Írások,  Ünnep,  Világnapok

Valentin nap

Lassan közeleg a Valentin nap, amelyet mindig Február 14-én tartanak meg a szerelmesek, párok, házasságban élők. Ilyenkor ne feledkezzünk meg a Bálintokról sem, ha van ilyen nevű ismerősöd, akkor köszönts fel névnapja alkalmából! 🙂 Itt kívánok minden Bálint követőmnek, olvasómnak; Boldog Névnapot Bálintok! 

Szingliség
Vannak fiúk/férfiak, lányok/nők akik nem találták meg életük párját, a szerelmüket, így ilyenkor és ezen a napon nekik nem igazán kedvez ez a valentin nap. Sőt, vannak akik szinte ilyenkor semmi kedve nincs kimenni az utcára, vagy boltba, vagy ha olyan hétköznapokra esik, akkor iskolába vagy dolgozni menni. Mondhatjuk hogy ők, ilyenkor “i hate” azaz utálják a valentin napot és szinte nem is akarnak róla hallani. Persze, ugyanez igaz a párokra is, hogy különösen nem ünneplik meg, vagy fordítanak ennek nagy figyelmet, de kifejezetten nincs bajuk vele. 

Mihez kezdjek szingliként ezzel a nappal? 
Semmit. Egyszerűen hagyd figyelmen kívül ezt az eseményt, bár tudom nem könnyű a helyzet. Viszont, gondolj arra, hogy akár magadat is meglepheted valami finomsággal; csokival vagy valami süteménnyel, esetleg vedd meg magadnak a kedvenc üdítődet, alkohollal azért óvatosan bánj! Rendelj magadnak egy pizzát vagy bármit amit szívesen megennél. Ha pedig szeretsz otthon főzni, akkor készítsd el a kedvenc ételed vagy a kedvenc süteményed, mondjuk zene társaságában. 

Ráadásul remek programokat is tudsz csinálni magadnak vagy akár másokkal együtt, akik szintén szinglik! 
– Hívd meg a barátnőidet, barátaidat hozzád és csapjatok egy igazi csajos/pasi vagy akár vegyesen is programot magatoknak! Rendeljetek házhoz stb. Ha a koronavírus miatt ezt nem tudod megtenni? Semmi gond! Még mindig jobb egy videóhívást kedvezményezni és pletykáljatok, beszélgetni, témázni esetleg kibeszélni ezt a “rossz” ünnepet másokkal együtt! 

– Beszéljétek ki a pasikat/csajokat, sőt akár a párokat is, ha esetleg láttál egy turbékoló párt a szemed előtt vagy pont előtted! 

– Engedj magadnak egy forró habfürdőt és áztasd magadat benne, egy jó zene társaságában és egy pohár kedvenc innivalóddal, élvezd a kellemes fürdést. 

– Bújj bele a pizsamádba, kuckózz be és nézd meg a kedvenc sorozatodat vagy filmedet egy jó meleg tea vagy forró csoki vagy bármi amit szívesen fogyasztasz és mellé valami nassolni való esetleg egy jól megérdemelt pizza vagy bármi amit szívesen eszel közben. 

– Ha filmezés helyett inkább olvasnál? Akkor tedd azt! 

– Tervezd meg a napjaid, ez is elvonja a figyelmedet a Valentin napról.

Mit vegyek a páromnak? 
Ha valamilyen kedves ajándékot szeretnél adni/meglepni a párodat, akkor valami kis apróságot érdemes nézni és nem nagyban gondolkozni, legalábbis szerintem. Biztos vagyok abban, hogy tudod hogy a párod mit szeret és minek örülne a legjobban. 

– Lehet egy plüssmaci vagy bármilyen plüss amit szeret és mellé a kedvenc virága/csokija. 

– Férfiaknak is lehet akár egy plüss, bor vagy a kedvenc itala, esetleg kedvenc csokija. 

– Egy jó bor vagy pezsgő és mellé virág, kedvenc csokija akár filmnézés közben eltudjátok kortyolgatni vagy akár egy jó ebéd vagy vacsora társaságában otthon. 

– A vírus miatt nincs lehetőség étterembe menni, de mint fent említettem, hogy egy jó megérdemelt ebéd vagy vacsorát tudtok rendelni házhoz. Válasszátok ki a kedvenc étteremből amit szerettek, desszerteket és fogyasszátok el egymás társaságában. 

Ha pedig jobban szeretsz személyes ajándékban gondolkozni akkor… 
Sosem késő személyes ajándékba belekezdeni, hiszen az interneten, a pinteresten, a youtube csatornán is sok kreatív ötletet lehet találni amivel megtudod lepni a kedvesed. 

Szeretnél egy magad készíteni a süteményt vagy egy ebédet, vacsorát? 
Ez is egy nagyon jó időtöltés lehet, pláne ha meg szeretnénk lepni a párunkat valami süteménnyel/édességgel vagy akár egy finom ebéddel, vacsorával! Főzd meg a kedvenc ételét és ha még belefér az idődbe, akkor készítsd el a kedvenc süteményét.

Akár együtt is főzhetünk, süthetünk és így legalább a munka is megoszlik egymás között, ki darabol, hámoz és társaik. Legalább ekkor is együtt tudunk lenni a párunkkal és együtt tölteni az időt és mellette valami halk zene is szólhat a háttérben, hogy azért a kommunikációt ne nyomja el teljesen, és jól értsétek is egymást. 

Ne csak ezen a napon szeresd a párodat, és kedveskedj neki stb.. 
Ne csak bizonyos napokon kedveskedjünk a párunknak mint ugye ez a nap is az, a Valentin nap, az év minden napján figyeljünk oda a kapcsolatunkra, a párunkra. Minden egyes nap fordítsunk erre figyelmet és nem csak arra gondolok, hogy na most akkor minden nap vegyél neki valamit, mert nem kell. Biztosan sokan ismeritek vagy hallottál róla, a Szeretet nyelvről:
-Elismerő szavak

-Minőségi idő

-Ajándék

-Szívesség

-Testi érintés

Ha még nem ismered, nem hallottál róla, akkor nagyon ajánlom figyelmedbe, lehet belőle tanulni, megismerni magunk és szeretteinket. 

Érdekesség a Valentin nappal kapcsolatban:
Tudtad hogy kint Japánban kicsit másképpen zajlik ez az ünnep, mint ahogyan mi megszoktuk és más országban is? Japánban ezen a napon kizárólag csak nők/lányok ajándékoznak, csokit vagy más csokis édességet ilyen például a sütemény és jobban szeretik maguk elkészíteni azt, mert sokkal személyesebb, valamint be is csomagolják maguk, hogy még személyesebb jellege legyen. Persze vannak akik inkább megveszik egy boltban, hiszen már sok üzletben lehet kapni csokikat, édességet, süteményeket különböző gyártoktól és igyekszenek ilyenkor különleges darabokat gyártani, készíteni. 

Viszont, a nők ilyenkor a legjobb, a legdrágább minőségű alapanyagot vásárolják meg és készítenek belőle valami csokit, édességet vagy akár süteményt is. Általában ráírnak valami kedveset vagy a szerelmük nevét, valami ilyesmi. Majd ezeket a saját készítésű csokikat, édességet, süteményt szépen becsomagolják; dobozba, cellofánba vagy papír szatyorban és úgy adják át a szerelmüknek, párjuknak, kiszemeltnek. Ha a kiszemeltnek adja az elkészített csokit, akkor felér egy vallomással, legalábbis az animében gyakran láttam ezt, ilyenkor az illetőn múlik, hogy elfogadja-e az érzelmeit és szintén viszonozza. 

Ezen a napon a fiúk/férfiak nem ajándékoznak, nem állnak elő semmilyen különleges darabbal, vagy személyes dologgal. Hanem, náluk inkább a március 14-én fehér nap(White day), ez az a nap amikor ők viszonozzák a nők/lányok ajándékait. Nem csak csokikat, hanem különböző ajándékokat is kapnak ilyenkor a nők/lányok ami lehet akár: édesség, sütemény, virág, fehérnemű(kizárólag fehér színben vagy esetleg a lány kedvenc színével vagy amit el tud rajta képzelni), valamint akár lehet egy ékszer is, vagy akár egy plüss is vagy valami értékesebb ajándék.

A Valentin napot megszoktuk tartani? 

Mi személy szerint nem szoktunk nagy feneket keríteni ennek az ünnepnek, nem szoktuk megünnepelni és nem csak ezen a napon szeretjük egymást a párommal. Nem szoktuk egymást meglepni semmilyen nagy dologgal vagy meglepetésekkel sem szoktunk előállni. Legfeljebb kisebb apróságot szoktunk venni egymásnak, mint majdnem mindig megszokott az életünkben. Nem kell nagy dologra gondolni, egy csokit szoktunk venni amit mind a ketten szívesen megeszünk és így közösen választva egyet-egyet. Vagy ha úgy alakul, akkor sütni is szoktam valami édességet.

Klaudi

Ha tetszett a bejegyzésem, kérlek oszd meg. 🙂 Nem szeretnél lemaradni? Kedveld a Facebook oldalam és Kövess Instagramon 🙂

4 hozzászólás

 • E-Zsolesz

  Nagyon tetszik és eléggé kreatív is lett, hogy milyen ötleteket hoztál a szinglikkel kapcsolatban. Bár szerintem sem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, viszont egy búskomor szingli elterelésből valóban találhat magának napi ritmustól eltérő elfoglaltságokat. 🙂 Én sem akarok nagy ünnepnapot rendezni, de pl. ősz végén készültem volna az évfordulóra és még most sem tudjuk a tervemet bepótolni. Ez mégiscsak kicsit szomorúan érint, de majd valamikor be lehet pótolni többszörösen is. ^_^ Emellett még különösen érdekes, hogy Japánban mennyire más a szokás. Úgyhogy újabb csodajó bejegyzést hoztál nekünk. 😉 ^_^

  • Klaudi

   Igyekeztem is nem régi-módi dolgokkal megtölteni ezt a bejegyzést, hanem valami kreatív és hasznos programokat hozni, akár szingliknek, akár pároknak. 🙂 Minden kapcsolat más és más, de szerintem annyira nagy jelentőséget adni ennek a Valentin napnak nem kell, de persze ti tudjátok és mindenki máshogyan érzi ezt és látja jónak ezt az egészet vagy akár az évfordulókat is. Nem kell szomorkodni emiatt, legyetek kreatívak és találjátok fel másképp ennek a hangulatát vagy a módját! 😉 Biztos vagyok benne, hogy találtok majd erre vagy ezekre megoldást és “pótolni” tudjátok az elmaradt randizást, ha nevezhetjük annak. 😀 Egyébként, egy idő után már úgysem fogtok nagy felhajtást csinálni belőle. 🙂

   Klaudi

 • Ninaa

  Jajj annyira jó volt ezt olvasni és igen, nem kell a Valentin naphoz párkapcsolatnak lennie, ha barátainkkal, családtagjainkkal ünnepeljük az is jó. Mára már ez az “ünnep” sem a szerelemről, hanem inkább a szeretetről szól. És ahogy te is írtad, ezt többféleképpen is ünnepelhetjük. Mi is a párommal általában egy üveg bor/pezsgő társaságában a fürdőkádban szoktunk a habok közt ellazulni. Nem kell ide drága ajándék. Ez is megteszi. Sajnos a vírus miatt nincs sok lehetőségünk, de így is ki kell használnunk, amit csak tudunk, hogy a szürke hétköznapokat kicsit fellendítsük.

  Abban is egyet értek, hogy nem csak ezen a napon kell szeretni a másikat, hanem előtte és uátna is legyen meg ez az érzet. Kedveskedjünk mindig, hiszen mindig kell égnie annak a bizonyos lángnak, vagy annak az örök kapocsnak, ami köztünk és a szerettink közt van.

  A Japán hagyományt én is ismerem és szerintem ez egy tök jó dolog, bár ha valaki nem kap viszonzásképp ajándékot.. hááát.. az egy kicsit lehangolt lesz szerintem, ami nem tehet jót egy érzékenyebb személynek. Na de reméljük, hogy a legtöbbük megkapja a kis virágját, csokiját, bármilyét. ^^ Érdekes, ahogy Japán is az.

  Ahh és egyébként tesómat majdnem Bálinknak keresztelték át fiatal korában, mert az lett a beceneve, szóval lehetett volna aznap a névnapja, dehát nem ment bele az átkeresztelésbe. Na mindegy. Attól függetlenül én is Boldog névnapot kívánok a Bálinktoknak. ^^.

  • Klaudi

   Ennek örülök, hogy tetszett és jó volt olvasni ezt a bejegyzésemet. 🙂 Igyekeztem megtölteni kreatív ötletekkel és programokkal, még ha a vírus miatt korlátozottak a lehetőségek, de megpróbáltam. 😉 Persze, bárhogyan is meglehet “ünnepelni” és nem csak a párunkkal tudjuk megtenni, mert valóban lehet az egy barát, egy családtag, egy rokon vagy tényleg bárki! ^^

   Igazából, a szerelem, az a bizonyos láng előbb utóbb sokkal, de sokkal mélyebb dolog alakul majd ki egy kapcsolatban, mint eddig valaha éreztél a másik iránt. Valamilyen szinten sajnos megváltozik egy kapcsolat állapota, de ezzel nem is azt akarom mondani, hogy utána nem tudtok együtt maradni, hanem pont az lesz ami még inkább összetart egy kapcsolatot, legalábbis szerintem. De majd erről is hozzok egy bejegyzést valamelyik nap. 🙂

   Hát, igen. Ha a illető nem fogadja el az érzelmeit, akkor valóban jön a szokásos fekete leves és lehangolt/szomorú lesz miatta az illető, de ha ott vannak a támogató barátok akkor inkább csapnak egy csajos bulit, mint fentebb is írtam, legalábbis nagyon remélem, hogy Japánban is így zajlik valahogy. 😀 Erre tudnék is javasolni egy animét, amit szerintem te is ismersz: Lovely Complex és szerintem nagyon jól be is mutatja viccesen a valentin nap helyzetét.

   Komolyan? 😀 Mondjuk szép lett volna, akkor 14-én kapna 2 féle ajándékot. 😀 :O

   Köszönöm szépen hogy írtál. 🙂

   Klaudi

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük