Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Interjúk
2020. 11. 08.     Klaudi    Interjú     0 komment

Sziasztok! A mai Interjú alanyom Anita! 🙂 Ő is mint más interjú alanyaim, csodálatos anyuka és nővér is egyben. 🙂 Párjával már régóta együtt vannak és közösen nevelik gyönyörű kisfiúkat, Patrikot! 🙂 Ez nem minden, Anita nővérnek tanult, ebben is helyezkedett el. A blogján és az instagramon is szokott hagyni maga után motiváló, inspiráló gondolatokat, olyan véleményeket megosztani velünk melyekkel többnyire én is egyet tudok érteni! 🙂 Mind ezek mellett főzz, süt és vezeti a háztartást, valamint neveli a gyermekét és boldog kapcsolatban él. Érdemes őt követni az instagramon és olvasni a blogját! 😉 Nem is húzzom tovább az időt! Jöjjön az interjúk 10.része! Jó olvasást kívánok!

 

Szia Anita! 🙂 Köszönöm szépen, hogy elfogadtad a felkérésemet! 🙂 Mesélnél egy kicsit magadról?
28 éves vagyok. Jelenleg a kisfiammal vagyok otthon. Aki lassan 2 éves lesz. Egyébként ápolóként dolgozom egy kórházban.

Szeretek főzni, olvasni, írni. Bár az utóbbiakra kevés idő marad, de igyekszem.

Nagyon sok boldogságot továbbiakban is nektek a pároddal! ?? Hogyan ismerkedtetek meg és mióta vagytok együtt? Természetesen ha ez nem titok és szívesen mesélnél róla?
Lassan 12 éve vagyunk együtt, ez egy igazi tini szerelem. Ami mára csak erősebb lett.

Voltak közös ismerőseink. Mindig jött elém a sulihoz. Elmentünk enni, fagyizni, sétálni. Sokat beszélgettünk és végül egy pár lettünk.

Mára pedig egy csodálatos kisfiú szülei vagyunk.

Van egy örökmozgó kisfiad aki jövőre tölti be a 2 évet! 😀 Lesz a számára megtarva egy buli vagy hogyan tervezitek azt?
Mindenképp lesz neki egy kis buli. De csak a szűk család lesz jelen. Az első szülinapját is megünnepeltük és imádta, hogy sokan veszik körül.

Terveztek kistesót a kisfiadnak? ?
Igen, szeretnénk kistesót. De most emiatt a Covid miatt kicsit várunk még. Sajnos nehéz orvoshoz is eljutni, így várunk míg ez a vírus lecsendesedik.

Látszik hogy Patrik egy jól nevelt kisfiú, boldogság veszi körül és ti is boldogok vagytok a pároddal!? Milyen elven nevelitek?
Nincs kimondottan nevelési elvünk. Próbáljuk a jóra tanítani. Illetve a legnagyobb szeretetben neveljük.

Nem szeretjük ha bárki megmondja nekünk mit és hogyan kell csinálni. Úgy neveljük és tanítjuk ahogyan azt mi tartjuk jónak. 

Olvastam a blogod, nagyon őszinte bejegyzéseid vannak és tetszenek is. ??Tapasztalatokat osztasz meg leginkább és nektek mi vált be. Mostanában mintha nem lennél ott aktív, várható a visszatérésed? Esetleg lesznek majd újdonságok?
Köszönöm. Igen kicsit eltűntem. Rengeteg dolog miatt nem voltam aktív a blogon. Patrik gyorsan fejlődik, napról napra több dolgot csinál. Igényli, hogy rá figyeljünk. Mellette ott a háztartás, főzés, bevásárlás ilyesmi és az idő igen kevés mindenre. 

Legfőképp este van egy kis nyugink mikor elalszik. Olyankor beszélünk meg párommal mindent vagy egy filmet megnézük.

De igyekszem aktívabb lenni majd és visszatérni az íráshoz is. Egyébként van miről írni csak egy kis időhiányban szenvedem?

Motivációs, inspiráló valamint tanulságos kis megjegyzéseket hagysz magad után. ? Mi alapján döntöd el hogy írsz valamiről, mi adja a ihletet egy bejegyzéshez, amely lehet akár rövid is?
Az épp aktuális hangulatom az ami befolyásolja ezeket a kis szösszeneteket. Bár sokszor amikor olvasok valamit és próbálom az én szemszögemből leírni azt. Szeretem ha valami valóságos, egyáltalán nem szeretem amikor valaki megjátsza magát. Amit leírok az vagyok én.

Milyen gyakran olvasol a kisfiad mellett vagy leginkább neki olvasol fel mese könyveket? 
Mesekönyvet naponta szoktam olvasni neki, bár még nem igazán érdekli. Inkább a mondókás könyveket szereti, na és az autós képeskönyveket.

Patrik születése előtt is imádtam olvasni. Mindig olvastam valamilyen könyvet. Ez mostanra lecsökkent, inkább esténként vagy a délutáni alvásnál olvasok.

Nővér a foglalkozásod, milyen ez a hivatás? Mennyire nehéz? Milyen tapasztalatid vannak róla? Illetve tervezel vissza térni majd a munkahelyedre? Mindig is ez volt a legnagyobb álmod, hogy nővér lehess?
Gyerekkoromban mindig ápoló szerettem volna lenni. De azért volt még egy-két más opció is.

Nagyon szeretem a hivatásom. Szeretek az embereken segíteni, látni hogy valakin segítettem jó érzés.

Borzasztóan nehéz. Bizonyos helyzetek igencsak megviselik az embert.

Gratulálok a látványos fogyásodhoz!? Mi a titkod? ? Nagyon jól néztél ki előtte is és most is! ?
Nagyon kedves vagy köszönöm. Igazából titkom az nincs. Van egy lassan 2 éves örökmozgónk aki mellett unatkozni nem lehet és persze mindig a nyomában kell lenni.? 

Odafigyelek mit és mennyit eszem, a megfelelő folyadék-, és vitamin bevitelre. 

Sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb lettem, hogy leadtam azt a számomra nem kevés kilót. 

Mi a kedvenc elfoglaltságod? 
Kimondottan nincs kedvenc elfoglaltságom. De ha van időm olvasok, filmet nézünk vagy írok.

Látom a képeid alapján is, meg szoktunk is ezekről beszélgetni. ? Mennyire szeretsz a konyhában tevékenykedni? Gyakran főzől vagy sütsz valami finomat? 
Nagyon szeretek a konyhában lenni. Nem esik nehezemre naponta vagy kétnaponta főzni. Persze nem azt mondom, hogy nagy ritkán nem rendelünk valahonnan, mert szoktunk. De inkább megcsinálom én. 

Próbálok mindig olyat főzni, amit mindenki szeret.

Változott a kapcsolatotok mióta megszületett Patrik?
Igen, szerintem erősebb lett a kapcsolatunk. Mindig mindent megbeszélünk és együtt döntünk mindenről. Nálunk nincs olyan, hogy te vagy én. Nálunk csak a MI van.

Ért már téged atrocitás? Akár a posztok miatt, akár a nevelési szemléleted miatt, vagy bármi miatt is? 
Nem mondanám, hogy ért volna ilyen.

Bár kaptam sok kéretlen tanácsot pl ismerősöktől. Ezt és ezt hogyan és mikor csináljam ésatöbbi. Az elején meghallgattam és persze jó jó majd kipróbálom dolgokkal lezártam az egészet. De aztán kezdett nagyon sok lenni és elmagyaráztam, hogy majd mi ezt és ezt eldöntjük és ne ő akarja már megmondani, ha tanács kell majd kérek a szüleimtől. De ne egy „idegen” akarja megmondani mit és hogyan csináljak.

Mit gondolsz azokról az emberekről, akik eltérnek az átlagtól abban, hogy betegségük van?
Igazából engem nem érdekel ha beteg valaki. Mármint ugyanolyan ember csak egy kis plusszal. Attól mert valaki „más” az nem azt jelenti, hogy nem értékes és le kell nézni.

Lehet egy ilyen ember sokkal többet ér emberileg, mint az aki egészséges. 

Mivel inspirálnád és motiválnád őket és a hallássérülteket, illetve az anyukákat, nőket? 
Igenis merjenek megcsinálni dolgokat. Attól, hogy nekik van egy plusz dolog/betegség igenis értékesek. Mint ahogy fentebb írtam.

Lépjenek ki és fogadják el magukat. Vannak akik mellettük állnak és támogatják őket. Ha pedig nem ezt érzik azokon akik körülveszik őket lépjenek arrébb. Nagyon sok emberrel lehet találkozni, beszélgetni. Nem biztos, hogy aki közel van hozzájuk jobban megértik mint pl akivel beszélget az interneten.

Éljenek, szeressenek, csalódjanak majd álljanak fel és mosolyogjanak. 

Kicsit sem értéktelenebbek, sőt nagyon is értékesek, csak megkell találni a megfelelő társaságot, partnert ebben.

Végezetül, megosztanád velünk az elérhetőségeid? 🙂 

https://anyaoldal.blogspot.com/?m=1
Facebook/instagram: Reider Anita

Köszönöm mégegyszer, hogy elfogadtad az Interjút! 🙂

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x