Bemutatom nektek az én kedvenc Gofri receptemet, amelyt még régen találtam valahol az interneten. Mint tudjuk, hogy sok recept elérhető, megtalálható különböző változatban. Sajnos a pontos forrástnem tudom már, de számtalanszor elkészítettem és sosem okozott nekem csalódást. Kellemesen puha, nem ragad le a Gofri sütőben sem. Próbáljátok ki ti is, ha kipróbáltátok, akkor bátran jelöljetek meg engem is. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Íme a recept;

Adag kb 10-12db
Hozzávalók:
40 dkg Liszt
1 csomag Sütőpor
3 db Tojás
12 dkg Margarin
1 csomag Vanilíás cukor
12 dkg Cukor (Én fele cukrot tettem bele)
5 dl tej
Csipet só
1db Citromhéj (elhagyható, én nem tettem most bele)

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, ha valaki tesz bele citrom reszelt héját, akkor most lehet hozzáadni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval, a vaníliás cukorral és egy kicsi cukorral kemény habbá felvertem. Kicsi tejet öntöttem a lisztes-sütőporral összekevert tálba, hozzá adjuk a vajat és a tojássárgáját is. Összekevertem, majd hozzáadtam a többi tejet. Ezután pedig a tojás fehérjéből vert habot hozzáadtam és óvatosan megkevertem. Gofri sütőgépben pedig kisütjük. Mivel van benne vaj, nekem nem ragadt le, de akik nem merik, nyugodtan kenjék le olajjal a gofri sütőt sütés előtt.

@klaudiblog

Adag kb 10-12db Hozzávalók: 40 dkg Liszt 1 csomag Sütőpor 3 db Tojás 12 dkg Margarin 1 csomag Vanilíás cukor 12 dkg Cukor (Én fele cukrot tettem bele) 5 dl tej Csipet só 1db Citromhéj (elhagyható, én nem tettem most bele) Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sűtőporral, ha valaki tesz bele citrom reszelt héját, akkor most lehet hozzáadni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval, a vaníliás cukorral és egy kicsi cukorral kemény habbá felvertem. Kicsi tejet öntöttem a lisztes-sűtőporral összekevert tálba, hozzá adjuk a vajat és a tojássárgáját is. Összekevertem, majd hozzáadtam a többi tejet. Ezután pedig a tojás fehérjéből vert habot hozzáadtam és óvatosan megkevertem. Gofri sütőgépben pedig kisütjük. Mivel van benne vaj, nekem nem ragadt le, de akik nem merik, nyugodtan kenjék le olajjal a gofri sütőt sütés előtt. Jó étvágyat😋🧇 Te hogyan szereted enni a gofrit? #gofrisütő #gofri #gofrirecept #szeretemagofrit #recept #cook #instahun #mutimiteszel #mutimitsütsz #süti #desszert #gyors #ésistenifinom

♬ eredeti hang – klaudiblog

Jó étvágyat😋🧇
Te hogyan szereted enni a Gofrit?
Neked van kedvenc Gofri recepted?

    Ha nem szeretnél lemaradni az aktuális bejegyzésekről, szeretnél az első lenni ki olvassa a bejegyzésem, akkor nem kell mást tenned, mint feliratkozni a hírlevelemre.