Ajánló,  Anime

Anime ajánló: InuYasha

Biztos vagyok benne, hogy már-már sokan ismerik ezt a híres animét. De gondoltam elhozom az első nagy kedvencemet és írok róla egy rövidke bemutatót, ha netán valaki nem ismerné. 

Adatlap:
Címe: InuYasha
Eredeti címe: Sengoku Otogi Zousi Inuyasha
Szerző: Takashi Rumiko
Epizód összesen:167.rész
Final Act: 26.rész
Manga: 56 kötet

Mozifilmek száma: 4: Az idő felülmúló szerelem, Kastély a tükör mögött, A világhóditás kardjai, A vörösen lángoló Haurai sziget

Kagome Higurashi elhalad a Szentélyük előtt, Souta az öccse keresi a macskájukat, de fél lemenni a macskáért, ezért Kagome megy le helyette és miután a macska meglett, váratlanul felbukkan egy szellem(százlábú) az ezeréves csontok kútjából majd magával ragadja a lányt és magával viszi egy másik világba. A lány megakadályozta, hogy a százlábú felfalja és valamilyen módon kiszabadult a karmaiból, ám.. a középkori japánba találta magát Kagome. A Szent fa miatt egyenesen oda igyekezett, meglepetés várt a lányra, ugyanis oda volt szegezve egy kutyafülű félszellem fiú a fához, InuYasha aki mély álomba aludt egy nyílvessző miatt. Kagome kiszabadítja Inuyashát aki 50 évet aludt, segít megmenteni Kagome és a falusiak életét a százlábú miatt, de mivel a falusiak nem bíznak Inuyashában, ezért Káede ráhelyezi a varázsnyakláncot a fiú nyakára, így ha a lány használja a fekszik szót, akkor ezzel meg tudja fékezni Inuyashát. Kagome a sorozat elején nagyon sokat ügyetlenkedik, valamint még nem tudja használni a fegyverét és sajnos emiatt történik egy kis baleset.. így kezdődik hát InuYasha és Kagome útja, kalandja és mellette nagyon jó barátokra is lelnek: Miroku a szerzetesre(aki perverz is egyben :D), Sango és Kiara, a szellemírtó lányra, Shippo a kisróka szellemre, együtt utaznak és mindnyájukat ugyanaz a cél vezérli: Legyőzni Narakut! 

Sajnos a sorozatot nem adták le végig Magyarországon, csak 113. részig adták le, de összesen 167. részes, valamint a Final Act és 4db Mozifilm is van. Vannak sajnos részek amikből kivágtak, így akik most kezdik el nézni, azoknak javasolnám az eredeti hangot, felirattal. 

Véleményünk a sorozatról
Azt hiszem az egyik kedvenc anime sorozatunk, még sosem találkoztunk ehhez hasonló animével. De természetesen vannak más fajta animéink amiket szeretünk és a kedvenceink az Inuyasha mellett. Tetszik benne a történet, a részek, vannak benne vicces jelenetek is, szerelmi szálak rendesen és több irányból is, egy régi szerelem története, szellemek és társaik. Takashi Rumiko igazán kitett magáért, de úgy véljük, hogy a Final Act sorozat nem kapott kellő befejezést; elkapkodták, nagyon gyorsan lementek a részek és nem volt annyira méltó a befejezése sem. Mind a zenéket, az openinget, endinget nagyon eltalálták, valamint a szereplők megrajzolása is nagyon tetszett nekünk. Az külön tetszett, hogy az itthoni szinkronhangokat nagyon jól választották ki. 

Most jelenleg is fut egy sorozat, Yashahime c. anime sorozat, amely kapcsolódik az InuYashához. Sokan folytatásnak vélik a sorozatot és vannak abban a hitben, hogy köze is van hozzá. De sajnos nem. Persze, lehet folytatásnak is tekinteni, de inkább nem mondanám annak. Leginkább InuYasha és Sesshoumaru lányairól szól a történet, de inkább mondhatjuk azt hogy Sesshoumaru lányai szerepelnek a középpontban. Ők vannak főleg a képernyőn, Moroha is fel-fel bukkan a sorozatban, de nincs akkora szerepe, mint a két lánynak, Setsunának és Towának. Legalábbis szerintem/szerintünk. Mivel a fontosabb jeleneteknél nincs ott Moroha, mintha szándékosan nem kéne ott lennie. Amely kicsit csalódást is kelt bennem, sokan hiszik azt, hogy Takashi Rumiko írja, valójában nem, hanem csak felügyeli a munkálatokat. De erről majd egy külön szeretnék bejegyzést hozni, ha a sorozatnak vége lesz teljesen, addig erről nem szeretnék úgy véleményt alkotni, még túl korainak vélem. 🙂 

Ti néztek Animét? Melyik a kedvencetek? 🙂

Klaudi

Ha tetszett a bejegyzésem, kérlek oszd meg. 🙂 Nem szeretnél lemaradni? Kedveld a Facebook oldalam és Kövess Instagramon 🙂

12 hozzászólás

 • Szöllős-Filus Andrea

  Szia. Szerintem az Anime filmek közül ezt ismerem a legjobban. Ezt is azért mert anno a barátnőm elrangatott egy ilyen mozi filmre aminek valami vörös sziget volt a címe. Akkor tudom hogy tetszett de utána belattam valahogy nem az én világom. Viszont a cikk tetszett és jó volt így visszagondolni erre. 😊 Puszi.

  • Klaudi

   Szia Andi! 🙂
   Örülök neki, hogy tetszett a cikk. 🙂 Nos, hát nem mindenkinek kedvenc az Anime kategória, erre mondom azt, hogy ízlések és pofonok. 😀 Kinek mi tetszik meg és micsoda. Én mindegyik mozifilmjét láttam, mindegyik nagyon tetszett nekem, na és a sorozat is, akkor nem írtam volna róla. 😀
   Köszönöm szépen, hogy írtál! 🙂

   Puszi

   Klaudi

 • Jakó Judit

  Én nem vagyok nsgy anime fan. Kettő mesét nagyon kedveltem gyerekkoromban. A Sailor Moon-t, és a Mila, a szupersztárt, amelyről már egy korábbi posztodban is írtál. Ettől függetlenül nem vagyok se mellette, se ellene. Szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos tartalmakat is. Az előző posztban, melyben felsorakoztattad az előbb említett kedvenceimet, jó vokt nosztalgiázni, és néha a Dragon Ball részei is becsúsztak.

  • Klaudi

   Szia Judit! 🙂
   Igen, azt tudom hogy nem szereted az animéket, a régebbi Animékről is fogok majd írni egyszer valamikor. 🙂 A nosztalgia kategóriát sem hagytam teljesen abba, csak most gondoltam újítok egyet, hozzok egy új menüt a blogomra. Hátha kedvet kapnak egyesek megismerni új animéket, sorozatokat, vagy esetleg filmeket amiket nem ismernek vagy nem láttak még. Gondoltam arra is, hogy könyvekről is írhatnék amiket kiolvasok majd, de inkább majd a 2021-es könyv kategóriát csinálok neki, hogy eddig mit olvastam ki. 😀 Nem hiszem, hogy ezekről fogok véleményt alkotni, bár ki tudja… 😀

   Klaudi

 • E-Zsolesz

  Nagyon meglepődtem és nagyon örülök is, hogy anime-ajánlóként InuYashá-ról írtál. 🙂 Mai napig nagy kedvencem és egyben nagy szívfájdalmam is az “elkaszálása”. Ha mondhatjuk így, de ez ugyebár összetett bonyolult helyzet. Még mindig nagyon remélem, hogy az egyik társaság előkapja és méltó módon megmenti. Nagyon jó ez az újfajta bejegyzésed is és örülnék még több ilyennek szintén. 🙂

  • Klaudi

   Szia Zsolti! 🙂
   Én is sajnálom, hogy a Final Act nem kapot méltó befejezés, valamint nagyon gyorsan is ledarálták azt. Nem tudom pontosan mire gondolsz, hogy megmentik. 😀 Mivel maga a Animével nincs is baj, csak jó lenne ha normális felirat lenne, hogy normálisan végig lehessen nézni az animét.
   Nagyon örülök, hogy tetszett ez a fajta bejegyzésem is, igyekszem is hozni még több ilyet. 🙂

   Klaudi

 • Ninaa

  Felesleges nekem szerintem bármit is írni, hiszen tudod. ABSZOLÚT KEDVENC ♥ Az Inuyashához kevés hasonló anime van, vagyis én még nem találkoztam vele, de szívesen látnék ilyen témában még pár alkotást. Abban igazat kell adjak, hogy a Final Act el lett kapkodva, de az engem jobban feldühített, hogy az InuYasha lezárása után mennyit kellett várni a Final Actra és egy majdnem méltó végleges lezárásra. Még jó, hogy később fejeztem be az animét, mert én megőrültem volna, ha nem tudom befejezni rendesen. Utálom a kaszált sorozatokat/animéket.

  A Yashahimet még nem néztem végig, de mivel Inuyasha és Sesshoumaru lányairól van benne szó, ezért folytatásnak vagy spin-offnak lehet nevezni. Egyébként Moroha és Setsuna a kedvenceim. Setsuna tiszta apja, Moroha meg mindkettőből (Inuyaha & Kagome) kapott :’D Hamarosan azért nekilátok és ledarálom a Yashahimét, mert mindenképp írni akarok róla.

  Az ajánlódat köszönöm, még többet szeretnék * . *

  Puszi ♥

  • Klaudi

   Szia Ninám! ^^
   Igen, tudom hogy nagykedvenced az InuYasha♥ ^^ Hmm… Háth, nekem/nekünk vannak több kedvenceink is az InuYasha mellett, bár igaz, hogy ehhez hasonló anime sorozatot nehezen talál majd az ember, de ha nyitott vagy az új dolgokra: animékre, anime sorozatokra stb. Akkor biztos vagyok abban, hogy megtalálod még az InuYasha mellé a nagyobb kedvenceidet is. 😀 Legalábbis nekünk vannak kifejezetten kedvenc animéink, amelyekről természetesen majd írni fogok. Én azt gondolom, hogy felesleges várni a szinkronokra, hanem tényleg szét kell nézni az anime kategóriáknál, akár az aktuális szezont is nézve és az ember megtalálja a kedvencét. 😉

   Örülök, hogy tetszett a bejegyzésem és igyekszem akkor hozni az ajánlókat! ^^
   (Kicsit féltem, hogy nem fog mindenkinek tetszeni…)

   Klaudi

 • Celia Celin

  Gyerekkorom egyik legkedesebb animéje. 🙂
  Az utóbbi években a (a Final Act) részei levetítése után elégé megcsappant a híressége. Ami érhető, hiszen, mivel befejzeződott a történet nyilván az új animék felhozatalát követik nyomon a fanok.
  A Yashahime feléleszti az Inuyashát poraiból. Hiszen a mostani tizen akárhány éves gyerekek az démon hercegnők előzményeire is kíváncsiak lesznek.
  Sőt valószínleg jobban el is fogja nyerni a tetszésüket, mert sokkal érdekesebb sztori szállak bontakoznak ki benne. S abba a főgonosz (Naraku) tényleg méltó arra a megnevezésre.

  Egyszó, mint száz. Szerintem az Inuyasha egy örök klasziszus lesz a manga-anime világába. 🙂

  • Klaudi

   Sajnos, igen. A Final Act után valahogy gondoltam, hogy nem lesz semmilyen formában sem folytatása az InuYashának, mivel valljuk be eléggé elkaszálták és összecsapták a Final Actot. Én is valami összetett és méltó lezárást kap maga után, de nem így lett. Az InuYasha nekem is a gyerekkorom egyik legkedveltebb animéje és marad is. 😀 Persze, volt egy időszak mikor nagyon az agyamra ment a sok ismétlések miatt. ^^” Azt a egyet sajnálom, hogy az RTL nem adta le végig az animét vagy nem adták ki teljesen DVD formában, még ha ma már nem is nagyon használják már sokan a DVD lejátszót. De szerintem sok InuYasha rajongó örült volna, ha leadják végig.

   A Yashahime valóban feltámasztja az InuYashát a hamvaiból, mert tény hogy klasszikus az anime és a manga világában. Én örültem neki, hogy lett valamilyen formában folytatása, még hacsak a 3 hercegnőről szól, de számomra/számunkra nosztalgia. 🙂

   Köszönöm szépen, hogy írtál! 🙂 Elnézést, hogy csak most válaszoltam. ^^”

   Klaudi

 • Anne D.

  Judithoz hasonlóan én se vagyok nagy anime fan, így nem igazán tudok véleményt formálni erről a posztról. Ha őszinte akarok lenni, akkor igazából semmilyen animált dolgot nem szoktam nagyon nézni, inkább élőszereplős dolgok tudnak megfogni. Ezt az animét már valahonnan hallásból ismertem és annak ellenére, hogy ez nem igazán az én világom, jó lett a bejegyzés ^^
  Egyébként még régebben a Narutot és bátyámmal az One Piece-t néztem egy ideig, de mára már nem tudnám felidézni, hogy pontosan miről szóltak. Aztán gimiben mivel volt egy japán osztálytársam és egy csomó otaku volt a baráti társaságban, ezért pár rész erejére belenéztem a Kuroko no Basuke nevű animébe (de nem fogott meg annyira). Főleg azért, mert a japán lány mindig Kurokohoz hasonlított a magasságom miatt és amiatt mert néha amikor vele sétáltam, akkor úgy váltogattam, hogy melyik oldalán sétálok, hogy nem érzékelte, hogy hol vagyok 😀
  Jelenleg pedig a Hetalia az egyik, ami tervben van, mert már gimiben is érdekesnek tartottam a koncepciót, hogy a különböző országok a karakterek. A másik bakancslistás anime pedig Hakuouki, mert az a japán lány nagy kedvence volt és így elmondás alapján az is érdekesnek hangzott. Viszont mint mondtam, engem inkább az élőszereplős dolgok kötnek le, így ezekkel is úgy vagyok, hogy majd valamikor megnézem ezeket is.

  • Klaudi

   Köszönöm szépen, örülök hogy azért tetszett, még ha nem is a te világod az ilyesmi. 🙂 Remélem, hogy majd nem okozok a többivel sem csalódást. ^^ Filmeket, sorozatokat mi is szoktunk nézni(élőszereplős), ezekről is majd lehet hogy hozok ajánlókat. A felsorolt animéket még nem láttuk, de a listán vannak ezek is, leginkább a Kuroko no Basuke ami leginkább érdekel minket, ha a páromat nem is, de engem igen. 😀

   Köszönöm szépen, hogy írtál! 🙂 Remélem, azért nem lesznek majd csalódásaid az ilyen posztok miatt.

   Klaudi

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük