Néha megkaptam már azt a kérdés, hogy a hallókészülék olyan, mint egy szemüveg? Maga a kérdésen eléggé meglepődtem akkoriban, hiszen hogyan lehetne egy hallókészüléket hasonlítani egy szemüveghez? Tény, hogy mi is “felvesszük” a készülékeinket, viszont nem felrakni kell, hanem behelyezni a fülünkbe és azt bekapcsolni, hogy halljuk újra a világot.

Tisztítani is igen, ugyan úgy kell mint egy szemüveget, ám még sem teljesen ugyanaz a kettő. Ezt tisztító kendővel is lehet megtörölgetni a készüléket, valamint az illesztéket, viszont az illesztéket “ki is kell mosni”. Ne arra gondoljatok, hogy bedobom a mosógépbe és kimosom, mint egy ruhát! ? Hanem ehhez is tartózik egy tisztító készlet, amit itt láthattok a képeken:

Általában adnak hozzá egy tisztító tablettát, tény nem olcsó, de ugyanakkor nagyon hasznos cucc. A halláscentrumba elmagyarázzák, hogyan használd, tisztítsd. De ha nem kaptál e-fajta tájékoztatást, akkor leírom: A kicsi tégelyt amit kapsz, felöntöd langyos vízzel, nem kell teljesen. Most jöhet a tabletta, beleteszed és megvárod míg feloldódik, ezután az egyik illesztékedet, NEM A KÉSZÜLÉKET! Hanem az illesztéket beleteszed.

Én azt tapasztaltam, hogy jobb egyesével mosni, így én csak az egyiket rakom bele és hagyom benne kb 30 percig vagy ha szükséges akkor 1 óráig. Miután letelt az idő, akkor kisebb törölközővel szárazra törlöd, majd a pumpa segítségével kipumpálod belőle a vizet és újra megtörlöd, hagyod megszáradni. Ugyanezt megteszed a másik illesztékkel.

A készüléket úgy tudod karban tartani, hogy ehhez is jár egy tisztító készülék, ám nekem már olyan van, hogy a töltő is már valamennyit tisztítja a készülékeimet. Amennyiben nincs ilyen készüléked vagy nem olyan a töltőd, akkor sincs semmi baj. A halláscentrumokban is szívesen ki tisztítják neked, ez általában több napot is igényel, de már hallottam olyat hogy elég neki egy teljes 1 nap is. Tehát, akkor ott kell hagynod a centrumba.

Viszont, fontosnak tartom, hogy ha ez mellett döntöttél, hogy beadod a halláscentrumba, akkor legyen melletted valaki aki elkísér és másnap is tud melletted lenni. Mint írtam itt ebben a bejegyzésemben, hogy nekem hallásmaradványom van, én abszolút nem hallok semmit, szóval könnyen elüthetnének engem, vagy pont egy ismerős szólít le, aztán én nem hallom, ő azt hiszi “bunkó” vagyok, pedig nem.

Szóval, ha van ilyen ismerősöd/rokon/barát vagy akár a párod és nem lesz benne a fülében a készülék, akkor legyél mellette, kísérd el oda és haza is. Hidd el, nagyon hálásak vagyunk ezért is. 

A készülék behelyezéséről pedig itt egy videóm, tény nem tiszta már az illesztékem, azaz nem újszerű már, ezt nézzétek el. A sok használat miatt ilyen! 

@klaudiblog

Hogyan helyezzem be a készülékem? Gondoltam készítek egy ilyen videót is, illetve már volt egy személy ki kíváncsi volt, hogy én hogyan helyezem be a készülékemet???? Így leírás helyett, inkább egy videóval jöttem ???? Szerintem így sokkal egyszerűbb, mint elmondani, elmagyarázni vagy éppen azt leírni. A készülék olyan, mint egy szemüveg? További tartalmakért olvass a blogomon: https://www.klaudiblog.hu/2023/05/14/a-hallokeszulek-olyan-mint-egy-szemuveg/ Köszönöm, hogy megnézted, elolvastad. Klaudi #hallássérültvagyok #hallássérültlányvagyok #hallássérült #készülékbehelyezése #hogyanhelyezzükbeakészüléket #hogyanhelyezzükbe #készülék #hearingimpaired #hearingimpairedgirl #hogyanhelyezzukbeakeszuleket #keszulek

♬ eredeti hang – klaudiblog

Hajamat megigazítom, beleteszem óvatosan a készülékeket, ugyanezt elvégzem a másik fülemen is. Majd egyszerre kapcsolom be őket, úgy hogy lenyomva tartom a kis gombokat amelyeket rajta vannak, amivel természetesen a hangerőt és a programot tudom állítani, de ez is adja a ki és a bekapcsolási funkciót is.

Persze, van egy egyszerűbb verziója is, méghozzá a töltőm. Ha berakom tölteni a készülékemet reggel és kb délig vagy délutánig nem használom. Amikor feltölt a készülékem, akkor egyszerűen kiveszem a töltöből és behelyezem a füleimbe, automatikusan már be is kapcsolnak.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Klaudi