Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 03. 14.     Klaudi    Gondolatok, Személyes     11 komment

Mint minden évben, minden évszakban újra itt a tavasz. A természet újjáéled, virágba borul minden, zöldbe borul a táj is. Ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége, a csodái valamint az újjászületés időszaka. Nagyon szeretem ezt az évszakot, hogy a fák zöldbe borulnak, a virágok pedig kinyílnak, a madarak csiripelnek és lehet sétálni a szabadban és végre nem kell rétegesen öltözni. 

Nagytakarítás
Ilyenkor a családosok, párok elkezdik a tavaszi nagytakarítást, hasonlóan mint a karácsony előtti takarítás, vagy mégsem? Mindenhol más és más, valaki csak kisebb takarítást csinál, míg mások nagyobbat, mint karácsonykor. 

Hogy könnyebb legyen, érdemes összeállítani egy listát, hogy melyik az a helyiség ahol nem maradhat el a nagytakarítás alkalmával és ha valamelyik megvan, akkor azt ki lehet húzni a listából vagy zöld pipát hagyni mellette. Valamint, együtt sokkal könnyebben végeztek, ha külön takarított ki egy-egy helyiséget és ne mindent egyszerre, hanem mindent apránként kezdjetek neki. Pl: Munka után fürdőszoba és wc, másnap megint valami másik hely. Ha pedig szelektálni szeretnétek, akkor azt tegyétek meg együtt és mondjuk hétvégén, hogy át tudjátok ezeket beszélni és ne a másik tudta nélkül véletlenül kidobjunk valamit vagy eldobozoljunk, míg az a másiknak pont kelleni fog stb.

Jön a jó idő??
Jönnek a jó idők és ki lehet mozdulni, túrázni, sétálni, lassan jön a kertészkedési szezon is. Ha kertes házban élsz, akkor lehet a kertet rendbe hozni, gondozni, ültetni-vetni. Nemsokára pedig a grillszezon is megkezdődik, lehet majd húsokat sütögetni, szalonnát és minden jót. 

Most ismét lezárások jönnek, sajnos. Otthon is tudunk kicsit kreatívkodni, olvasni, ha van erkélyed sincs akadálya annak, hogy ültessünk kisebb zöldségeket, fűszereket stb. 

Tavaszi fáradtság
Kicsit nehéz olyankor az embernek vissza rázódnia a frissebb napokra, hogy újra elkezdjünk mozogni, sétálni, kijárni a szabadba, túrázni és mennyi mindent is kellene csinálni, ugye? Semmi gond! Szépen, lassan és fokozatosan kell magunkat szoktatni a jó időhöz! 🙂

Edzésre fel!
A karácsony, a tél és a karantén is biztos megtette annak hatását, hogy véletlenül felszedtünk egy pár kilót, de ez nem szégyen! Mindenkivel megeshet ez a hízás. Vedd fel a cipődet és irány sétálni! Jobban szeretsz inkább futni? Akkor tedd azt! Ha van biciklid, akkor vedd elő, tarts egy karbantartást rajta és irány a kerékpározást! De azért óvatosan!

A korlátozások miatt sajnos az edzőtermek zárva vannak, de semmi akadálya nincsen annak(a korlátozások ellenére), hogy akár a szabadban, vagy otthon tudj edzeni/tornázni. Rengeteg féle található meg a youtubeon, vagy akár applikáción. Meg kell keresni azt amelyik számodra a legszimpatikusabb edzés forma. De vigyázz! Ha sose edzettél/tornáztál előtte, akkor ne vidd túlzásba, nehogy lesérülj, hanem kezdj egy könnyebbel és szépen lassan, fokozatosan vezesd be

5 ok, amiért szeretem a tavaszt
Ezt az ötletet Ninaa barátnőm oldalán láttam, és ha már a tavaszról írok, gondoltam akkor ezt is beleírom, mert jó ötletnek tartottam és hátha ti is kedvet kaptok hozzá.

1.: Végre jön a napsütés, ez pedig azt jelenti, hogy vége a télnek és virágba, zöldbe borul minden! Ennek köszönhetően, hogy többet is lehetünk a szabadba. Szeretem a telet is, semmi bajom nincs vele, de ugyanakkor jól esik egy végre egy kis meleg idő. Csodálatos látni, hogy a természet is újjáéled és csupa zöld, csupa virágok mindenhol! 

2.: Végre nem sötétedik túl korán! Ti nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem igazán szeretem, ha túl korán sötétedik, mert nem igazán szeretek olyankor már sétálni sem. Bár még két hét, hogy az óra visszaállítást megtörténjen. 😀

3.: Végre ki tudunk mozdulni a szabadba sétálni, túrázni, bicikli, rollerezni. Nekem kedvencem a séta, valamint a rollerezés. 

4.: Kevesebb ruhát kell hordanunk, aminek őszintén örülök is. Végre előkerülnek a tavaszi-nyári szettjeink amiket mi szívesen hordunk.

5.: Ha adja a lehetőség is persze, akkor ki lehet ülni egyet fagyizni vagy netalán könyvet olvasni a szabadban, vagy kortyolgatni egy kávét vagy bármit amit éppen a kedvünk tartja. 🙂

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
11 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Jó kis bejegyzés lett a lomtalanítás ilyenkor mindig jó ötlet. Érdemes minden évben elvégezni hasonló tájt. Jól jön a felfrissülés.

Jakó Judit

Nagyon hasznos bejegyzés, motivációs tippekkel! A tavasz sokak számára kedvenc évszak, hiszen egyfajta újjászületés indul a természetben, és talán a lelkünkben is egyaránt! 🙂

Dóri

Szuper bejegyzés ?? most legszívesebben kimennék és televetném a kertet minden szépséggel, finomsággal?

Eszter

Kedvenc évszakom ?

Sok sok esemény történt ilyenkor: összeköltözés, esküvő, névnapom stb. Nekem a május a kedvenc hónapom ❤️

A tavasz nekem, ahogy a természeté, az ember újraéledése is. Én kevésbé vagyok fáradt ilyenkor, mint ősszel, de persze én is megérzem.
Mióta saját házunk van,, nem kicsi rendben kell tartani (nem mint az 55 nm2es panel lakást), így a tavaszi (HÚSVÉTI ??) takarításra lelkileg gyúrok.
Ilyenkor állunk neki a kertnek is, imádom amikor virágba borul az udvar ? elvetjük a magokat a zöldségeknek ?

Én ilyenkor újulok, imádom a friss időt, a lágy tavaszi szellőt.

Amit utálok…. ? Ha reggel beöltözve kell elindulni és délután cipelhetek mindent, mert meleg van ?

Köszönöm a posztot❤️, végre lassan közeli lesz az élmény és igazi jó idő lesz már ?

Bernie

Mi mondjuk télen is járunk kirándulni, még így COVID idején is. Csak egy jó meleg ruha kell hozzá. Mi vettünk, és nem bántuk meg! 🙂

Ninaa

Annyira jól esett ezt olvasni * . *
A nagytakarítás és a torna… ahh a lustaság meg még fájdalmas is :’D Hamarosan nekem is neki kell látnom, a tornát meg folytatnom.
Esetleg nem akarsz összedobni egy “Edzésgyakorlatot”, hogy te miről/kiről lesed el a mozdulatokat? ♥

Azt pedig külön köszönöm, hogy megemlítettél és összeszedted, hogy mit szeretsz a tavaszban ♥
Már december óta várok a jóidőre és arra, hogy fagyizhassak egyet * . * Szóval most, hogy elolvastam, még jobban vágyok a fagyira ^^” Na majd hamarosan… 😛

Nagyon tetszett ez a poszt is, ahogy mindegyik ♥

11
0
Would love your thoughts, please comment.x