Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 02. 21.     Klaudi    Ajánló, Anime     12 komment

Biztos vagyok benne, hogy már-már sokan ismerik ezt a híres animét. De gondoltam elhozom az első nagy kedvencemet és írok róla egy rövidke bemutatót, ha netán valaki nem ismerné. 

Adatlap:
Címe: InuYasha
Eredeti címe: Sengoku Otogi Zousi Inuyasha
Szerző: Takashi Rumiko
Epizód összesen:167.rész
Final Act: 26.rész
Manga: 56 kötet

Mozifilmek száma: 4: Az idő felülmúló szerelem, Kastély a tükör mögött, A világhóditás kardjai, A vörösen lángoló Haurai sziget

Kagome Higurashi elhalad a Szentélyük előtt, Souta az öccse keresi a macskájukat, de fél lemenni a macskáért, ezért Kagome megy le helyette és miután a macska meglett, váratlanul felbukkan egy szellem(százlábú) az ezeréves csontok kútjából majd magával ragadja a lányt és magával viszi egy másik világba. A lány megakadályozta, hogy a százlábú felfalja és valamilyen módon kiszabadult a karmaiból, ám.. a középkori japánba találta magát Kagome. A Szent fa miatt egyenesen oda igyekezett, meglepetés várt a lányra, ugyanis oda volt szegezve egy kutyafülű félszellem fiú a fához, InuYasha aki mély álomba aludt egy nyílvessző miatt. Kagome kiszabadítja Inuyashát aki 50 évet aludt, segít megmenteni Kagome és a falusiak életét a százlábú miatt, de mivel a falusiak nem bíznak Inuyashában, ezért Káede ráhelyezi a varázsnyakláncot a fiú nyakára, így ha a lány használja a fekszik szót, akkor ezzel meg tudja fékezni Inuyashát. Kagome a sorozat elején nagyon sokat ügyetlenkedik, valamint még nem tudja használni a fegyverét és sajnos emiatt történik egy kis baleset.. így kezdődik hát InuYasha és Kagome útja, kalandja és mellette nagyon jó barátokra is lelnek: Miroku a szerzetesre(aki perverz is egyben :D), Sango és Kiara, a szellemírtó lányra, Shippo a kisróka szellemre, együtt utaznak és mindnyájukat ugyanaz a cél vezérli: Legyőzni Narakut! 

Sajnos a sorozatot nem adták le végig Magyarországon, csak 113. részig adták le, de összesen 167. részes, valamint a Final Act és 4db Mozifilm is van. Vannak sajnos részek amikből kivágtak, így akik most kezdik el nézni, azoknak javasolnám az eredeti hangot, felirattal. 

Véleményünk a sorozatról
Azt hiszem az egyik kedvenc anime sorozatunk, még sosem találkoztunk ehhez hasonló animével. De természetesen vannak más fajta animéink amiket szeretünk és a kedvenceink az Inuyasha mellett. Tetszik benne a történet, a részek, vannak benne vicces jelenetek is, szerelmi szálak rendesen és több irányból is, egy régi szerelem története, szellemek és társaik. Takashi Rumiko igazán kitett magáért, de úgy véljük, hogy a Final Act sorozat nem kapott kellő befejezést; elkapkodták, nagyon gyorsan lementek a részek és nem volt annyira méltó a befejezése sem. Mind a zenéket, az openinget, endinget nagyon eltalálták, valamint a szereplők megrajzolása is nagyon tetszett nekünk. Az külön tetszett, hogy az itthoni szinkronhangokat nagyon jól választották ki. 

Most jelenleg is fut egy sorozat, Yashahime c. anime sorozat, amely kapcsolódik az InuYashához. Sokan folytatásnak vélik a sorozatot és vannak abban a hitben, hogy köze is van hozzá. De sajnos nem. Persze, lehet folytatásnak is tekinteni, de inkább nem mondanám annak. Leginkább InuYasha és Sesshoumaru lányairól szól a történet, de inkább mondhatjuk azt hogy Sesshoumaru lányai szerepelnek a középpontban. Ők vannak főleg a képernyőn, Moroha is fel-fel bukkan a sorozatban, de nincs akkora szerepe, mint a két lánynak, Setsunának és Towának. Legalábbis szerintem/szerintünk. Mivel a fontosabb jeleneteknél nincs ott Moroha, mintha szándékosan nem kéne ott lennie. Amely kicsit csalódást is kelt bennem, sokan hiszik azt, hogy Takashi Rumiko írja, valójában nem, hanem csak felügyeli a munkálatokat. De erről majd egy külön szeretnék bejegyzést hozni, ha a sorozatnak vége lesz teljesen, addig erről nem szeretnék úgy véleményt alkotni, még túl korainak vélem. 🙂 

Ti néztek Animét? Melyik a kedvencetek? 🙂

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
12 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Szia. Szerintem az Anime filmek közül ezt ismerem a legjobban. Ezt is azért mert anno a barátnőm elrangatott egy ilyen mozi filmre aminek valami vörös sziget volt a címe. Akkor tudom hogy tetszett de utána belattam valahogy nem az én világom. Viszont a cikk tetszett és jó volt így visszagondolni erre. ? Puszi.

Jakó Judit

Én nem vagyok nsgy anime fan. Kettő mesét nagyon kedveltem gyerekkoromban. A Sailor Moon-t, és a Mila, a szupersztárt, amelyről már egy korábbi posztodban is írtál. Ettől függetlenül nem vagyok se mellette, se ellene. Szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos tartalmakat is. Az előző posztban, melyben felsorakoztattad az előbb említett kedvenceimet, jó vokt nosztalgiázni, és néha a Dragon Ball részei is becsúsztak.

E-Zsolesz

Nagyon meglepődtem és nagyon örülök is, hogy anime-ajánlóként InuYashá-ról írtál. 🙂 Mai napig nagy kedvencem és egyben nagy szívfájdalmam is az “elkaszálása”. Ha mondhatjuk így, de ez ugyebár összetett bonyolult helyzet. Még mindig nagyon remélem, hogy az egyik társaság előkapja és méltó módon megmenti. Nagyon jó ez az újfajta bejegyzésed is és örülnék még több ilyennek szintén. 🙂

Ninaa

Felesleges nekem szerintem bármit is írni, hiszen tudod. ABSZOLÚT KEDVENC ♥ Az Inuyashához kevés hasonló anime van, vagyis én még nem találkoztam vele, de szívesen látnék ilyen témában még pár alkotást. Abban igazat kell adjak, hogy a Final Act el lett kapkodva, de az engem jobban feldühített, hogy az InuYasha lezárása után mennyit kellett várni a Final Actra és egy majdnem méltó végleges lezárásra. Még jó, hogy később fejeztem be az animét, mert én megőrültem volna, ha nem tudom befejezni rendesen. Utálom a kaszált sorozatokat/animéket.

A Yashahimet még nem néztem végig, de mivel Inuyasha és Sesshoumaru lányairól van benne szó, ezért folytatásnak vagy spin-offnak lehet nevezni. Egyébként Moroha és Setsuna a kedvenceim. Setsuna tiszta apja, Moroha meg mindkettőből (Inuyaha & Kagome) kapott :’D Hamarosan azért nekilátok és ledarálom a Yashahimét, mert mindenképp írni akarok róla.

Az ajánlódat köszönöm, még többet szeretnék * . *

Puszi ♥

Celia Celin

Gyerekkorom egyik legkedesebb animéje. 🙂
Az utóbbi években a (a Final Act) részei levetítése után elégé megcsappant a híressége. Ami érhető, hiszen, mivel befejzeződott a történet nyilván az új animék felhozatalát követik nyomon a fanok.
A Yashahime feléleszti az Inuyashát poraiból. Hiszen a mostani tizen akárhány éves gyerekek az démon hercegnők előzményeire is kíváncsiak lesznek.
Sőt valószínleg jobban el is fogja nyerni a tetszésüket, mert sokkal érdekesebb sztori szállak bontakoznak ki benne. S abba a főgonosz (Naraku) tényleg méltó arra a megnevezésre.

Egyszó, mint száz. Szerintem az Inuyasha egy örök klasziszus lesz a manga-anime világába. 🙂

Anne D.

Judithoz hasonlóan én se vagyok nagy anime fan, így nem igazán tudok véleményt formálni erről a posztról. Ha őszinte akarok lenni, akkor igazából semmilyen animált dolgot nem szoktam nagyon nézni, inkább élőszereplős dolgok tudnak megfogni. Ezt az animét már valahonnan hallásból ismertem és annak ellenére, hogy ez nem igazán az én világom, jó lett a bejegyzés ^^
Egyébként még régebben a Narutot és bátyámmal az One Piece-t néztem egy ideig, de mára már nem tudnám felidézni, hogy pontosan miről szóltak. Aztán gimiben mivel volt egy japán osztálytársam és egy csomó otaku volt a baráti társaságban, ezért pár rész erejére belenéztem a Kuroko no Basuke nevű animébe (de nem fogott meg annyira). Főleg azért, mert a japán lány mindig Kurokohoz hasonlított a magasságom miatt és amiatt mert néha amikor vele sétáltam, akkor úgy váltogattam, hogy melyik oldalán sétálok, hogy nem érzékelte, hogy hol vagyok 😀
Jelenleg pedig a Hetalia az egyik, ami tervben van, mert már gimiben is érdekesnek tartottam a koncepciót, hogy a különböző országok a karakterek. A másik bakancslistás anime pedig Hakuouki, mert az a japán lány nagy kedvence volt és így elmondás alapján az is érdekesnek hangzott. Viszont mint mondtam, engem inkább az élőszereplős dolgok kötnek le, így ezekkel is úgy vagyok, hogy majd valamikor megnézem ezeket is.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x