Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2022. 12. 05.     Klaudi    Tagek     1 komment

Ezeket a kérdéssorokat Eszter írta össze, nagyon megtetszett nekem, szerintem nagyon jó és egyben nagyon klassz kérdéssorral állt elő. Ezáltal jobban megismerhettek engem. Lássunk is munkához….

1.Ha a horoszkópod alapján mutatkoznál be, mit lehet tudni rólad?
Őszintén szólva, én nem igazán szeretek horoszkópot olvasni és is-is alapon hiszek benne, van ami tényleg igaz rám, de a legtöbben néznek egyet. Úgy hogy, ha nem gond, akkor memória alapján írom össze ezeket a sorokat. Szabad léleknek tartom magam, ezért sem szerettem régen sem, ha lekorlátoztak és ezt most sem viselem el és nem is szeretem, pláne ha az életembe, a magánéletembe próbálnak beavatkozni, vagy a kreatívitásomba. Azt sem szerettem sose, ha elnyomnak ez máig igaz is rám. Szeretek alkotni, már gyerekkoromban is sok minden érdekelt, de most legjobban a horgolás és a rajz az ami lefoglal engem, valamint a számosfestő is kikapcsol, ha találok is valami olyat, amelyet szívesen kifestenék. Barátságos vagyok mindenkivel, ám nagyon kevés embert engedek magamhoz közel és szerintem az őszinteségem miatt, kevés igaz barátom is van, de nem csak az, hanem nagyon jó emberismerő is vagyok. Nagyon átérzem, beleélem magamat a másik ember helyzetébe, életébe és nézem a másik szemszöget is, ezért már sokszor mondták rám, hogy nagyon jó tanácsokat is tudok osztogatni másoknak, tehát elmehetnék ilyennek is, de őszintén szólva ezzel is már tele a közösségi platform. Empatikus embernek is tartom magam, ezért ha látom vagy olvasom, hogy bántják a legkisebbet, a gyengébbet akkor én is beállok a “csatába”, bár már megtanultam ezt kezelni, mert sajnos mindenkin nem lehet segíteni. Azt sem szeretem igazán, ha főnökösködnek felettem, pláne milyen jogon? Főleg, hogy semmilyen szerződés nem köt minket össze. Azt mondják a vízöntők szeretnek a maguk főnökei lenni, ez is igaz, de jól dolgozok csapatként és én nem igazán szeretek mások felett főnökösködni.

2.Ki volt és jelenleg ki a példaképed?
Nagyon régen a bátyám volt a példaképem, aztán pedig Weisz Fanni volt, mostanra már senki sem. Viszont, felnézek mindenkire aki egy hős, hogy a mindennapi életben képes helytállni, legyen bármilyen betegsége, átmeneti vagy maradandó állapota, mindig megküzd és átugorja az akadályokat! Ugyan ezt tudom mondani, egy egészséges és teljes értékű emberre is. Szerintem maradjunk a saját magunk példaképe.

3.Milyen jövőről álmodoztál gyermekkorodban? Mi érdekelt és mi az ami a mai napig is megmaradt?
Sok minden érdekelt gyerekkoromba, szívesen lettem volna mondjuk divattervező, mert rajzoltam egy csomó ruhát is, táskákat stb dolgokat is rajzoltam már. Akkor érdekelt a lakberendezés is, de csak a növények és a színek miatt vonzott annyira, de ebből se lett semmi. Valamikor régen a tanácsadás is megfogalmazódott bennem és több barát is mondta már nekem, hogy igazán lerakhatnám. Akkor szívesen lettem volna informatikus vagy designer, esetleg kódoló, igen vonzott engem is ez a világ a G-portál miatt és imádtam szerkeszteni. Végül, a kreatívitásom miatt jobban érdekelt a virágkötő, amit ma szintén nem alkalmazok már, max családtagoknak és barátoknak, ismerősöknek, de amúgy meg ez is teljesen “bezárt” nálam. Talán jövőre megpróbálok erre is figyelmet fordítani. Sajnálom, hogy a horgolás és a rajz nem egy fajta “szakma” hanem neked kell kitanulni, de elhelyezkedni nem tudsz vele, pedig szívesen dolgoznék ilyen helyen is. Most kb féléve kezd újra feljönni bennem a tanácsadás, mint a coach, de őszintén szólva már abból is rengeteg van… Engem inkább a kreatív vonal az ami igazán vonz, elindít.

Ha van olyan tanfolyam ami engem igazán érdekel és vonz is, akkor szívesen ki is tanulom.

4.Hogyan kezdődött a bloggerkedés iránti szenvedélyed?
14-16 évesen gondolkoztam egy ilyenen, ugyanebben a témában, el is indítottam egyet, de az nem ment annyira jól, így töröltem. Sokaknál láttam, hogy ez a személyes blog nagyon divat volt, azt is megpróbáltam, de semmi nem valósult meg abból sem. Már akkor sem tetszett túlságosan, hogy mindent is pakoljunk ki a netre, mert ugye az volt a naplód úgymond.

2019-ben kezdtem el blogolni, de előtte már a telefonomba jegyzeteltem és úgy nézett ki, mint egy blogbejegyzés. Megmutattam a páromnak is és neki is nagyon tetszett, így hát megnyitottam az első saját blogomat wordpressen, saját tárhellyel.

2022 pedig egy hatalmas változás zajlott le bennem novemberben már máshol kezdtem folytatni a blogolás és itt is maradok már, nem szeretnék tovább költözni.  

2023-ban mégis visszatértem ide a klaudiblog.hu-ra.

A blog iránti szenvedélyem pedig, hogy szeretek írni, szeretek témákról írogatni és emellett a hallássérülteket is jobban megismerhessék, valamint, segíteni is szeretnék az írásommal másokon.

5.Milyen témákkal kezdtél az első blogodban? Milyen terveid voltak akkor?
Ugyanezekkel a témákkal szerettem volna foglalkozni, de valahogy még nem voltam rá készen és akkor is a segítő szándék volt a tervem, valamint hogy lássák, hogy nincsenek egyedül. Sajnos nagyon kevés hallássérültnek van blogja.

6.Miben látod az erősségeid, mi az amire büszke vagy?
A hallássérültségem, hogy így is megugrom az akadályokat, valamint írok is róla vagy beleszűrőm a bejegyzéseimbe, témáimba stb.

Motiváltságom, a céltudatosságom. Még ha el is “bukok” akkor is felállok és újra kezdem.

Talpra esett vagyok, felállok bármikor, érjen engem bármilyen negatív körülmény, képes vagyok akkor is felállni és szembenézni az eseménnyel, a személlyel és nem hagyom magam.

7.Mik a gyengeségeid, amelyeket bátran vállalsz?
Nagyon érzelmes típus vagyok, ezt már mondták nekem, hogy nagyon hamar meglátszik rajtam, ha valami nem tetszik vagy mérges vagyok valakire, nem kedvelek úgy valakit és ezt sorolhatnám. Ezen igyekeztem is változtatni, de sajnos nem megy és nem is akarom ezt erőltetni.

Ehhez még hozzá társul az is, hogy sajnos lobbanékony is vagyok, nagyon hamar eluralkodik rajtam a harag amin igyekszem is változtatni, mert ez másokon csattan.

A bizalom nagyon fontos nálam, de ha valaki eljátssza azt, akkor az teljesen elvágta magát nálam. Mégha meg is bocsátok, de nem felejtek és nagyon nehéz vissza is szerezni a bizalmam. Sajnos már egy jó páran eljátszották és nem is sejtik szerintem hogy nem vagyok már vele ugyanolyan, mint előtte. Mint tudjuk, akik megteszik, meg fogják tenni még egyszer, nincs mese.

Gyakran olvasom és hallom is egyesektől, hogy akik fogyatékossággal élnek, vagy valamilyen tartós állapota van, akkor azok érzékenyebbek. Nos, tapasztalom is magamon, hogy tény hogy az vagyok, mindig is ilyen voltam. Szóval, ha terhes is leszek, nem kell ide érzékenyítő könnyek, mert alapból is érzékeny vagyok

8.Mit jelent számodra a blog? Mi az ami változott az elmúlt években a blogolásodban?
Segítségnyújtás, illetve olyan témákról írok amelyek engem is érdekelnek, valamint érintenek/érintettek engem is ezek a dolgok. Viszont, annyira komolyan nem veszem, hogy kb minden másnap vagy harmadik napon írjak bejegyzéseket. Amikor kedvem, ihletem is van, akkor írok, általában hetente egyszer. Meg aztán, jól esik írni, szeretek is.

Változni, nem változott sokat én szerintem, meg hát annyi éve nem blogolok. Jövőre lesz 4 éves(2023-ban) hogy elkezdtem blogolni, ehhez persze hozzátartozik, hogy most költöztem is ide és itt is szeretnék maradni.

9.Mi az amit jelenleg szívesen megosztasz az olvasóiddal? Miért?
Amelyek engem érdekelnek témák, valamint a hallássérült életmódról is írok ami akár személyes is egyben. Mint eddig is írtam, a segítség nyújtás, valamint olyanokról is írok(mert többször is kikérem a követőim véleményét és a tiéteket is) hogy mi érdekel titeket, melyek azok a témák amelyről érdemes is írnom. De őszintén szólva és szerintem, mindenki megtalálja azt a témát, írást ami őt érdekli. Nem vagyunk egyformák, mindenkit más érdeklődési kör vonz és azt olvassa el nálam vagy valaki másnál.

10.Melyek a kedvenc filmjeid
Húh, nehéz kérdés picit, mivel mindig az aktuális filmek a kedvenceim, de hogy mondjak egy párat: Apád, anyád ide jöjjön!, Titanic, Ízlések és pofonok, Marvel filmek kb az összes, különösen a Vasember, Télapu, Életrevalók, Harry Potter stb.

 

sorozataid

Pepe

Séf meg a többiek

Mi kis falunk

Keresztanyu

Apa tigris

Válótársak

Bűbájos boszorkák

Paula és paulina

Esmeralda(a nagyon régi mikor szőke a csajszi a főszereplő)

Vad angyal

Árva angyal

Hagyj ne soroljam, mostanában nem kezdtem bele semmi újba… max anime.

    könyveid

Leiner Laura összes könyvét szeretem, Szerelem Bolondjai sorozat, Angyalsors sorozata, DAC sorozat, Viharos érzelmek, Te döntesz, A lány aki hazudott, Alvilági Dal, Gyere hozzám karácsonykor, A legutolsó csók, Szegény anyám ha látnám, húh sorolhatnám

 zenéid? 

Ezt is sorolhatnám, igazából mindent is meghallgatok szívesen és amelyik füllbeszámó, azt berakom a kedvencekbe. Nálam Latin, Magyar, Koreai, Japán, Anime zenék- Opening, Ending, Tényleg bármit meghallgatok szívesen.

11.Mi tesz a leginkább boldoggá?
Hogy a párom, a családom egészséges, boldogok és megvan mindenünk amire csak szükségünk lehet.
Harmóniában, boldogan élek a párommal és vele lenni, jót filmezni vagy sorozatozni, kettesben lenni vele.
Egy jó könyv tea vagy kávé, esetleg forró csoki társaságában.
Horgolás, rajz is le tud kötni, ha van is kedvem hozzá.
Ha beszélgetünk egy jót a barátaimmal, akár személyesen, akár instagramon, messengeren kamerázunk vagy mikrofon segítségével beszélgettünk egy jót.
Egy séta a szabadban a párommal
Egy jót Simsezni aki sims mániás az érti is

12.Írj öt érdekességet magadról, amelyet szívesen megosztanál az olvasóiddal…

1.Szeretem az állatokat, van is egy hörcsögünk akit nagyon imádunk. Gondolkoztunk egy másik kisállaton, de hogy mi lesz belőle, az még a jövő zenéje.
2.Egyszer eltört a jobb karom, azóta megérzem a frontot is jobban.
3.Migrénes voltam, de már 1 éve tünetmentes vagyok, sikerült legyőznöm.
4.Szeretem a Disney-animációs meséket és szívesen leülök újra nosztalgiázni is.
5.Szeretem az animéket.

13.Milyen pozitív és negatív tapasztalatok értek a blogod megnyitása óta?

Pozitív: Megismertem egy csomó kedves, barátságos, szerethető, vidám embert a blogomon keresztül, instagramon. Sok új barátot is szereztem, amelynek őszintén szólva nagyon örültem. Valamint, jövőre lesz 4 éve, hogy blogolok és ez számomra nagy szó! Megszületett a TAB, ahol még több embert ismerhettem/ismerek meg, akkor bekerültem cikkíróként a Képesek vagyunk magazinba és a Le a Kabáttal-hoz is ahol szintén cikkíróként tevénykenkedem. Kapok pozitív visszajelzéseket is vagy felveszik velem a kapcsolatot e-mailen, privátban vagy írnak kommenteket néha, de ezek nekem akkor is nagyon jól tudnak esni. Tetszik az is, hogy instagramon is megismerek sok olyan embert akik hasonlóan gondolkoznak, motiválnak és inspirálnak és sorolhatnám.

Negatív: Egyenlőre nem tapasztalatok ilyet és nem is volt még eddig.

14.Hogyan viseled általában a kritikát? Hogy tudsz belőle építkezni?
Attól függ, milyen jellegű a kritika. Ha negatív és csak lehúz engem, abból nem hogy nem tanulok, de hozzáfűzni sem tudok semmit, szóval ezek nekem leperegnek. De, ha építőjellege van és tudunk is belőle fejlődni, valamint tanulni is akkor elfogadom és jól is viselem. Általában igyekszem nem felvenni, viszont ebből viszonyítva, sajnos vagy nem sajnos de érzékeny vagyok ilyen téren, de igyekszem nem felvenni azt.

15.Van olyan, amelyet sosem osztanál meg az olvasóiddal? Mik a Te tabutémáid?
A magánéletemről biztos hogy nem osztanék meg semmit e témában. Azt hogy a saját megélt tapasztalatomat megosztom minimálisan beleszűrve a bejegyzéseimbe, de megtartom magamnak és a páromnak a mi kis életünket. Ilyen jellegű bejegyzéseket sose osztok meg és továbbra se lesz szándékomban.

Ha lesz is gyerekünk, őt sem fogom kirakni a kirakatba. Majd ha lesz annyira érett és tud is dönteni bizonyos dolgokban, akkor majd lehet róla szó, hogy csinál magának külön blogot vagy instát stb. De ugyanúgy én is felügyelni fogom, hogy mit rakhat ki, majd ha teljesen felnőtt lesz, eldönti ő mit akar.

16.Hogyan látod magad öt év múlva?
Őszintén szólva, nem tudom. Ilyenen sose gondolkozok, mert nem tervezek előre. A jelenben élek és megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a jelen jobb legyen, még jobb legyen a holnap. Elég spontán ember vagyok inkább.

17.Milyen félelmeid vannak?
Elvesztéstől félek a legjobban, bár tudom hogy ez az életrendje, de valahogy… mégis ijesztő és félelmetes, hogy az ember elveszíti a szeretteit, vagy egy kisállat elvesztése is tud ugyanolyan fájdalmat okozni, mint egy ember elvesztése. Persze, tudom hogy az élet megy tovább, de valahogy akkor is…

Betegségektől, bogaraktól, pókoktól, kígyóktól…

Magasságtól is félek, tériszonyom is van sajnos.

18.Milyen tanácsot adnál a jelenlegi önmagadnak?
Még egy kicsit jobban bízhatnál magadban, legyen még több önbizalmad mint amennyi most van.

19.Mi jár mostanság a fejedben?
Várom a januárt, mert szeretném folytatni azt ami abbamaradt. De ez nem a kudarcom, nem adtam még fel. Majd megtudjátok miről van szó.

20.Miért vagy a leghálásabb?
Mindenem megvan, több más nem kell. Minden nap hálát adok a páromért, hogy van nekem, mellettem van. Ennél több szerintem nem kell, hogy hálás legyek.

A barátaimért, akkor is ha távol vannak, de fontosak nekem ők is.

Nektek hogy tetszett?

Ha van kedvetek, akkor nyugodtan ti is töltsétek ki Eszter tag kérdősorait.

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne D.

Miközben írtam az azonos témájú posztomat, részletesebben is elolvastam a tiéd és nálad is éreztem, hogy hasonló személyiségek vagyunk (bár nem meglepő ????). A horoszkópokhoz én is hasonlóan állok hozzá és a leírt személyiségleírás nagyjából leír engem is, csak egy-két változtatással. A példaképes rész utolsó mondatával is egyet tudok érteni. A 8. kérdésre adott válaszod első fele rám is jellemző. A 14. kritikás kérdés esetén is hasonlóan állok hozzá. A 15. résznél pedig én is egyet tudok érteni azzal, hogy a gyereket nem feltétlenül kell kirakni a kirakatba.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x