Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Én és a Maszk helyzet
2020. 06. 07.     Klaudi    Hallássérült életmód, Személyes     2 komment

Sokan voltatok arra kíváncsiak, hogy én hogyan tűrtem a maszk viselését illetve még hogyan viselem mai napig. Akadályoz-e valamiben? Mint a legtöbb sorstársamnak, nekem is okoz. Szerencsére már létezik olyan maszk ami segíthet a hallássérülteken, siket embereken, viszont nem elterjedt, talán nem is kapni nálunk, ez olyan maszk amelynél a szájnál van egy kis átlátszó rész hogy tudjunk szájról olvasni. Ez lenne nekünk a legjobb, de mint említettem ezt a maszkot nem láttam senkin még, és így mondhatni nekünk ez hátrány megmaradt most. 

Mi baj van a maszkkal? 
Problémám ugyan nincs a maszkkal, inkább maga a pántszalaggal és a szájról olvasás adja a nehéz helyzetet, arról nem is beszélve, hogy nem is hallani tisztán ha valaki hozzám/hozzánk hallássérültekhez beszél. Sajnos nekem 2 opció van. 

1.Elviselem hogy a szalagot nem tudom jól igazítani a fülemre, mivel én készüléket hordok, ezért sajnos vagy a készülékemen kívülre akasztom a maszk szalagját vagy hátra a készülékem mögé és manófülem lesz. ? 

2.A másik lehetőség, hogy akkor nem hordom a készülékeimet, de akkor semmilyen hangot nem fogok hallani, és ez ugye balesetveszélyes! Mert ha nincs a fülemen a készülék, akkor könnyen okozhatok magamnak balesetet, hiába a zebrán megyek át. Erre is fontosnak tartom oda figyelni, akkor is ha készülékeim a fülembe vannak. 

Most jöjjenek azok a kérdések amiket instagramon írtatok nekem. Ezekre most válaszolok itt is, valamint jobban ki is fejtem. 

Mennyire érzed/visel meg ez a járvány helyzet? 
Szerencsére jó alkalmazkodó típus vagyok, ezért a jelenlegi járvány(Koronavírus/Covid-19)helyzet annyira nem visel meg. Nem pánikoltam, nem estem kétségbe, nem aggódtam és társaik. Mindig is hordtam magamnál kézfertőtlenitőt, szóval akkora problémát nem okozott, leginkább a maszk viselete volt nálam nehézkes a készülékeim miatt, illetve amiatt is hogy nehezebben hallottam másokat. Inkább a maszkot nem szeretem hordani, de ha muszáj, akkor muszáj. Illetve hordok még kesztyűt is magamnál, ha boltba mennék és törlőkendőt is cipelek magammal, ha megyek valahova. Szóval, rendesen fel voltam készülve erre a helyzetre. 

Hogy tudsz szájról olvasni most hogy mindenki maszkban nyomul? 
Sehogy? Páromnak szoktam mondani, hogy tolja le a maszkot, ha velem akar beszélni. Ezzel haladunk/haladtunk. Vannak maszkok amin látszik a száj részt, ami megkönnyíti a szájról olvasást, de sajnos ezt nem láttam senkin (szerintem nálunk nem is kapni), így nekünk “felejtős” megfejteni, hogy a másik mit akar. Vagy letolja a maszkot és úgy beszél hozzánk vagy sehogy. Megoldjuk. 

Milyen maszkot viselek? 
Nem eldobható maszkot viselek/hordok, hanem újra használatos maszkokat, amit még a csipkelengyétől rendeltem. Kényelmes viselet, ki tudom mosni és bármikor tudom újra használni őket. 

Miért nem írtam a koronavírusról bejegyzést? 
Azért, mert újat úgysem tudtam volna vele nyújtani, valamint mindenhol csak ez az egy téma folyt/íródott folyamatosan. Jobbnak láttam inkább nem írni róla, hiszen ugyan azt elismételni felesleges volt/lett volna. Aki pedig követi a facebook oldalam, ott néha ki tettem egy-egy fontos információt, osztottam meg videókat erről a témáról, de főleg a hallássérülteken/siketeken segítettem leginkább a megosztásokkal. 

Köszönöm szépen, hogy elolvastad ezt a bejegyzés. ? Ha lennének még kérdéseid ezzel kapcsolatosan, akkor a klaudiblogol@gmail.com e-mail címre küldheted a kérdéseid, vagy az instagramon, valamint a facebookon is megtalálsz. 

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ninaa

Nagyon nehéz lehet neked, de annyira szeretem a pozitiv énedet ♥
Nem is kell ezzel kapcsolatban írnod semmi mást, igazad van. Mindenhol ez folyik.

Vigyázz magadra ♥
Puszi.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x