Ismét egy újabb Anime ajánlóval jöttem nektek, még hozzá a Yashahime c. animével amit sikerült befejeznem és gondoltam hozok róla egy ajánlót. Sajnos rövidre sikeredet, mivel nem szerettem volna annyi mindent spoilerezni, így igyekeztem nagyon rövidre fogni az egészet, valamint egy kisebb véleményt is írtam a sorozatról. A karakterek jellemzéseiről nem írtam, mivel úgy gondoltam hogy még csak most kezd el a legjobban beindulni a történet és ismerjük meg a szereplőket, mellék szereplőket igazán. Szerintem egész jól követhető a történet, de ha esetleg mégsem, akkor javaslom az InuYasha c. anime sorozat megnézést. Jó olvasás kívánok mindenkinek! 🙂


Adatlap:
Címe: Yashahime
Eredeti címe: Hanyou no Yashahime: Princess Half-Demon
Epizód: 24.rész
Manga: Nincs
Mozifilm: Nincs
Dátum:2020.Okt.03 – 2021.Márc.20

Az anime az InuYasha c. sorozat folytatása vagyis inkább külön története folytatódik. Inuyasha és Sesshoumaru lányairól szól most ez az anime. A történet arról szól, hogy vissza szerezzék Setsuna emlékeit valamint az álmait, mert képtelen aludni. Sajnos Setsuna nem emlékszik arra, hogy lenne egy ikertestvére, Towa ugyanis a lányok a tűz okozta káosz miatt szétválnak egymástól és Towa átkerül a modern világba, ahol Kagome öccse, Sota talál rá és fogadja be. 

Eltelik 14 év. Towa még mindig a modern kor világában él, miközben Sotának is lett saját családja. Bizony! Sota megnősült és lett egy gyönyörű kislánya, Mei. Towa sokszor váltott már iskolát a magatartása miatt, valamint bajba keveredik a családja és a kishúga is, így kénytelen használni az erejét. Később csatlakozik InuYasha és Kagome lánya, Moroha. A lányok célja, hogy legyőzzék Kirinmarut. 

Vélemény:
Nagyon örültem/örültünk a párommal, amikor bejelentették, hogy a kedvenc animénk InuYasha folytatódik. Azt már sejtettük, hogy külön történet szálat fogunk kapni, tehát nem igazán tudnánk elnevezni folytatásnak, mert mint fentebb írtam inkább a lányaikról szól most ez a remek kis sorozat. 🙂 Eleinte nagyon izgatottak voltunk, hogy újra láthatjuk kedvenceinket, de be kell valljam, hogy elég lapos lett eleinte a sorozat de kb a közepétől beindul. Nekünk mind a három lány tetszik, kedvenceink, valamint a további mellék szereplővel sem volt kifejezetten gond vagy probléma. Volt néhány jelenet ami ugyan nem tetszett, hogy Morohát kihagyták, mintha szándékos lett volna, de valahol érthető is, mert leginkább a két lány körül forog a történet. Vannak még itt megválaszolhatatlan kérdések, amire mi rajongók nagyon kíváncsiak lennénk, de szerencsére valamit beharangoztak… 😉 

Aki netalán nem ismeri az InuYasha c. animét azoknak sem fog gondot okozni az anime megnézése, szóval bátran tudom ajánlani azoknak akik nem ismernék a sorozat elődjét, de annyiban tanácsolnám csak megnézni az InuYasha részeit, valamint a mozifilmjeit, hogy a Yashahime c. sorozatban lesznek benne “váratlan” fordulatok és a mostani rajongóknak nyilván lenne “kérdezni” valója, akkor azoknak csak azt tudom mondani, hogy érdemes megnézni a InuYasha és a mozifilmjeit, mert így nem csak választ kaptok pár dologra ami zavaros, hanem jobban meg is értitek majd a sorozatot. 

Nagyon jó kis sorozat volt, kár hogy vége… Vagy mégsem? Nézd meg te magad is és megtudod! 😉 

Klaudi