Biztos vagyok benne, hogy már-már sokan ismerik ezt a híres animét. De gondoltam elhozom az első nagy kedvencemet és írok róla egy rövidke bemutatót, ha netán valaki nem ismerné. 

Adatlap:
Címe: InuYasha
Eredeti címe: Sengoku Otogi Zousi Inuyasha
Szerző: Takashi Rumiko
Epizód összesen:167.rész
Final Act: 26.rész
Manga: 56 kötet

Mozifilmek száma: 4: Az idő felülmúló szerelem, Kastély a tükör mögött, A világhóditás kardjai, A vörösen lángoló Haurai sziget

Kagome Higurashi elhalad a Szentélyük előtt, Souta az öccse keresi a macskájukat, de fél lemenni a macskáért, ezért Kagome megy le helyette és miután a macska meglett, váratlanul felbukkan egy szellem(százlábú) az ezeréves csontok kútjából majd magával ragadja a lányt és magával viszi egy másik világba. A lány megakadályozta, hogy a százlábú felfalja és valamilyen módon kiszabadult a karmaiból, ám.. a középkori japánba találta magát Kagome. A Szent fa miatt egyenesen oda igyekezett, meglepetés várt a lányra, ugyanis oda volt szegezve egy kutyafülű félszellem fiú a fához, InuYasha aki mély álomba aludt egy nyílvessző miatt. Kagome kiszabadítja Inuyashát aki 50 évet aludt, segít megmenteni Kagome és a falusiak életét a százlábú miatt, de mivel a falusiak nem bíznak Inuyashában, ezért Káede ráhelyezi a varázsnyakláncot a fiú nyakára, így ha a lány használja a fekszik szót, akkor ezzel meg tudja fékezni Inuyashát. Kagome a sorozat elején nagyon sokat ügyetlenkedik, valamint még nem tudja használni a fegyverét és sajnos emiatt történik egy kis baleset.. így kezdődik hát InuYasha és Kagome útja, kalandja és mellette nagyon jó barátokra is lelnek: Miroku a szerzetesre(aki perverz is egyben :D), Sango és Kiara, a szellemírtó lányra, Shippo a kisróka szellemre, együtt utaznak és mindnyájukat ugyanaz a cél vezérli: Legyőzni Narakut! 

Sajnos a sorozatot nem adták le végig Magyarországon, csak 113. részig adták le, de összesen 167. részes, valamint a Final Act és 4db Mozifilm is van. Vannak sajnos részek amikből kivágtak, így akik most kezdik el nézni, azoknak javasolnám az eredeti hangot, felirattal. 

Véleményünk a sorozatról
Azt hiszem az egyik kedvenc anime sorozatunk, még sosem találkoztunk ehhez hasonló animével. De természetesen vannak más fajta animéink amiket szeretünk és a kedvenceink az Inuyasha mellett. Tetszik benne a történet, a részek, vannak benne vicces jelenetek is, szerelmi szálak rendesen és több irányból is, egy régi szerelem története, szellemek és társaik. Takashi Rumiko igazán kitett magáért, de úgy véljük, hogy a Final Act sorozat nem kapott kellő befejezést; elkapkodták, nagyon gyorsan lementek a részek és nem volt annyira méltó a befejezése sem. Mind a zenéket, az openinget, endinget nagyon eltalálták, valamint a szereplők megrajzolása is nagyon tetszett nekünk. Az külön tetszett, hogy az itthoni szinkronhangokat nagyon jól választották ki. 

Most jelenleg is fut egy sorozat, Yashahime c. anime sorozat, amely kapcsolódik az InuYashához. Sokan folytatásnak vélik a sorozatot és vannak abban a hitben, hogy köze is van hozzá. De sajnos nem. Persze, lehet folytatásnak is tekinteni, de inkább nem mondanám annak. Leginkább InuYasha és Sesshoumaru lányairól szól a történet, de inkább mondhatjuk azt hogy Sesshoumaru lányai szerepelnek a középpontban. Ők vannak főleg a képernyőn, Moroha is fel-fel bukkan a sorozatban, de nincs akkora szerepe, mint a két lánynak, Setsunának és Towának. Legalábbis szerintem/szerintünk. Mivel a fontosabb jeleneteknél nincs ott Moroha, mintha szándékosan nem kéne ott lennie. Amely kicsit csalódást is kelt bennem, sokan hiszik azt, hogy Takashi Rumiko írja, valójában nem, hanem csak felügyeli a munkálatokat. De erről majd egy külön szeretnék bejegyzést hozni, ha a sorozatnak vége lesz teljesen, addig erről nem szeretnék úgy véleményt alkotni, még túl korainak vélem. 🙂 

Ti néztek Animét? Melyik a kedvencetek? 🙂

Klaudi