Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 06. 13.     Klaudi    Ajánló, Anime     14 komment

Ez egy olyan Anime ami az állatokról szól és annak a társadalmáról, inkább ilyen Furry jellegevan és ebben a kategóriában tudnám a legjobban sorolni. Elsőre szokatlan animével találjuk szembe magunkat, már maga a grafikája-rajzolása és ahogy mozog a kép. Bevallom, először nem nagyon akartuk rávenni magunkat, pont emiatt a fent említett “gondok” miatt. De ez az anime elérte azt hogy felkeltse a kíváncsiságunkat és belekezdtünk… Szerintem kezdjük is el, miről van szó. 😀 Igyekszem spoiler mentesen leírni a sztorit. 

Adatlap:
Cím: Beastars
Manga: 2016.09.08-2020.10.08: 22 kötet
Írta: Paru Itagaki
Epizód: (2019)1.évad 12.részes, (2020-2021)2. évad 12.része
Korhatár: Erős 16-ot adnék

tenor.com


Történet:
A történet már nagyon komolyan kezdődik. Ugyanis valaki menekül valaki elől, kicsit horrorisztikus beűtése van, mert hogy valaki üldözi őt. Az első szereplőt már megismerjük, ugyanis sajnos ő volt az áldozat, Tem. De hogy ki volt a gyilkos? Az rejtélyes maradt, mint a szereplők és mind az anime nézők számára is. Lehetett tippelgetni mi nézőknek, hogy vajon ki lehetett az. Mindenkit megrázta a hírt, hogy megöltek egy növényevőt, Temet. Bizony, itt is hasonló társadalmi formák vannak, mint nálunk, de itt az animében főleg a Húsevők és a Növényevők vannak egy csoportban de mégis külön. Megismerkedünk egy második igen fontos szereplővel, Legosi-val és Lousival, akik annyira nem jönnek ki egymással, vagyis inkább Legosi az aki felnéz rá, tiszteli, becsüli Lousi munkásságát. Mind a ketten a dráma klubban vannak, Lousi a főszereplő, valamint a dráma klubnak a vezetője, egyetlen egy célja és álma van: Ő lehessen a következő Beastar. Legosi a színpadtechnikai feladatokban segédkezik leginkább, szívesen elnézi a színdarabot, de soha nem vállalna egyetlen egy szerepet sem magára, mert nem szeretne szerepelni. 

Legosi a magassága miatt kitűnik a tömegből, megölték-megették az egyik barátját Temet. A dráma klubban bukkan rá Lousi és ismerkednek össze, valamint Legosi a “testőre” lesz egy darabig. Ám, az egyik éjszakán pont járőrözik, mikor a hold vörössé válik. Tudni kell Legosiról, hogy igyekszik elrejteni az erejét, hogy a ijesztő farkas oldalával ne ijesszen el másokat, de főleg az osztálytársait és a drámaklubbosokat. Ezen a hold vörös estén rátámad egy másik igen fontos szereplőnkre, Harura. Mondhatni innentől kezdődik el igazán a kapcsolatuk, ami folytatódik majd. 

Szerencsére Harunak nem esik baja, annyiból, hogy csak megsebesítette a karját. A sorozatban érzékelhető, hogy most a növényevők vannak fronton, míg a húsevők el vannak nyomva. Vannak növényevők akik félnek a húsevőktől, de szerencsére nem mindenki és nem mindegyik. Mindenki igyekszik barátkozni a másik fajjal, még ha nehezen is. Különösen Tem meggyilkolása után minden növényevő kicsit félni kezd a húsevőktől. 

Mondanám, hogy a sorozat leginkább Legosi és Haru szerelmi kapcsolatáról van szó. De több minden forog itt a kockán, mint az ő kapcsolatuk. Ugyanis sokáig pontosabban a sorozat folyamán nem kapunk arról hírt, hogy mi történt Tem gyilkosával? Mintha csak egyszerűen lezárták volna a témát és nem foglalkoztak vele tovább. Lousi álma vajon tényleg teljesülni fog és ő lesz a következő Beastar vagy inkább egy új szereplő miatt felkavarnak majd a dolgok és valaki az útját állja majd? 

Szereplők: Azokat a szereplőket írtam főleg össze, akik többet is szerepeltek már. 
Legosi: Egy magas farkas, még a fajtáihoz képest is magasnak számít. Igyekszik elrejteni a erős farkas oldalát mások elől, emellett pedig a dráma klubnak az egyik tagja, technikai segédként dolgozik ott. Eddig sokáig elbújt, míg bele nem szeretett Haruba, valamint nem ismerkedik meg Lousival, akire felnéz és mondhatni a példaképének tekinti. Nagyon barátságos farkas, szerény, és igyekszik kicsit többet mutatni magából. A sorozat folyamán mindig látni egy-egy apró változásait, de sose enne meg egy növényevőt. Tehát ő egy igazi példakép a sorozatban. 

Haru: Egy fehér, törpe nyuszilány. Sok pletyka kering róla, de mint kiderül nem is hiába. Az alacsony és a szép külsejéről meg nem mondaná róla bárki is, hogy igazak is. Meg nem mondom mit derülnek ki róla.. Ha belenézel a sorozatba, akkor rájövünk könnyedén. :’) Ám, ez nem minden. Akármennyire is kicsi teremtmény, a szája igen nagy. Szókimondó. Legosival szemben nagyon félénk lesz picivel később. De az érzelmei elég zavarosak. De… sokat változik ő is a sorozat alatt. Haru a kertészeti klubnak egyetlen tagja. Mindent ő old meg, csinál meg. Nagyon ritkán kér segítséget. 

Lousi: Ő növényevő és gímszarvas, harmadéves a suliban, egyetlen célja és álma van: Ő lehessen a követő Beastar. Jelenleg ő a dráma klubnak a vezetője is. Rajta tudtam/tudok a legnehezebben kiigazodni, mert elég nehezen lehet leolvasni rajta, hogy mit is akar valójában. Egyszer kedveli Legosit, máskor meg majd megölné kb. De szinte mindenkit lenéz maga körül. Nem tudok rajta sokszor kiigazodni a viselkedése miatt. Nem mutatja ki a gyenge oldalát, akkor sem ha baj történik körülötte. A kesernyés múltja miatt nem is csodálom. Viszont, sokszor mintha ő sem tudná mit is akar valójában. 

Juno: Elsőéves lány, aki szintén farkas. Szegényt bántották is, a második gyilkosság miatt. Legosi segítette ki a bajból. Eleinte őt is nagyon szerények gondoltam, mivel a külseje tényleg aranyosnak gondoltam. De minél jobban közeledik másokhoz, annál inkább megmutatkozik a valódi énje. Ő is csatlakozik a dráma klubhoz, mint színész. Vannak igazán szerelmes jelenetei is, vicces arckifejezések, valamint egyre jobban megnyílik másoknak.

Jack: Legosi legjobb barátja, már gyerekkoruk óta ismerik egymást. Ő egy kutya fajhoz tartozik. Nagyon hűséges barát, nem csak megérti Legosit, mint barátot, hanem ha kell elhessegeti a róla szóló pletykákat, mint amit a szobatársai is mondanak róla. Ahogy Legosi megváltozik, ő is egyre inkább azt érzi eltávolodnak egymástól, de valójában nincs így. Ő ismeri még legjobban Legosit, mint a többi szereplő.

Gohin: Leginkább csak a második évadban kap nagyobb szerepet. Ő egy Panda, sokat segít másokon, hogy a húsevők legyőzzék a hús utáni ösztönt, vágyakozás stb. Bár a külsejéről meg nem mondaná az ember, de ő egy orvos, pszichológus, nála lehet járni terápiára. Eleinte azt hittem meg akarja ölni Legosit, mert hogy a feketepiacon mászkált. Ő nem igazán hisz a húsevők és a növényevők szerelmében, de segít Legosinak megerősödni. 

Bill: Ő egy bengáli tigris, azt hiszem. Bár mellékszereplőnek számít, mégis néha-néha felbukkan és felszólal. Az erejét is többször megmutatja, főleg a színpadon nagyon beleélte magát a darabba, amit valjunk be nem kellett volna. Ráadásul csal is a színdarab alatt, legalábbis próbálta rávenni Legosit is valamire. Vannak jó beszólásai, de van jó oldalai is. Viszont, sajnos az ösztöneinek nehezen tud ellenállni ami nagy baj is. Amennyire tud ott van ahol kell, segít ahogy tud. A dráma klubnak a tagja.

Pina: Esküszöm tényleg ez a neve. 😀 Mi is nagyon nevettünk amikor megtudtuk a nevét. :’) Ő egy másik Juh. Leginkább a második évadban találkozunk vele. Nagyon magának való, beképzelt, nem igazán törődik mások érzelmeivel vagy annak a világával. Ahhoz képest, hogy juh nem igazán jegyzi meg más lányok neveit és rendesen ki kezd mindegyikkel. A dráma klub egyik tagja, de egyikkel sem jön ki igazán, Legosival valamennyire beszélő viszonyt alkotnak egy véletlen kihallgatás miatt történik az egész “barátságuk”. 

Saját vélemény:
Mint fentebb is írtam, első kb 3 vagy 4.részig nagyon furcsa volt számunkra ez az anime. Kellett is egy kicsi idő, míg neki estünk teljesen. De mindkettőnknek felkeltette az érdeklődésünket és az anime se hagyta, hogy ne foglalkozzunk vele, ne nézzük. 😀 Minden egyes része végén: Na, még egyet, még egyet és… igen. Elkezdtük nézni az animét. Csak az elején talán mindig volt benne valami horrortikus, komor hangulata. Bár egy-egy jelenet tényleg az volt, mert tudni kell hogy én nem igazán bírom a horrort, sem a brutális jeleneteket mint vér, ezért sokszor meg kellett állítanunk egy pici szünetet hagyni nekem, hogy feldolgozzam az adott részt. Persze, nem mindegyik részben voltak durva dolgok, de némelyikben igen, egymás után is. Na, és persze érdekelt minket az is, hogy ki ölte meg Temet? Ki a valódi gyilkos? Kíváncsi voltam Legosi karakterére is, hogy hogyan fejlődik, hogyan változik meg és őszintén csupa jót kívántam neki.

A szereplők részről, részre sokat változnak. De érezni hogy van különbség a húsevők és a növényevők között, a húsevők vannak most leginkább elnyomás alatt.

Vannak benne szexuális utalások is, de annyira nem vészesek, ezért sem adok rá 18-at, inkább erős 16 karikát tennék rá a harcok, a vérengzések miatt és mint hozzám hasonlók nem biztos hogy bírnák idegileg. Igen, ilyen gyenge vagyok-e téren. Alapvetően nagyon jó anime sorozat. Állítólag jönni fog belőle még egy vagy 2 évad akár, vagyis pontosabban egy harmadik évad. De egyelőre azt javasolnám, hogy nézd meg az első évadot, utána eldöntöd, akarod-e folytatni? Az animét az egyik barátnőm ajánlotta, Wikkagondolatai bloggerje. Ha tanácsot adhatok, akkor ne este nézzétek….

Ha már láttad, neked/nektek hogy tetszett az anime?
Ha még nem láttad, tervezed megnézni?

 

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
14 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Wooow. Dejo hogy kivégezték mindkét évadot. Örülök amúgy hogy elkezdtétek és tetszett is. 🙂 Lehet elkezdjük anyossal ha megtalaljuk hol van fent a második évad a második evadot mert azt hittük hogy arra még várni kell.

Jakó Judit

Nem az én műfajom, de jó lett. Érdekesen összefoglaltad! ?

Bernie

Nem az én műfajom az anime, és bár érdekesen írtál róla, biztosan nem fogom megnézni.

Ninaa

Uhh, nekem az ilyen állatos animék sosem jöttek be (na jó, a Kukucska teljesen elrettentett mindegyiktől xD). Az, hogy kissé horrorisztikusabb még fel is keltette az érdeklődésem, de mégsem annyira, hogy megnézzem. Egyébként nagyon jó leírás lett, a neveken (főleg az egyiken :D) nagyon felnevettem, de hát a japánok nem tudják, hogy nálunk az mit jelent :’D Örülök, hogy újabb animét sikerült megnéznetek és tudtál róla ajánlót hozni. Ez most nekem egy nem, na de majd a kövi, hátha tetszeni fog :3

Amy

Először is, bocsánat, hogy késve írok, csak most tudtam végigolvasni a bekezdést.

Bár eddig nem néztem animéket (pedig évek óta van egy kisebb lista a nézni valókról), ez felkeltette az érdeklődésem, mert engem valahogy a horror, mint műfaj sosem akasztott ki (nagyon), de állatos horrort még nem néztem.
Mindenesetre így az ajándékot után szerintem teszek vele egy próbát, hátha nekem is tetszeni fog. ?

Puszi, Amy

Nova-Time

Szuper összefoglaló! 🙂
A történet maga szimpi, szeretem az ilyen animéket, meg úgy amúgy sorozatokat, könyveket, filmeket, de ezek az állatos verziók sosem jöttek be. Még ha van benne 1-1 beszélő állat (pl. Marvel – A galaxis örzői) az úgy oké, ezen túl viszont, ha tudom kerülöm. Az Oroszlánkirály újragondolása is túl sok volt már nekem. 😀 A Disney régi állatos meséi, az előbb említett gyerekkoromban nagy kedvenc volt, meg a Susi és Tekergő a bestek legbestebbike (szabadidőmben nyelvújítok :D), de valahogy már ennél tovább nem megy.
Szóval valószínűleg kihagyom ezt az animét, de az összefoglalód tetszett, kedvcsinálónak kiváló. 🙂

Eszter

Nem igazán szoktam animéket nézni, nagyon régen akadt, hogy belenéztem. Nagyon köszi az ajánlót, nem rossz, érdekes a sztorija, bár nem tudom valaha is megnézem e 🙂 mindenesetre meghagyom a stílust kedvelőknek mindenképp 🙂

Nagyon alapos és jó összefoglaló, annak ellenére, hogy teljesen távol áll tőlem az egész anime világ. Számomra azért jó volt, olyanról olvasni amibe magamtól biztos nem kezdenék bele. :).

Virginia

Nagyon érdekesen hangzik ez az anime. (: Nagyon szép leírást hoztál róla, s igen, felkeltetted az érdeklődésemet vele kapcsolatban. Mindenképpen utána nézek a sorozatnak!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x