Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Új év, új tervek és fogadalmak
2022. 01. 16.     Klaudi    Személyes     20 komment

Ki ne tette volna meg egyszer valaha is, hogy megfogad magának valamit aztán, teljesen elfelejtődik? Biztos ismerős neked is az az érzés, hogy teljesen megfeledkezünk a fogadalmakról, de tényleg szükségünk van rájuk? Akkor is ha csak később jut eszedbe, talán ősszel, hogy teljesen elfelejtetted… Nos, igen. Sokan bele sétálnak eféle csapdába és máris önmagunkat kezdjük el bántani, önmarcangolni és vádolni, olykor lehet hogy valaki mást keresünk meg, hogy ő volt a hibás, mert miért nem szólt erről soha? Persze, könnyű másokat is okolni azért, hogy a fogadalmaink nem teljesültek be és még csak nem is tettünk érte semmit. 

Fogadalom, nos hogy őszinte legyek nem igazán szeretek már megfogadni semmit sem, nyilván mint mindenki én is belesétáltam már ebbe a csapdába, hogy megfogadtam valamit magamnak, majd aztán semmi, de tényleg az ég világon semmi nem teljesült belőle. Ebből tanultam is sokat és azóta nem is teszem, helyette inkább kisebb célokat, terveket tűzők ki, amelyek évek alatt vagy teljesülnek vagy várat magára, vagy csak nagyon aprólékosan. Nem keseredek el, ha valamit nem sikerült megvalósítanom, mert tudom hogy vannak amiket fokozatosan kell építeni, mint ahogyan írtam is az egyik bejegyzésemben: Ne akarj gyorsan valamit címmel. Szerintem inkább legyenek kisebb céljaink, de ne görcsöljünk rá, ne stresszeljük magunkat miatta. 

Gyakori fogadalmak közé tartozik pl: a lefogyok idén, erre aztán erősen rá is görcsöl az ember lánya. Ahogy látom leggyakrabban a nők szokták maguknak ezt megfogadni, de hogy őszinte legyek, hogy bár nagyon jó fogadalom és tök jó hogy teszel valamit az egészségedért, ugyanakkor nem tartom megfelelő fogadalomnak. Hogy miért? Mert pont ebbe buknak bele a legtöbben, nem tudják sokan végig csinálni vagy megunják azt a fajta diétát, vagy az étrendet, vagy edzéstervet. 

Mint tudjuk, hogy a fogyás, vagy éppen a szálkásítás, izmosodás stb. nem mennek egyik napról, a másikra. Ezért is kezdik sokan feladni már az elején, mert nem látnak változást. Amennyit felszedtünk évek alatt, sajnos nem tűnnek el olyan hamar és meg kell tanulnunk kitartónak lenni, valamint türelmesnek is és nem feladni elsőre. Ehhez lehet hogy kell akár egy év is, vagy ki tudja mennyi idő, mire sikerül, akkor is ha esetleg tartasz valamilyen étrendet vagy diétát. 

Érdemes a fogyást célként kitűzni, mint fogadalomként tenni. Ha van egy kitűzött cél, hogy kb mennyit szeretnél egészségesen, tartósan lefogyni az ne csak erre az évre szóljon, hanem hosszú távú legyen, valamint így meg is tudjuk tartani a súlyunkat amit elértünk. 

Új év, új célok/álmok stb. Nagyon jó dolog szerintem, ha az embernek teljesülnek a kisebb céljai, esetleg van bakancslistája ami által ki tudja pipálni azokat, amelyeket sikerült teljesítenie, de ezek se kerüljenek a fogadalmaink közé! Fontosnak tartom, hogy ne görcsöljünk rá, ne feszüljünk rá arra hogy ha nem sikerült valamit teljesítenünk erre vagy a többi évre. Fontos, hogy ha most nem is, de a következő évekre is át tudjuk vinni azokat és bármikor be teljesülhetnek ezek a listák, és ki is pipálhatjuk vagy kihúzhatjuk azokat.

Mindig legyenek kisebb terveink, céljaink, álmaink, de soha ne akarjuk azokat megsiratni, ha esetleg nem teljesültek be. Örüljünk annak, hogy nem megfogadtad, hanem kitűzted mint cél és ami a legfontosabb, hogy örüljünk a szeretteinknek, barátainknak, gyerekeinknek, hogy vannak és legyél boldog, hálás azért amid van! 

Fogadalmak helyett inkább célokat, terveket tűzz ki. Így kevesebb kudarc ér majd téged. 

Ne felejtsd, hogy a terveidet, a céljaidat, az álmaidat bármikor el tudod kezdeni, mint ahogyan a fogyást is. Bármikor kezdhetsz új életet, nem kell ehhez fogadalom! Sőt, korhoz sincs kötve! 

Nektek mi a céljaitok? 
Szoktatok tenni fogadalmat? 

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
20 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Abszolút egyetértek, bár én is volt hogy fogadtam meg ilyesmi dolgokat régen. Habár van, akinél beválik az életmódváltás, mint fogadalom, de tény hogy ritka.

Judit

Én sem szoktam időponthoz kötni a változást, és inkább tervekben gondolkodom, mint fogadalmakban.

Vivi

Nagyon jó írás!
Én nem fogadtam meg idén semmit. Nem is igazán szoktam fogadalmakat tenni. Inkább elhatározásaim vannak magammal szemben. ☺️

Ninaa

Egyetértek a leírtakkal. Inkább céljaink, terveink, vágyaink legyenek, ne pedig erőltetett fogadalmak. A bakancslista sem egy rossz ötlet, ha (ahogy írtad is) nem görcsölünk rá. Ismét egy remek posztot hoztál, remek témával. ♥

Virgínia Virág

Én is minden évben megfogadtam hogy lefogyok, aztán csak híztam ? idén is szerettem volna normális étkezéssel kezdeni , de a húzós januárom miatt ismét nem jött össze… Én már semmit nem fogadok meg, nem is fogadtam meg semmit, mert tudom, hogy ezzel nem sokat érek. Inkább célokat tűzök ki, szerintem sokkal motiválóbb mikor az ember eléri a kis kitűzött célokat és úgy halad a nagyobb eredmény felé ?

Bernie

Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni.
Viszont 1 éve elhatároztam, hogy leadm azt a 10 kilót, ami rám rakódott a “lockdown” alatt. Muszáj volt, mert nem fértem bele az egyenruhámba, és mivel már egyszer lecseréltem 1 számmal nagyobbra, még eggyel nagyobbra meg nem akartam, le kellett adnom a fölös kilókat. Kb. 5 hónap alatt sikerült is, és ami még jobb, hogy azóta sem jöttek vissza, sikerült az életmódváltás!!!

Eszter

Köszönöm a posztod 🙂 Sok fórum, tv foglalkozik a fogadalmakkal, akkor amikor meg kell tenni, meg év végén is, ki, hogyan váltja be. Anno általános iskolásként mindig tettem valamit, de ahogy teltek az évek, ezek valahogy elenyészőek lettek, illetve olyan dolgokat próbáltam megfogadni, tervezni, gondolni, ami valahogy teljesíthető is. Nem mondtam ki, hogy X kg-t fogyok, hanem odafigyelek az étkezésre, inkább nekem az volt a kis gondolatom 🙂 A célom, amiről Neked is mindig beszélek, a regényem kiadása. Ezen idén igyekszem dolgozni <3 pusziii

Amy

Én nem fogadtam meg most sok mindent, egyetlen egy dolgot, és azt már elég régóta jól csinálom: boldog leszek 🙂 szerintem ennél több nem is kell egy fogadalomhoz, mert ezt a legkönnyebb megcsinálni. Korábban sokszor fogadtam meg én is ezt-azt, de annak szokása-rendje szerint nem lett semmi. Úgyhogy ez is inkább fejben dől el.
Köszönöm a posztodat! :*

Szia! Én továbbra is folytatom amit múlt évben a fogyással/ életmódváltással elértem. De más terveim egyenlőre nincsenek. Inkább csak reménykedek, hogy minden így marad ( párkapcsolat, munka téren), mint most.

Kitti

Igazad van. Nagyon jó írás lett? Nekem nincs fogadalmam, de céljaim és terveim vannak, azokat könnyebben tudom kivitelezni ?

20
0
Would love your thoughts, please comment.x