Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 10. 10.     Klaudi    Egyéb     14 komment

Ma van A Lelki egészség Világnapja
.
.
.
@hurraanyalettem adta az ihletet és ma van a #lelkiegészségvilágnapja #lélek? Nagyon ajánlom elolvasni Adri írását is, mert szerintem nagyon szépen megfogalmazta és leírta azt amit ő tapasztalt meg, illetve ennél szebben én nem tudnám megfogalmazni a #lélek fogalmát, mint ő tette. ?

Igyekszem oda figyelni a lelki egészségemre és ápolni, megvédeni rossz, negatív dolgoktól. Régen egyáltalán nem sikerült ezt sokszor megtenni, vagy tennem azért hogy ne sérüljön sokat és annyit a lelkem. Nem is hiába mondják, hogy “a szem lélek tükre”. Nem vagyok hívő, sem vallásos, mert sokan ezzel rakják össze, de van aki sámánsághoz is közelíti a lelki dolgokat. Én leginkább a csakrához, valamint spiritualitálishoz tudnám hasonlítani, bár nem kézzel fogható dologról van szó. Vannak akik egyáltalán nem hisznek a lélekben.

 

Csak olyan emberekkel, személyekkel veszem magam körül, akikkel szeretettel fordulunk egymás felé és nem csak lehúznak és megbántanak, mert valljuk be ezzel lehet még leginkább sokat sérülni és ezek nem fizikai, hanem lelki sérülések melyek igen fájóak tudnak lenni. Sajnos én is rengeteg rosszat megtapasztaltam már és inkább a lelkem sérült a legeslegjobban, nem a testem. De szerencsére évek alatt oda figyeltem rá és figyelek is mai napig, feltöltődöm és tartok #Énidő -t és nem engedek be magam köré negatív hatásokat, ha mégis, akkor igyekszem megélni azt, aztán hagyni hogy elmenjen ez az érzés, tehát hagyom, hogy megéljem a rosszakat is, de rombolni nem! Utána igyekszem feltöltődni. Szerintem nagyon fontos a lelki egészség.

 

 

 

 

Ti hogyan szoktatok fókuszálni a lelketekre? Milyen módon “ápoljátok” a lelketeket? ?
Hiszitek, hogy van bennünk lélek?

 

 

Klaudi

Világnapok

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
14 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bernie

Napi 300-750 emberrel vagyok összezárva a munkám során. Nincs olyan nap, hogy ne lenne köztük olyan, aki valamilyen módon bánt(ani akar). Az idők folyamán megtanultam immunis lenni az ilyen negatív dolgokra, bár bevallom, nem mindig megy. Ha sérül a lelkem, kell egy kis idő, mire rendbe tudom tenni magam, túl tudok lépni rajta.

Kitti

Klaudi imádtam ezt az írásodat is 🙂 Annyira jó, hogy nagyon hasonló a véleményünk. A lelkünket is ápolni, óvni kell és persze karbantartani időközönként. Jót tesz a meditáció, a sport, a zenehallgatás vagy az ha olyan pozitív dolgot teszünk, ami örömet okoz, mert akkor az a lelkünkre hatással lesz. Ha a lelkünk nincs rendben akkor sajnos megjelenhetnek a testi tünetek. Én ezekben hiszek és próbálok a mindennapokban úgy cselekedni, hogy a lekem jól legyen.

Jakó Judit

Szuper írás lett. A legfontosabb szerintem, hogy megtanuljuk tisztelni, és szeretni önmagunkat. Megismerjük a lelkünket, és ápoljuk. Töltsünk időt önmagunkkal.

Bogi

Sziasztok!

Szerintem erről oldalakat lehetne írni. Ha belegondolunk, még azok is tudnak bántani, akikkel igazán jól meg vagyunk. Az a fontos minden esetben, hogy mi hogy reagálunk rá. Véleményem szerint, amit eddig elsajátítottam, akkor tud valaki megbántani, ha azt valójában én úgy gondolom. Mondok egy példát. Valaki ezt mondja neked: “Te egyáltalán nem adsz értéket az embereknek.” Ez csak akkor bántja a lelkedet, ha volt olyan, amikor Te így gondoltad és még mindig ott van benned ez a kétely. Ahogy magadban helyre rakod, hogy milyen értéket adsz az embereknek, Neked bárki mondhatja nem fog rosszul esni, mert tudod, hogy nem igaz. Nemrég igazán belementem ebbe a témába, több oldalról is megközelítettem és elemeztem. Eddig nekem ez a tapasztalatom. Mit gondoltok ezzel kapcsolatban? Kíváncsi vagyok! 🙂
Igen vannak azok, akik abban lelik örömüket, ha bántanak. Az az ő problémájuk és nem a mienk. Nekik van dolguk azzal. Amit Klau is mondott, lehet választani, kikkel vesszük körbe magunkat! 🙂

Foglalkozzunk a lelkünkkel, igen fontos a mai világban is.

Wikka

Sajnos az en lelkem xokat sérül, hiába foglalkozom sokat ezzel a dologgal és jarok az onfejlesztes útján. Lelkileg nem vavyok valami erős sajnos. De tudom hogy a lélek egeszsege mennyire fontos a test egészséghez is

Petra

Rengeteget számít, hogy milyen energiájú emberek vesznek minket körbe, bár sok olyan helyzet van, például munkahely, ahol nem igazán van erre befolyásunk.
Az énidő rengeteg segít viszont a feltöltődésben. Olvasás, írás vagy bármilyen más kreatív elfoglaltság, egy nagy séta a szabadban, meditálás.

Ninaa

Az egészséges lélek az egészséges elmében és az egészséges testben lakozik. – Soul Eater. Szerintem ezzel mindent el is mondtam. Lehetne tényleg órákig erről beszélni, de fontos a lélek, törődnünk kell vele és mindig táplálni és egészségesen tartani. ♥

14
0
Would love your thoughts, please comment.x