?
Abszolút, nem vagyok híve az állandósult dolgoknak. Vannak, persze amik rutinszerűen működnek az életemben, de szeretek új dolgokat kipróbálni. Örültem ennek a lehetőségnek. Illetve volt benne kihívás, de természetesen nem vagyok híve az alkoholnak, de azt sem állítom, hogy egy kortyot sem fogok inni soha. 

Milyen tartalmakkal találkozhatunk, illetve olvashatunk majd még a blogodon?
Egyelőre biztosan ezt a vonalat fogom képviselni, mint amivel most is találkozhattok. A blogom tartalma, illetve arculata csak akkor fog változni, ha én is hasonlón megyek keresztül. Szeretek alkalmazkodni a kialakult helyzethez, életvitelemhez, és mindenképpen törekszem az ön azonosságra.

Látom szeretsz utazni. Hol jártál eddig? Van esetleg egy kedvenc helyed ahová visszatérnél gyakran?
Huhhh… Külföldön: Románia, Ukrajna, Szlovákia, Ausztria, és Németország

               Belföldön: Székesfehérvár, Szeged, Ópusztaszer, Miskolc, Eger, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Pécs, Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Visegrád, Esztergom, Szentendre, Vásárosnamény, Aggtelek, Tokaj

A Balaton illetve a Velencei-tó környékén.

Több nemzeti parkban is jártam már, illetve hegyvidéki területen, Győr és Hajdúszoboszló pedig örök kedvenc. Általában évente kettő alkalommal meglátogatjuk a wellness részlegüket. 

Ért már téged atrocitás? Ha igen, mesélnél róla?
Igen, de erről nem szeretnék beszélni, nem áll szándékomban lejáratni senkit, és véleményezni sem. 

Mi az a téma ami leginkább foglalkoztat téged?
Mindig más ez elég változó. Ami legtöbbször eszembe jut az az, hogy miért hazudnak emberek? Miért olyan negatívak? És mi ez a durva lekezelő stílus? Gyakran olvasom a különböző csoportok komment szekcióját, felháborító, borzalmas a stílus, és a hangnem egyaránt. Tisztelet emberek, mond ez valamit? Mert sokan nem tudják- e szó jelentését.

Mit gondolsz azokról az emberekről, akik eltérnek az átlagtól abban, hogy betegségük van?
Abszolút nincs róluk negatív véleményem, igazából nálam ugyanolyan, mint bármely másik ember. Nem szeretem a megkülönböztetést, és a kiközösítést. El kellene felejteni már, ezt a sztereotípikus viselkedést az embereknek.

Mivel inspirálnád és motiválnád őket és a hallássérülteket?
Mindenképpen fogadják el, és ne érezzék kevesebbnek magukat másoknál. Ne féljenek új dolgokba kezdeni. Soha ne foglalkozzanak negatív véleményekkel, kritikákkal, mert felesleges. Az a fontos, hogy az ember a saját bőrében érezze jól magát. És ezt mindenkinek tudnám tanácsolni. Tudom, vannak, helyzetek mikor összejön minden, de nem szabad elkeseredni. Ugyanolyan értékes minden ember.

Végezetül, megosztanád velünk a blogod?
Blog: www.jakojudit.hu
Facebook: https://www.facebook.com/lifewithjudit/
Instagram: @life_with_judit

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x