Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
Klaudiblog tulajdona
2022. 07. 17.     Klaudi    Hallássérült életmód, Személyes     5 komment

Én és a telefonálás hallássérültként

Őszintén szólva mióta csak az eszemet tudom, mindig is utáltam telefonálni, akkor is amikor időpontot kell foglalnom valahová, például vérvértelre vagy a halláscentrumomba ahova jártam, járok mert ezt sose szerettem telefonon elintézni az időpont foglalásomat. De nem csak az időpontokkal vagyok így, hanem más ügyekkel kapcsolatban is intézkedni, persze ha muszáj és nincs más választásom, akkor nem tudok sajnos mit tenni. Általában igyekszek mindent megoldani e-mailen keresztül, ha az lehetséges vagy a párom segít ebben, viszont ő sem szeret telefonálni, pláne a kedvencünk sokszor hogy várakozás és megy a csilingelő zene, valljuk be, idegesítő.

Hallássérültként pedig megmondom őszintén, hogy könnyen félreértek dolgokat, mert ugye nem látom az illető arcát, sem a száját nem tudom nézni amikor nekem mondd valamit, vagy esetleg kérdezz valamiről ami neki biztos hogy fontos információ vagy akár nekem, hogy mit kell tennem ha esetleg ultrahangra kellene mennem vagy vérvértel előtt mit ehetek vagy ihatok, bár szerencsére ezek már rutinszerűen mennek ezek a dolgok, intézkedések. No, de amikor igazán fontos dolgokat kellene intéznem, mint bank, akkor tényleg megvagyok lőve és nem is igazán szeretek telefonálni. Még szerencse, hogy applikáción keresztül vagy akár az interneten keresztül az ilyesmiket chaten vagy időpont foglalás már elérhetőek ezek az opciók is, vagy marad személyesen.

Örülök annak, hogy ha egyes helyek, intézkedések, ügyeket igyekszenek már digitálisan is megoldani hogy neked is könnyebb legyen, nem csak a hallássérülteknek kedvező ez, hogy ezeken keresztül is akár tud intézni azokat amelyekre muszáj időpontot foglalni. Persze, vannak esetek amik nem teljesen 100%-os és van mikor muszáj vagy telefonon elintézni vagy esetleg személyesen befáradni.

Kedvencem mikor PONT akkor nem jó a készülékem és szervízben van, vagy bármi miatt nélkülöznöm kell vele, akkor k.o! De tényleg, olyankor megvagyok lőve, bár jól tudok szájról olvasni, de akadnak vicces félreértések emiatt, hogy a készüléket nem tudom használni olykor, de legalább az emberek életébe okozok nevetni valót vagy mosolyt csalok az arcára. Szerencsére ez ritka eset hogy nincs a fülembe, de általában tartok szünetet, persze a készülékkel együtt is történek vicces szituációk.

Tehát, ha tehetem akkor jobban szeretem így elintézni a dolgaimat:
E-Mailt használni az ilyen esetekre.
SMS írni, ha nincs más opció, messengeren.
Ezt leginkább csak akkor használom, ha tényleg szükséges, de gyakran a mobilom jegyzettömbjébe szeretem írni, ha esetleg nem érti az illető vagy én őt hogy mit szeretnék mondani/szeretne a másik mondani nekem.

Természetesen, ha a párommal, barátaimmal/barátnőimmel, családtagjaimmal telefonálok az egy kicsit más helyzet, mert velük fel szabadultan és akár sokáig tudok beszélgetni.♥

Ti szerettek telefonon elintézni ügyeket, fontos elintézni valókat?
Szerettek telefonálni?
Mi az amiben szerinted jó lenne, ha fejlődne vagy változna ezen a téren bármi? Itt arra gondolok, hogy online időpontot foglalni egy orvoshoz?

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
5 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ninaa

Igen, sokkal jobb lenne, ha interneten többet tudnánk egyeztetni. Nem szeretek telefonálni, inkább én is sms/chat/online párti vagyok. Mint írtam instán, a vicces pillanatokról/félreértésekről szívesen olvasnék a közeljövőben ^^.

Eszter

Hű de jó téma, főleg mert neked más a nézőpontod, szempontod ezzel a kérdéssel kapcsolatban. ?Én imádok telefonálni, a helyzet az, hogy mivel elég sokat beszélek, ez már korán kiderült. A tinikoromban rengeteget beszéltem a barátaimmal, az volt a jó, hogy a vezetékes telefonunk ingyenes volt, úgyhogy bőven mehetett a pofázás. Ez most sem változott. ?

Vivi

Nagyon szeretek telefonálni! Így sokkal gyorsabban tudom elintézni a fontos ügyeket vagy hamarabb elérem azt, akivel szeretnék beszélni. ?

Jakó Judit

Nálam praktikusabb az SMS. Telefonálni csak ismerősökkel, családtagokkal. Hivatalos ügyeket pedig inkább online intézem, amikor kivitelezhető…

Virgínia Virág

Sajnos egyre inkább azt veszem észre, hogy 48 óra sem lenne nekem elég egy nap alatt, úgyhogy sokszor személyes találkozások is telefonbeszélgetésre módosulnak ?? telefonálni jobban szeretek mint például messengeren beszélgetni, mert az nekem sokszor személytelen, de természetesen a személyes találkozásokat szeretem a legjobban ?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x