Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2021. 12. 27.     Klaudi    Személyes, Ünnep     16 komment

Gondolom már sokakat érdekel, hogy mi hogyan szoktunk karácsonyozni, vagy milyen a mi karácsonyunk minden évben. Ninaa(itt tudjátok elolvasni az ő Karácsonyi storyját) adta az ihletet és az ötletet. Kezdem azzal, hogy itt is utólag szeretnék mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni! 🙂 Remélem mindenkinek jól telt a karácsony és kényelmesen elteltek az ünnepek! 

Mi általában nem szoktunk ajándékozni a párommal, mert úgy vagyunk vele, hogy az év bármely napján, hétköznapokon is stb.. Amit szeretne megvesszük a másiknak vagy magunknak, ha tényleg szükségünk van rá vagy szeretnénk, ezért ennek a jelentőségnek nem szoktunk túl nagy felhajtást és nagyobb feneket keríteni ennek. Meg hogy őszinte is legyek(mint mindig az vagyok ugyebár itt és a különböző plafornokon is), nem igazán volt karácsonyi hangulatunk vagy ha volt is, akkor olyan igenis és nem is feeling maradt meg bennünk, de egyáltalán nem bántunk semmit, mert ugyanúgy élveztük ezt a 3 napot kettesben. A sok tervezés és eszeveszett takarítás meg minden helyett inkább nyugalomban töltöttük a decembert, fontos hogy ne stresszeljünk ha nem muszáj, főleg a mai világban és helyzetben, az itthoni stressz nélkül is ér minket elég a külvilágból szerintem.

A menü is szokásos volt, most sem vittük túlzásba, halat például nem szeretjük 😀 Meg talán picit kevesebbet is eszünk már mint tavaly ilyenkor, igyekszünk jobban is figyelni a táplálkozásunkra, és ezt szeretnék jövőre is folytatni. Egyedül ami nem sikerült olyan jól, az a kekszalámi, de ezen sem bánkódtunk és inkább élveztük a karácsonyi ünnepeket. 

Karácsonyfánk is műfenyő és kicsike ami kettőnknek pont elég és környezetbarátabb, ketten díszítettük fel és még a saját kezűleg horgolt hópelyhek idén is felkerültek(ezek nincsenek keményítve, mert nekem tökéletesek így is és szerintem megállja az alakját.)Nem vásároltunk új karácsonyfára díszeket és egyebeket, hanem azt használtuk fel amit eddig is és nem szoktunk minden évben venni újat, mert szerintünk ez is feleslegesnek tartottam/tartjuk az ilyesmit. 

Ajándékozás téren mint fentebb is írtam, hogy ennek nem adunk nagy jelentőséget, de van az, hogy ha úgy döntünk, hogy akkor csak aprósággal ajándékozzunk egymásnak. Én most könyveket kaptam és egy cuki epres bögre készletet, mellé járt 2 tea és ez nekem tökéletes ajándék volt a páromtól. Párom pedig 1-2 dolgot és ennyi is volt, egyáltalán nem vittük túlzásba. A többieknek pedig néhány apróságokat adtunk, mint pl tusfürdő készlet, vagy csokilikőr, keksztekercsből is jutott. Szóval mondhatni ilyen “jelképesen” megajándékoztuk egymás, de jövőre valószínűleg már ez sem lesz, mert tényleg bármikor meg tudjuk venni a másiknak vagy magunknak amit szeretnénk. 🙂

Karácsonyfa előtt képeket sem készítettünk, maximum csak a fáról készültek fényképek, amelyek lehet felkerülnek majd az instára, de még nem tudom. 

Baj, hogy én abszolút nem állítottam fát és nem volt karácsonyi hangulatom?
Hogy egy kicsit foglalkozzunk ezzel a témával is: Nem, nem egyáltalán nem baj, hogy nem díszítetted ki a lakást, nem állítottál fát és nem díszítetted fel.Ne érezzük kényszernek és muszájnak. Ha egyszer az ember úgy érzi nem szeretne készülődni, se semmi, akkor ne tedd! Nem kell semminek és senkinek megfelelni. Sokaknál olvastam instagramon főleg, hogy ők egyáltalán nem állítottak fel fát és még csak nincs is karácsonyi hangulatuk és egyebek, valamint teljesen elengedték a készülődést. Ezzel nincs semmi baj és szégyellni valód sincs, ahogy azzal sincsen hogy nem mentél senkihez vendégségbe. Ez a te döntésed volt, nem másé. 

 

Nektek hogy telt a karácsony?
Mit kaptatok vagy ajándékoztatok egymás között?


Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
16 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Szerintem ez teljesen rendben van, paromek is ezért mondják hogy náluk egész evben ka
Karácsony van, mert amire szükség van azev közben megveszik. Hat tudod nekem vesegorcsos szenvedosen telik :/

Ninaa

Örülök, hogy megosztottad velünk, hogy nektek hogyan is telt az idei karácsony. Jól tettétek, hogy nem kerítettetek nagy feneket ennek az egésznek, a szeretet és a boldogság a legfontosabb ezen ünnepnapon, nem pedig az ajándékok és a giccs ^^. A hangulat nekem fokozatosan érkezett, aztán végül december 20 körül teljes volt :’D Van ez így, de persze nekem is volt, hogy egyáltalán nem érdekelt ez az ünnep. 🙂

Várom a következő bejegyzésed.
Puszi ♥

Eszter

Ugyan már rég elolvastam, de a kommentet most tudom írni, említettem miért 😀 Szóval köszönjük, hogy megosztottad velünk a karácsonyi gondolataid, a legfontosabb egyetértek, hogy együtt legyen az ember a szeretteivel. A minőségi és mennyiségi idő. Nekem sem volt karácsonyi hangulatom, talán picit lett, de mindez csak az ünnep alatt.. És így van, nem az ajándék a fontos <3 Puszi

Virgínia Virág

Teljesen egyet értek veled, mi sem ajándékoztunk, csak a gyerekeknek ?

Jakó Judit

Szuper őszinte gondlatokat osztottál meg. A legfontosabb a szeretet, és az együtt töltött minőségi idő.

Kitti

Abban a tudatban voltam, hogy én ide írtam??? Erre most nézem hogy nem. Pedig ezt az elején elolvastam. Nekünk is műfenyő van és imádom? Annyira jó volt olvasni, tipikus Klaudis írás lett ? Nálunk nagy karácsonyozas van, de ez az én családomtól ered. Pároméknál szolídabb, visszafogotabb, de ahz is ugyan úgy jó. A szeretet körülöttünk és bennünk él és csak ez a lényeg. Ajándék terén pedig az apró dolgok hívei vagyunk, vagy a kézzel készitetteké.

Bernie

Nekünk is “műfánk” van: egy kb. 60 cm magas plüss fa. 🙂 Assisiben a karácsonyi vásárban vettük pár éve, és azóta is ő a karácsonyfánk. Ajándék terén mi sem visszük túlzásba.

Amy

Tetszett ez a bejegyzés is, és örülök, hogy hasonlóan gondolkodunk a karácsonyról ^^. Mindig is az együtt töltött idő a lényeg, nem az ajándékok, de persze, ez gyerekként totál másképp jött le 😀 Szerintem tudod, hogy értem ^^.
Az enyém nem volt valami nagy, inkább kicsi apró meghitt, mert volt mit bepótolnunk.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x