Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Így vagyok nő
2020. 10. 25.     Klaudi    Hallássérült életmód     0 komment

Instagramon volt egy kérdés: Mik a legfőbb ismervei egy ízig-vérig nőnek? Felkerestem a illetőt, hogy most pontosan mire is gondol, mert ugyebár ezt a kérdést bárhogy is lehet értelmezni. ? S, mivel kaptam az alkalmon, ezért azt gondoltam: Rendben van, megválaszolom ezt egy blogbejegyzésben. 

Mit is mondhatnék? Sok értelembe lehet venni: hogy mitől nő, egy nő? Mert ugyebár mindenkinek mást jelent ez a kifejezés/kérdés. Valaki szerint attól nő valaki, hogy sminkeli magát, szépen kiöltözik, van tartása, főz/süt, vezeti a háztartást és ezt a listát lehet sorolni. Valaki szerint meg pont az teszi nővé, hogy nem sminkeli magát, nem öltözik ki hanem a kényelmes ruhákat veszi fel és nem követi a mai trendet/divatot stb.. Szóval ezekről lehetne mit vitatkozni azt hiszem. 

Mindenkinek és minden nőnek mást jelent nőnek lenni! Erről pedig kár vitát nyilvánitani és veszekedni a másikkal, mert Te szerinted nem ezt jelenti Nőnek lenni. Ha neked ez a véleményed, akkor legyen ez, de ne akarjuk a másikra erőltetni a saját véleményünk. 

Fogadd el azt, hogy ő így érzi magát nőnek, te pedig úgy, és ez így van jól! 😉 

Hogyan vagyok Nő hallássérültként? 
Mint minden női társam, bár hallássérült vagyok, de ettől függetlenül is ugyan úgy nő vagyok! Ugyan úgy szeretem felvenni a kényelmes és ugyanakkor ami nekem megtetszik ruhadarabokat hordani, viselni magamon. Nem szeretek sminkelni, de ezt sem jelenti azt, hogy alkalmakra nem viszek fel magamra egy kis szempillaspirált vagy egy ajakrúzst, de ennél jobban nem esek túlzásokba. Szeretek felvenni ékszert is, de ezeket is ritkábban, mert nem vagyok valami ékszeres típus. Nyilván amiket kapok ajándékba becsülöm is őket és nagyon féltem, ezért is ritkábban hordom a nyakláncaimat, gyűrűimet. Na, nem mintha olyan sok lenne, de érthető szerintem. ? 

Szeretek főzni, sütni és a háztartást vezetni meg társaik. De erről azt gondolom, hogy talán ez az a pont, amikor már tényleg azt lehetne mondani, hogy ettől lehetne igazán egy nő valaki. Viszont, valaki meg pont nem ettől lesz igazán ízig-vérig nő. Szeretek olvasni, kreatív hobbizni, alkotni, filmezni, sorozatokat és animéket nézni, kikapcsolódni és természetesen játszani is szoktam. 

Attól hogy van egy hallókészülékem, hallássérült vagyok még nem vette el a nőiességem “értékét”. Nem akadályoz abban, hogy nő is legyek! Az a fontos hogy legyünk önmagunk, nem a nemi szerepünk az ami meghatároz minket.

Minden Női tarsamnak és egyben a Sorstársaimnak is üzenem: Nem kell elhanyagolni magadat, mert van valami akadály az életedben! Nem azt kell nézned, hogy “jaj én egy csúnya hallássérült, siket nő vagyok!” vagy “Csak egy kerekesszékes vagyok, semmi több és semmi nőiesség nincs bennem!”, “Vak vagyok ezért nincs nőiességem”, “Beteg vagyok, ki foglalkozik a nőiességemmel?!” és ugye ezt sorolhatnám…Ez csak egy állapot és ne hagyd magad hogy ezek a dolgok ami mindennapos az életedbe, legyűrjenek! Csináld nyugodtan amitől nőnek érzed magad, de főleg azt amitől jól érzed magad! 

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x