Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 03. 22.     Klaudi    Ajánló, Anime     12 komment

Ismét egy újabb Anime ajánlóval jöttem nektek, még hozzá a Yashahime c. animével amit sikerült befejeznem és gondoltam hozok róla egy ajánlót. Sajnos rövidre sikeredet, mivel nem szerettem volna annyi mindent spoilerezni, így igyekeztem nagyon rövidre fogni az egészet, valamint egy kisebb véleményt is írtam a sorozatról. A karakterek jellemzéseiről nem írtam, mivel úgy gondoltam hogy még csak most kezd el a legjobban beindulni a történet és ismerjük meg a szereplőket, mellék szereplőket igazán. Szerintem egész jól követhető a történet, de ha esetleg mégsem, akkor javaslom az InuYasha c. anime sorozat megnézést. Jó olvasás kívánok mindenkinek! ?


Adatlap:
Címe: Yashahime
Eredeti címe: Hanyou no Yashahime: Princess Half-Demon
Epizód: 24.rész
Manga: Nincs
Mozifilm: Nincs
Dátum:2020.Okt.03 – 2021.Márc.20

Az anime az InuYasha c. sorozat folytatása vagyis inkább külön története folytatódik. Inuyasha és Sesshoumaru lányairól szól most ez az anime. A történet arról szól, hogy vissza szerezzék Setsuna emlékeit valamint az álmait, mert képtelen aludni. Sajnos Setsuna nem emlékszik arra, hogy lenne egy ikertestvére, Towa ugyanis a lányok a tűz okozta káosz miatt szétválnak egymástól és Towa átkerül a modern világba, ahol Kagome öccse, Sota talál rá és fogadja be. 

Eltelik 14 év. Towa még mindig a modern kor világában él, miközben Sotának is lett saját családja. Bizony! Sota megnősült és lett egy gyönyörű kislánya, Mei. Towa sokszor váltott már iskolát a magatartása miatt, valamint bajba keveredik a családja és a kishúga is, így kénytelen használni az erejét. Később csatlakozik InuYasha és Kagome lánya, Moroha. A lányok célja, hogy legyőzzék Kirinmarut. 

Vélemény:
Nagyon örültem/örültünk a párommal, amikor bejelentették, hogy a kedvenc animénk InuYasha folytatódik. Azt már sejtettük, hogy külön történet szálat fogunk kapni, tehát nem igazán tudnánk elnevezni folytatásnak, mert mint fentebb írtam inkább a lányaikról szól most ez a remek kis sorozat. 🙂 Eleinte nagyon izgatottak voltunk, hogy újra láthatjuk kedvenceinket, de be kell valljam, hogy elég lapos lett eleinte a sorozat de kb a közepétől beindul. Nekünk mind a három lány tetszik, kedvenceink, valamint a további mellék szereplővel sem volt kifejezetten gond vagy probléma. Volt néhány jelenet ami ugyan nem tetszett, hogy Morohát kihagyták, mintha szándékos lett volna, de valahol érthető is, mert leginkább a két lány körül forog a történet. Vannak még itt megválaszolhatatlan kérdések, amire mi rajongók nagyon kíváncsiak lennénk, de szerencsére valamit beharangoztak… 😉 

Aki netalán nem ismeri az InuYasha c. animét azoknak sem fog gondot okozni az anime megnézése, szóval bátran tudom ajánlani azoknak akik nem ismernék a sorozat elődjét, de annyiban tanácsolnám csak megnézni az InuYasha részeit, valamint a mozifilmjeit, hogy a Yashahime c. sorozatban lesznek benne “váratlan” fordulatok és a mostani rajongóknak nyilván lenne “kérdezni” valója, akkor azoknak csak azt tudom mondani, hogy érdemes megnézni a InuYasha és a mozifilmjeit, mert így nem csak választ kaptok pár dologra ami zavaros, hanem jobban meg is értitek majd a sorozatot. 

Nagyon jó kis sorozat volt, kár hogy vége… Vagy mégsem? Nézd meg te magad is és megtudod! 😉 

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
12 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ninaa

Azt hiszem mi már fészen jól kibeszéltük az animét és még párszor fogunk is róla értekezni. Nagyon tetszett a Yashahime, a második felétől imádtam a legjobban. Mint tudod, nálam Towa nem lett kedvec karakter, de a többieket nagyon megkedveltem. Kíváncsi leszek, hogy a második évad hogy fog folytatódni… uhh remélem nem húzzák sokáig, mert már most nézném tovább ^^”

Jó poszt volt, mint mindig ♥

Puszi,
Ninaa

Celia Celin

Szia Klaudi 🙂

Én is nagyon örültem, hogy sok év elteltével az Inuyasha folytatást kap. Az külön boldogságott okozott számomra, hogy az utódjaikról fog szólni.
Elleinte furcsálta, miszerint ezúttal nem Inuyasha és Kagoma kislánya, Moroha van a középpontban. Hiszen a történet előzménye éppen róluk szólt. Viszont egyre jobban kezdett meg tetszeni az a felállás, hogy Sesshomaru ikreinek élete körül forog a sztori.
A Yashahime elejai tényleg nagyon laposra sikerült, és öszintén bevallom, csak az elője miatti tisztelelből követem nyomon a részeit. Az évad közepétől fokozatosan kezdtek beindulni a cselekmények. Izgalmassá vált, és néhány kérdésre fény is derűlt. Azonban a befejezés folytatást kíván! Még sok elvaratlan szál van, amire a nézük nagyon kíváncsiak lennének. 🙂

Wikka

Az Inuyasha animét nem láttam csak hallomásból ismerem, de anyósom nagyon szereti és sok jót hallottam róla, na meg régen néha egy kis részletet láttam belőle, amikor adták a tv-ben. Párom is animés így lehet belefogunk kezdeni ebbe és lehet megnézi velem az Inuyashat is 🙂 jelenleg a Beastar animét nézzük. (Ha jól írtam)

Bernie

Ne kövezz meg, de én életemben nem láttam még egy animét sem. Mondjuk a sorozatokért amúgy sem vagyok nagyon oda, jobban szeretek önálló filmeket megnézni. Ha meglátom, hogy “évad”, már menekülök. 😀

Jakó Judit

Mint korábban írtam, nem nagyon nézek animét. Azonban tetszett az összefoglaló leírás. Lehet, hogy kicsit nyitottabb leszek, és rákattanok valamelyikre. Választék van, az ajánlóidnak köszönhetően. Jó lett! ?

E-Zsolesz

Nagyon jó, hogy az InuYasha után erről is írtál egy bejegyzést. 🙂 Az én véleményem szintén hasonló, hogy nagyjából nagyon jó történetet kanyarítottak az új generációból. Ez valóban nem klasszikus folytatás, ahogyan mondtad is. Én konkrétan következő generációs történetnek mondanám, ha lehet ilyet mondani. Mint a Boruto esetében. A YashaHime esetében ráadásul nagyon frappánsan megoldották azt, hogy egy ideig csak az új fiatal főszereplőkre fókuszáljunk és a régi sorozat szereplőinek sorsát rejtély övezze. Igazából néhány hiányosság és egy kapcsolati szál erősen zavart, utóbbit eléggé nehezen fogadom el még mindig. De az első szezon végére azt mondanám, hogy az izgalmas történet kárpótolt és élvezet volt nézni. Egyértelműen kíváncsi leszek a folytatásra, mert még mindig sok dolgot nyitva hagytak a készítők. Ami persze nem csoda, hiszen 24 rész egyébként ilyen szövevényes fantasy esetén nem sok. 🙂

12
0
Would love your thoughts, please comment.x