Ma van A Lelki egészség Világnapja
.
.
.
@hurraanyalettem adta az ihletet és ma van a #lelkiegészségvilágnapja #lélek? Nagyon ajánlom elolvasni Adri írását is, mert szerintem nagyon szépen megfogalmazta és leírta azt amit ő tapasztalt meg, illetve ennél szebben én nem tudnám megfogalmazni a #lélek fogalmát, mint ő tette. ?

 

Igyekszem oda figyelni a lelki egészségemre és ápolni, megvédeni rossz, negatív dolgoktól. Régen egyáltalán nem sikerült ezt sokszor megtenni, vagy tennem azért hogy ne sérüljön sokat és annyit a lelkem. Nem is hiába mondják, hogy “a szem lélek tükre”. Nem vagyok hívő, sem vallásos, mert sokan ezzel rakják össze, de van aki sámánsághoz is közelíti a lelki dolgokat. Én leginkább a csakrához, valamint spiritualitálishoz tudnám hasonlítani, bár nem kézzel fogható dologról van szó. Vannak akik egyáltalán nem hisznek a lélekben.

 

Csak olyan emberekkel, személyekkel veszem magam körül, akikkel szeretettel fordulunk egymás felé és nem csak lehúznak és megbántanak, mert valljuk be ezzel lehet még leginkább sokat sérülni és ezek nem fizikai, hanem lelki sérülések melyek igen fájóak tudnak lenni. Sajnos én is rengeteg rosszat megtapasztaltam már és inkább a lelkem sérült a legeslegjobban, nem a testem. De szerencsére évek alatt oda figyeltem rá és figyelek is mai napig, feltöltődöm és tartok #Énidő -t és nem engedek be magam köré negatív hatásokat, ha mégis, akkor igyekszem megélni azt, aztán hagyni hogy elmenjen ez az érzés, tehát hagyom, hogy megéljem a rosszakat is, de rombolni nem! Utána igyekszem feltöltődni. Szerintem nagyon fontos a lelki egészség.

 

 

 

 

Ti hogyan szoktatok fókuszálni a lelketekre? Milyen módon “ápoljátok” a lelketeket? ?
Hiszitek, hogy van bennünk lélek?

 

 

Klaudi

Világnapok