Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2023. 07. 23.     Klaudi    Hallássérült életmód     18 komment

Egy olyan témát hoztam, amiről úgy gondolom égetően fontos beszélni, ez pedig a hallókészülékek és azok előnyös fejlődése.

Mindenképpen pozitív hogy a készülékek fejlesztői gondolnak hallássérült embertársainkra, a kis szerkezetek hangfeldolgozó képességei egyre jobbak, egyre szélesebb tartományokat képesek befogadni és feldolgozni, ezzel jobb, természetesebb hangokat, hallást biztosítani.

Tudomásom szerint az utóbbi pár évben jelentek meg az újratölthető készülékek, ezek előnye természetesen hogy már nincs szükség elemek vásárlására, így egyrészt környezetbarátabb, másrészt nincs szükség egyéb kiadásra, gondolok ezalatt az elemekre.

Véleményem szerint az elemes készülékek vissza fognak szorulni, páromnak az új készülék vásárlásakor már elemes típust nem is láttunk a kínálatban.

Elemes készülékek előnyei:

 • Az elemek könnyen hordozhatóak
 • Bármennyit tarthatsz magadnál
 • Könnyen, gyorsan cserélhetőek

Hátrányai:

 • Plusz költséget jelentenek
 • Figyelni kell hogy mindig legyen elegendő elem, időben vásárolni őket
 • Nem környezetbarát, bár szelektíven lehet gyűjteni ezt érdemes figyelembe venni

Tölthető készülékek előnyei:

 • Környezetbarátabb
 • Hozzá járó töltővel kényelmesen és könnyedén tölthető
 • Lehet hosszabb üzemidejű, páromé 6-7 napot bír egyetlen töltéssel

Hátrányai:

 • Az üzemidő széles skálán mozog, ismerünk olyat akinek minden este töltenie kell
 • Előre kell tervezni vele, ha utazás közben, utcán merül le akkor nagy kellemetlenséget okoz
 • Nekünk azt mondták még nincs tapasztalat róla, de idővel csökkenhet az üzemideje

Ha használsz készüléket, talán te is tapasztalhattál olyat hogy rosszkor merült le a készüléked, még is gyorsan tudtál elemet cserélni, így nem maradtál elzárva a külvilág hangjaitól.

Párommal előfordult hogy buszon merült le a készülékében az elem, vagy az utcán egy forgalmas út közelében, ha nem tudott volna cserélni elemet és emiatt nem hall, könnyebben érhette volna akár baleset is.

Természetesen megesett hogy elfelejtett elemet vinni magával, de szerencsére sosem történt komolyabb baj, gond emiatt, és utána jobban figyelt már erre.

Tölthető készüléknél viszont fokozottan kell erre figyelni úgy érezzük. Csak arról tudok nyilatkozni amilyen neki van, nem tudom más típusokhoz is van-e applikáció, és bár az övé mutatja a töltöttséget, közel sem mondható pontosnak sajnos, erre az információra azonban a készülék vásárlásakor is korrekten felhívták a figyelmünket.

Az eddigi tapasztalatai alapján amit az új tölthető készülékéről szerzett, elmondható hogy az elemeset jobban szerette ezek miatt a dolgok miatt. Ettől még ez ne bizonytalanítson el benneteket, nagyon jók és remekek a jelenleg kapható készülékek.

Aminek viszont kifejezetten örülünk mindketten hogy ilyen figyelmet fordítanak a fejlesztésekre, és az érződik hogy ezek a készülékek sokkal jobban képesek javítani, vissza adni a hallást és az azzal járó biztonságot, örömöket.

Nekünk akik egészségesen hallunk ez természetes, én viszont láttam hogy milyen örömet, elérzékenyülést váltott ki nála hogy ennyi féle új hangot felfedezhet, az ismerőseket pedig tisztábban hallhatja.

Ahogyan mellette voltam és mindezt megtapasztaltam, őszintén beismerem hogy vele együtt én is elérzékenyültem.

 

Nagyon szépen köszönöm a drága páromnak, hogy megírta ezt a bejegyzést. Én sem tudtam róla hogy mire is készül valójában. 🙂 Nagyon meglepett vele és felajánlottam neki illetve szóba jött hogy akár ide a blogomra is kitehetném. Látva azt, hogy ő hogyan látja a készülékek fejlődését, előnyeit és hátrányait.

Neked/Nektek hogyan tetszett ez a bejegyzés?
Legyen máskor is valami hasonló a páromtól? 🙂

Klaudi & Viktor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
18 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eszter

Nagy gratuláció, ügyik vagytok, hogy betekintést nyerhettünk most mindenféle oldalról ebbe a helyzetbe. Érdekes volt és hasznos. ❤️ Köszönjük a posztot. 🙂
Teljesen megértem, ha egy váratlan helyzetben éri az embert ilyen. Kolléganőmnek én is besegítettem, amikor elemet kellett cserélni, de ehhez az kellett, hogy lássak már életemben hallókészüléket. Nyilván ti teljesen más helyzetben vagytok, napi szinten, így a párod is sokkal tapasztaltabb e téren. ☺️ ????

Wikka

nagyon szepet írt a parod. Bar a parom szó helyett írhatta volna hogy Klaudiának, mert majdnem megkerdeztem hogy nem is tudtam hogy a te parod is hasznal hallókészüléket ???????? utana tovabb olvasva, siman rájöttem hogy a parod rolad beszelt 😀 el is olvastam amit a csopiba irál, de olvasás kozben megfeledkeztem rola 😀 ezeket leszámitva szuper poszt lett. ha nekem kellene hallókészülék én is a kornyezettudatosabb alternatívát valasztanám. nagyon orulok, hogy vannak ilyen lehetosegek es tenyleg fejlesztik ezeket is.

Jakó Judit

Nagyon szuper illetve kedves meglepetés volt a részéről. Nem mellesleg nekünk is hasznos volt, illetve az információk is tanulságosak. Jó volt bepillantást nyerni az ő látásmódjába. Reméljük, hogy fejlesztik az applikációt is, hogy minél pontosabb legyen. Így sok kellemetlen helyzet is kiküszöbölhetőbb lenne. Remélem lesz még hasonló akár egy Tag formájában is, hogy bizonyos témákról mennyiben hasonló vagy épp ellenkező a véleményetek.

Amy

Jaj de jó végre valamit Viktor tollából is olvasni valamit! 😀 Írhatna többet is, ha kell, segítek majd, megtalál 🙂
És a téma is nagyon fontos, amit felhoztatok, hiszen így egy olyan szemszögből is megismerhetjük ezt a világot, ami közvetlen környezetből adódik. Nyuszikára meg tessék vigyázni 😀

Köszi a posztot, puszi nektek <3

Fekete-Virág V

Nagyon szuper, hasznos bejegyzés lett ❤️
Szerintem legyen még ilyen ☺️

Vivi

Nagyon jó, hogy megosztottátok ezeket az információkat, így még jobban bele lehet ebbe látni. ☺️ Szuper, hogy vagytok egymásnak és segítitek egymást. ???? Az is nagyszerű hír, hogy ezeket a készülékeket folyamatosan fejlesztik,ezáltal modernebb, jobb lehet és könnyebb is használni, illetve nagyobb segítséget nyújt. Köszi, hogy bemutattad az előnyöket és a hátrányokat is. ☺️

Manó

Nagyon jó írás lett. És tanulságos is. Hallóként én baromi keveset tudok bármilyen hallókészülékről, így szeretek ilyenekről olvasni 🙂

Ninaa

Nagyon jó bejegyzés lett és valóban meglepő volt, hogy a pároddal közösen írtátok. Viszont jöhet belőle több, mert nagyon tetszett. Szuper erről olvasni, másoknak is biztos jól jön, mi pedig jobban betekintést nyerhettünk a hallókészülék előnyeibe, hátrányaiba.

Kitti

Gratulálok párodnak és várom tőle a következőt ???? Nagyon profi mindenben ???? Jó volt olvasni ????????

18
0
Would love your thoughts, please comment.x