Mint minden évben, minden évszakban újra itt a tavasz. A természet újjáéled, virágba borul minden, zöldbe borul a táj is. Ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége, a csodái valamint az újjászületés időszaka. Nagyon szeretem ezt az évszakot, hogy a fák zöldbe borulnak, a virágok pedig kinyílnak, a madarak csiripelnek és lehet sétálni a szabadban és végre nem kell rétegesen öltözni. 

Nagytakarítás
Ilyenkor a családosok, párok elkezdik a tavaszi nagytakarítást, hasonlóan mint a karácsony előtti takarítás, vagy mégsem? Mindenhol más és más, valaki csak kisebb takarítást csinál, míg mások nagyobbat, mint karácsonykor. 

Hogy könnyebb legyen, érdemes összeállítani egy listát, hogy melyik az a helyiség ahol nem maradhat el a nagytakarítás alkalmával és ha valamelyik megvan, akkor azt ki lehet húzni a listából vagy zöld pipát hagyni mellette. Valamint, együtt sokkal könnyebben végeztek, ha külön takarított ki egy-egy helyiséget és ne mindent egyszerre, hanem mindent apránként kezdjetek neki. Pl: Munka után fürdőszoba és wc, másnap megint valami másik hely. Ha pedig szelektálni szeretnétek, akkor azt tegyétek meg együtt és mondjuk hétvégén, hogy át tudjátok ezeket beszélni és ne a másik tudta nélkül véletlenül kidobjunk valamit vagy eldobozoljunk, míg az a másiknak pont kelleni fog stb.

Jön a jó idő??
Jönnek a jó idők és ki lehet mozdulni, túrázni, sétálni, lassan jön a kertészkedési szezon is. Ha kertes házban élsz, akkor lehet a kertet rendbe hozni, gondozni, ültetni-vetni. Nemsokára pedig a grillszezon is megkezdődik, lehet majd húsokat sütögetni, szalonnát és minden jót. 

Most ismét lezárások jönnek, sajnos. Otthon is tudunk kicsit kreatívkodni, olvasni, ha van erkélyed sincs akadálya annak, hogy ültessünk kisebb zöldségeket, fűszereket stb. 

Tavaszi fáradtság
Kicsit nehéz olyankor az embernek vissza rázódnia a frissebb napokra, hogy újra elkezdjünk mozogni, sétálni, kijárni a szabadba, túrázni és mennyi mindent is kellene csinálni, ugye? Semmi gond! Szépen, lassan és fokozatosan kell magunkat szoktatni a jó időhöz! 🙂

Edzésre fel!
A karácsony, a tél és a karantén is biztos megtette annak hatását, hogy véletlenül felszedtünk egy pár kilót, de ez nem szégyen! Mindenkivel megeshet ez a hízás. Vedd fel a cipődet és irány sétálni! Jobban szeretsz inkább futni? Akkor tedd azt! Ha van biciklid, akkor vedd elő, tarts egy karbantartást rajta és irány a kerékpározást! De azért óvatosan!

A korlátozások miatt sajnos az edzőtermek zárva vannak, de semmi akadálya nincsen annak(a korlátozások ellenére), hogy akár a szabadban, vagy otthon tudj edzeni/tornázni. Rengeteg féle található meg a youtubeon, vagy akár applikáción. Meg kell keresni azt amelyik számodra a legszimpatikusabb edzés forma. De vigyázz! Ha sose edzettél/tornáztál előtte, akkor ne vidd túlzásba, nehogy lesérülj, hanem kezdj egy könnyebbel és szépen lassan, fokozatosan vezesd be

5 ok, amiért szeretem a tavaszt
Ezt az ötletet Ninaa barátnőm oldalán láttam, és ha már a tavaszról írok, gondoltam akkor ezt is beleírom, mert jó ötletnek tartottam és hátha ti is kedvet kaptok hozzá.

1.: Végre jön a napsütés, ez pedig azt jelenti, hogy vége a télnek és virágba, zöldbe borul minden! Ennek köszönhetően, hogy többet is lehetünk a szabadba. Szeretem a telet is, semmi bajom nincs vele, de ugyanakkor jól esik egy végre egy kis meleg idő. Csodálatos látni, hogy a természet is újjáéled és csupa zöld, csupa virágok mindenhol! 

2.: Végre nem sötétedik túl korán! Ti nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem igazán szeretem, ha túl korán sötétedik, mert nem igazán szeretek olyankor már sétálni sem. Bár még két hét, hogy az óra visszaállítást megtörténjen. 😀

3.: Végre ki tudunk mozdulni a szabadba sétálni, túrázni, bicikli, rollerezni. Nekem kedvencem a séta, valamint a rollerezés. 

4.: Kevesebb ruhát kell hordanunk, aminek őszintén örülök is. Végre előkerülnek a tavaszi-nyári szettjeink amiket mi szívesen hordunk.

5.: Ha adja a lehetőség is persze, akkor ki lehet ülni egyet fagyizni vagy netalán könyvet olvasni a szabadban, vagy kortyolgatni egy kávét vagy bármit amit éppen a kedvünk tartja. 🙂

Klaudi