Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Ősz
2020. 09. 20.     Klaudi    Gondolatok, Személyes     4 komment

Sokan negatívan köszöntik az őszt, pedig vannak nagyon szuper és szép oldalai is az ősznek mint minden évszaknak, ennek is megvannak a bájai, szépségei, gyönyörűségei és még sorolhatnám. Az ősz magában hordozza a gyászt, az elmúlás időszakát is, ugyanakkor mint minden évszak, az újrakezdését is jelenti, legalábbis számomra biztosan. 

Dekoráld ki a lakásodat/szobádat
Nincs annál jobb időtöltés, és itt a Halloween időszaka is, akár amiatt is bele kezdhetsz a dekorálásba. Nézz szét az interneten, pinteresen, youtuben és ha van facebookod akkor ott is vannak csoportok, biztosan megtalálod a számodra a tökéletes dekorációt! 

Minél előbb elkezded, annál inkább rá leszel te is hangolódva az őszre, arról nem is beszélve, hogy legalább nem kell nagyon kapkodnod sem és “készülni” a Halloweenre, max csak azt a pár díszt még felteszed ami még hiányzik és ami nélkül nem lenne szép az idei ősz! 🙂 

Kuckózz be! 
Vedd fel a kedvenc ruhádat, ha pedig nincs semmi teendőd és otthon vagy akkor mire vársz? Kényeztetést mindenki megérdemel, pláne hogy a hideg időszakok is beköszöntenek! Készíts magadnak vagy akár a családodnak egy jó forró teát, vagy forró kakaót, esetleg egy jó bögre forralt bort! 😉 Készítsd elő a kedvenc filmedet vagy egyszerűen nézz valamit, akár sorozatot! Ha pedig olvasni szeretsz, akkor azt. Bújj be az ágyba és élvezd az időszakot! 🙂 

Ha van arra lehetőséged, akkor az ablakod mellett is tudsz kényelmesen olvasgatni a forró italod társaságában, miközben kint táncot jár az ősz és bent pedig jó meleg van, pláne a jó puha-meleg pléded alatt. 

Süss-főzz a kedvenceidet
Mivel nincs annyira meleg így bátran tudod bekapcsolni a sütőt, hogy tudj sütni valami finomat. Mi más ilyenkor a kedvenc sütemény, mint egy jól megérdemelt almás pite? Vagy esetleg sütőtök? Vagy bármi ami a te kedvenced és nyáron nem volt alkalmad megcsinálni, mert nem szeretted volna bekapcsolni a sütőt és még pokollibá tenni a konyhát/lakást, most itt az alkalom hogy pótold! 

Be tudod hozni a lemaradást, hogy ki tud próbálni a recepteket amiket eddig nem tudtál a nagy meleg miatt, legyen az akár egy ebéd, vacsora, uzsonna, reggeli, desszert, bármi! A lényeg, hogy végre el tudjuk készíteni a megérdemelt ételeinket/italainkat. 

A gyász.. 
Nem sok van vissza és itt lesz a halottak napja, a mindenszentek. Bár vannak akik keverik a halottak napját a Halloweenel, de érthető és valami féle összefüggés található! Aki még nem látta vagy nem halott róla, ilyenkor érdemes megnézni a Coco c. animációs filmet. Számomra illetve számunkra nagyon elgondolkodtató volt ez a kisfilm. Nagyon tetszett ahogy bemutatja egy másik kultúra érzéseit és gondolkodását az elmúlásról, elvesztett szeretteinkről, mi tudtunk azonosulni vele, nagyon szép kis film.

Sziasztok! Én is megosztanám a gondolataimat, lássuk is 🙂 
Személy szerint akármennyire is szeretem az őszt, mégis van egy kis szomorkás hangulata, hisz ilyenkor emlékezünk meg a szeretteinkről akiket már elvesztettünk, persze ez nem azt jelenti, hogy ne emlékeznénk rájuk az év minden napján. Én úgy érzem, amíg gondolunk és emlékezünk rájuk addig tovább élnek bennünk, a szívünkben. Jobban belegondolva nem csak emlékként maradnak velünk, hisz hatással voltak az életünkre, legfőképpen ránk, amit tanítottak nekünk amit átvettünk tőlük, az emlékek és a tudás, a szeretet amit kaptunk az mind velünk marad, ezeket gyakran mi is tovább adjuk akár akaratlanul is. Hiányoznak és nagyon tud fájni, azonban tovább kell haladnunk, hisz Ők is ezt szeretnék. Ez a természet rendje, egyszer mind elmegyünk, de tovább élünk szeretteinkben ahogyan ők is bennünk. Minden közös emlék, minden ölelés és érintés felbecsülhetetlen. Ne feledjük el kimutatni az érzéseinket, hisz a szeretet az egyik legfontosabb és legjobb érzés a világon. 

Szép napot nektek, sziasztok!
Viktor

Túrázz, kirándulj, sétálj nagyokat az őszi levegőn és élvezd a napsugarakat! Tervezzetek ilyenkor is apró programokat a családdal

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
E-Zsolesz

Kreatív és hasznos bejegyzés lett, nagyon szupik az időtöltési tanácsok. 🙂 Én igazából nagyon élvezem a nyarat és bizonyos szempontból ilyenkor rosszul esik elbúcsúzni a strand-szezontól, de valóban van pozitív iránya is az ősznek. Például strandolás helyett ilyenkor lehet átváltani nagyobb kirándulásokra és túrákra, hiszen hosszú-hosszú kilométereket sétálni nyári forróságban nem javasolt. Ilyenkor újra ennek kedvez az idő és gyönyörű a táj. Tehát valami elmúlik és valami mégis visszatér. 🙂 További jó blogolást! Várom is a további jó írásaidat. 😉 ^_^

Apróné Taraszovics Klára

Én szeretem az őszt,van még mit tenni a kertben, nincs már az a nagy meleg, jójat kehet sétálni, kirándulni. Nekem még nem a kuckózás ideje, az majd a tél lesz. Gyönyörű ilyenkor a táj, az erdő. Tetszett az írás.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x