Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2023. 05. 14.     Klaudi    Hallássérült életmód, Személyes     8 komment

Néha megkaptam már azt a kérdés, hogy a hallókészülék olyan, mint egy szemüveg? Maga a kérdésen eléggé meglepődtem akkoriban, hiszen hogyan lehetne egy hallókészüléket hasonlítani egy szemüveghez? Tény, hogy mi is “felvesszük” a készülékeinket, viszont nem felrakni kell, hanem behelyezni a fülünkbe és azt bekapcsolni, hogy halljuk újra a világot.

Tisztítani is igen, ugyan úgy kell mint egy szemüveget, ám még sem teljesen ugyanaz a kettő. Ezt tisztító kendővel is lehet megtörölgetni a készüléket, valamint az illesztéket, viszont az illesztéket “ki is kell mosni”. Ne arra gondoljatok, hogy bedobom a mosógépbe és kimosom, mint egy ruhát! ? Hanem ehhez is tartózik egy tisztító készlet, amit itt láthattok a képeken:

 

Általában adnak hozzá egy tisztító tablettát, tény nem olcsó, de ugyanakkor nagyon hasznos cucc. A halláscentrumba elmagyarázzák, hogyan használd, tisztítsd. De ha nem kaptál e-fajta tájékoztatást, akkor leírom: A kicsi tégelyt amit kapsz, felöntöd langyos vízzel, nem kell teljesen. Most jöhet a tabletta, beleteszed és megvárod míg feloldódik, ezután az egyik illesztékedet, NEM A KÉSZÜLÉKET! Hanem az illesztéket beleteszed.

Én azt tapasztaltam, hogy jobb egyesével mosni, így én csak az egyiket rakom bele és hagyom benne kb 30 percig vagy ha szükséges akkor 1 óráig. Miután letelt az idő, akkor kisebb törölközővel szárazra törlöd, majd a pumpa segítségével kipumpálod belőle a vizet és újra megtörlöd, hagyod megszáradni. Ugyanezt megteszed a másik illesztékkel.

A készüléket úgy tudod karban tartani, hogy ehhez is jár egy tisztító készülék, ám nekem már olyan van, hogy a töltő is már valamennyit tisztítja a készülékeimet. Amennyiben nincs ilyen készüléked vagy nem olyan a töltőd, akkor sincs semmi baj. A halláscentrumokban is szívesen ki tisztítják neked, ez általában több napot is igényel, de már hallottam olyat hogy elég neki egy teljes 1 nap is. Tehát, akkor ott kell hagynod a centrumba.

Viszont, fontosnak tartom, hogy ha ez mellett döntöttél, hogy beadod a halláscentrumba, akkor legyen melletted valaki aki elkísér és másnap is tud melletted lenni. Mint írtam itt ebben a bejegyzésemben, hogy nekem hallásmaradványom van, én abszolút nem hallok semmit, szóval könnyen elüthetnének engem, vagy pont egy ismerős szólít le, aztán én nem hallom, ő azt hiszi “bunkó” vagyok, pedig nem.

Szóval, ha van ilyen ismerősöd/rokon/barát vagy akár a párod és nem lesz benne a fülében a készülék, akkor legyél mellette, kísérd el oda és haza is. Hidd el, nagyon hálásak vagyunk ezért is. 

A készülék behelyezéséről pedig itt egy videóm, tény nem tiszta már az illesztékem, azaz nem újszerű már, ezt nézzétek el. A sok használat miatt ilyen! 

@klaudiblog

Hogyan helyezzem be a készülékem? Gondoltam készítek egy ilyen videót is, illetve már volt egy személy ki kíváncsi volt, hogy én hogyan helyezem be a készülékemet???? Így leírás helyett, inkább egy videóval jöttem ???? Szerintem így sokkal egyszerűbb, mint elmondani, elmagyarázni vagy éppen azt leírni. A készülék olyan, mint egy szemüveg? További tartalmakért olvass a blogomon: https://www.klaudiblog.hu/2023/05/14/a-hallokeszulek-olyan-mint-egy-szemuveg/ Köszönöm, hogy megnézted, elolvastad. Klaudi #hallássérültvagyok #hallássérültlányvagyok #hallássérült #készülékbehelyezése #hogyanhelyezzükbeakészüléket #hogyanhelyezzükbe #készülék #hearingimpaired #hearingimpairedgirl #hogyanhelyezzukbeakeszuleket #keszulek

♬ eredeti hang – klaudiblog

Hajamat megigazítom, beleteszem óvatosan a készülékeket, ugyanezt elvégzem a másik fülemen is. Majd egyszerre kapcsolom be őket, úgy hogy lenyomva tartom a kis gombokat amelyeket rajta vannak, amivel természetesen a hangerőt és a programot tudom állítani, de ez is adja a ki és a bekapcsolási funkciót is.

Persze, van egy egyszerűbb verziója is, méghozzá a töltőm. Ha berakom tölteni a készülékemet reggel és kb délig vagy délutánig nem használom. Amikor feltölt a készülékem, akkor egyszerűen kiveszem a töltöből és behelyezem a füleimbe, automatikusan már be is kapcsolnak.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ninaa

Nagyon érdekes bejegyzés lett. Ez nekem újdonság volt, nagyon sok új információt kaptunk és örülök, hogy ezáltal jobban megismertünk egy ilyen procedúrát. Tök cuki az a pumpa meg az egész készülék. Nagyon jó kis technológia. Köszi, hogy ezt megosztottad velünk. ????

Eszter

Szerintem ez a poszt egy szülőnek vagy egy most diagnosztizált hallássérült embernek nagyon hasznos lehet. Még nekünk is, akik nem vagyunk, hiszen azért nem mindenről okítanak ki, így ezekről fontos olvasni. Nekünk a családban ketten is voltak hasonló helyzetben, de sosem tudtam a mechanikáját, kivéve amikor a kolleganőm készülékében aztán én cseréltem az elemet. De ennyi. A videó pedig nagyon hasznos és szuper lett 🙂 <3

Kitti

Nagyon érdekes volt a bejegyzésed, örülök, hogy írtál róla ???? Szerintem nagyon sok embernek tud segíteni ez a bejegyzésed és a videó remek ötlet volt.

Fekete-Virág V

Nagyon hasznos bejegyzés, számomra új és érdekes dolog ❤️ jó hogy beszélsz erről

Noel

Hasznos írás. Több ilyen tartalomra lenne szükség a neten.

Vivi

Wow, igazán szuper, hogy ezt bemutattad nekünk, nagyon érdekes volt olvasni a bejegyzésed! Nagyon részletesen írtál a készülékről is, aminek szintén nagyon örülök! Jó volt olvasni! ???? Fura, hogy pont a szemüveggel hasonlítják össze, bár, amikor én szemüveges lettem, hát nem örültem neki.. sőt. ????Ugye, nekem a szememmel van “gond”, nem látok élesen. ???? Na, de a lényeg, hogy jól működik a készülék, új információkat tudtam meg róla. ???? Használd továbbra is egészséggel! ????

Amy

Köszönöm ezt a részletes, és igencsak érdekes bejegyzést. Én, mint szemüveges, hozzá vagyok szokva a külső kiegészítőhöz, de nyilván teljesen más, mint a te esetedben. A kis nyuszikád meg megérdemli a reflektorfényt 😉 Puszi!

Manó

Mindig jó, valami újat tanulni ☺️ Köszi, hogy megosztottad

8
0
Would love your thoughts, please comment.x