Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2023. 08. 06.     Klaudi    Nosztalgia, Személyes     16 komment

Biztosan sokan ismerik és emlékszenek rá, valamint sokat játszott, egyben kedvenc számítógépes játéka, a The Sims. Még a 2000-es évek nagy siker játékává vált és most is az, főleg a The Sims rajongók körében. 

Akik esetleg nem ismerik, nem játszottak még vele, azoknak egy kis ismertető: Ez egy szimulátor játék, aminek lényege hogy a simed életét te magad tudod irányítani. Igen, végülis olyan mint egy valós élet, csak te megtudod szabni a simjeidnek; mit dolgozzon, mit csináljon, a szükségleteit teljesíted, kihívásokat tudsz csinálni vele(főleg a the sims 2 – 3-ban és 4-ben) illetve kiegészítőkkel még jobban lehet élvezni a játékot, nem csak játszani, hanem építkezni is lehet, ki tudod élvezni a kreativitásodat is. Ha a valós életben nem lehet kutyád-macskád, akkor a sims-ben lehetséges. Tudom, nem olyan a kettő és nem ugyanaz az érzés, de értitek. 

Adatlap a Wikipédiáról még ide kattintva olvashatjátok el a többit, valamint angolul is.

Saját ismerkedésem, történetem a The Sims játékkal
Nem is tudom, hogy hány éves lehettem, amikor megismerkedtem a The Sims legelső játékával. Már akkor beszippantott, megvolt a varázsa és imádtam. Mindig vártam mikor játszhatok már vele, mert sajnos akkoriban csak egy számítógépünk volt, muszáj volt rajta osztozni.

Bevallom, eléggé a rabja voltam, sőt függője voltam. -A régi szép idők, hát igen- Ma már kevésbé játszok vele, mint régebben, kamasz/tini koromban. Természetesen most is lefoglal, de nem annyira már mint régebben. Ma már inkább rajongónak nevezném magam, mint sem függőnek. 

Az elsőjével baromi sokat játszottam és tök érdekes, akkoriban nem éreztem nehéznek, de sok dolgot ki kellett tapasztalnom, meg hát maga a játék angol is volt. Ha valaki nem is nagyon tudott angolul sem volt gáz, mert viszonylag hamar meg lehetett tanulni, hogy mi micsoda és mit jelent. A kiegészítőivel bevallom, nem játszottam és meg sem voltak, nem szereztem be őket. 

Külön program amelyel tetkókat is lehetett gyártani, vagy saját ruhákat alkotni és mi egyebek. Kreativitásnak itt is szabtak határt. Csak sajnos, akkoriban nem volt internet, legalábbis nekünk még nem volt, így csak a közeli barátoknak tudtam megmutatni az akkori remek művemet. 

Aztán eltelt egy pár év(2004), jött a The Sims 2. Mit ne mondjak, nagyon izgatott voltam miatta és ugyanúgy imádtam, mint az elsőt. Itt már magyarosítás is volt hozzá. Szerettem ezzel is játszani, rengeteg időt töltöttem vele is és a kiegészítőit még inkább nagyon imádtam, különösen az Évszakok lett a legnagyobb kedvencem, valamint a Megnyitottunk vár az üzlet, Jó utat, Házi kedvencek és a Nagyvárosi élet is kedvenceim között voltak. Természetesen, mindegyik kiegészítőm meg volt, de főleg a fent említettek lettek leginkább azok amelyeket szerettem. Órákat eltöltöttem ezzel is, lekötött, kikapcsolt. Viszont, azt nem tudtam akkoriban, hogy lehetett kihívásokat csinálni. Egyszer véletlenül a családfát “sikerült” valameddig, de sajnos… abba hagytam. Viszont, rengeteg féle pózokat is leszedtem, mások által készült házakat, ruhákat stb, aztán csodálkoztam sokszor hogy már nem sok hely van a gépemen. 

A the sims 2 mai napig kikapcsol, szeretek vele játszani. (Már ha pont telepítve van).

Majd jött a The Sims 3 (2009). Nagyon sokára tudtam csak vele játszani, mert a gépem nem bírta el. Azt hiszem kb 1-2 év eltelt mire hozzájutottam, vagy több. Már nem emlékszem rá, hogy pontosan mikor kezdtem el játszani a 3-as szériával. Ám, az interneten tudtam kutakodni utána, információkat gyűjteni, hogy kinek hogyan tetszik, fórumokat is néha olvastam, valamint a gportal.hu által voltak már rajongói oldalak, valamint fanfiction történeteket is olvastam. Ami nagy csalódást okozott az a simek karaktere, az arcuk mint valami lufiszerűség és a épületek, a városok stb. Műanyag hatásai sem igazán tetszettek.

Ezek “hibái” ellenére ezzel is nagyon jól elvoltam, tetszett. Sok mindent ki kellett tanuljak, mert furcsa volt olykor az irányítása és kihívásokat is teljesítettem, legalábbis 1-2 biztosan. A kiegészítők itt is megvoltak nekem, itt is főleg a házi kedvencek, álom állások és az évszakok volt a kedvenceim, a többi nem annyira. 

Aztán jött a The Sims 4. A jó szokásomhoz híven direkt vártam ennek a játékával, hogy hátha befejezik teljesen, addigra ki tudja hány és hány év kell ahhoz, hogy teljesen végleges legyen. Idővel, mivel már egy bloggertársamnak Amynek mennyit áradoztam róla, hogy szerintem már bőven az agyára mentem és… leszedtem a 4-est. Most is egész sokszor segít nekem, innen is köszönet érte❤️

Nagyon furcsa volt először minden is, meglepődtem hogy sokkal több világ van (nem néztem utána direkt, nem olvastam, néztem az infókat, hogy ne fájdítsam a szívemet, mert akkor még nem volt meg a sims 4). A üres világ számomra nagyon furcsa még mindig, de legalább tudok oda is építkezni, tervezni stb. 

Nem is részletezem tovább, de itt is elmondanám hogy számomra mindig okoz kellemes meglepetést. Kihívásokat is próbálok vele csinálni. Ami számomra kicsit nehézkes és ezt Amy is aláírja az az hogy nehéz babát/gyereket nevelni benne. Bár nagyon tetszenek a baba korszakai, ahogyan felnőnek stb. Mint a valóságban tisztára, de szerintem kicsit túlzásba vitték. Így a baba vállalás, hogy terhes/várandós legyen a simem azt alaposan átgondolom még 3x is. 

Nem régiben kezdtem el egy kihívást csinálni, ami tényleg könnyű és egyszerű, még egyszerűbb lenne, ha nem bonyolítanám túl, de Amy inspirált vele ahogyan ő érte el az egyik kihívást. Szóval, mondhatni ugyanazt teszem, amit ő csinált a simjével. 

Amit kifejezetten szerettem és szeretek a The Sims játékokban, az pedig a építkezés és a simek gyártása. Órákig képes vagyok házakat építeni, amivel igen csak elveszi az időmet, de megérte és megéri mindig. A 4-es szériával még barátkozom, mert eléggé furcsa egy-egy építkezésem kialakítása, de szerintem kezdek belejönni. Illetve a gallériát kell megszokjam, de őszinte leszek, nem szoktam túl sok mindent leszedni onnan, max éttermeket. Ezért sokszor irigyel érte a bloggertársam, Amy. Általában mégis a online módot választom, mert mi van ha mégis le szeretnék szedni valamit.

Amit sokszor hátránynak gondolok, az a sok étterem ami sokszor nem működik jól. Vagy az hogy sokat kell várni rá tényleg, mire mindent kitudnak majd adni és ami vicc, hogy e mellett tervezik a The Sims 5 szériáját is kiadni, már ha igazak a információk róla.  

Igaz, a 4-es nem annyira nosztalgia kategória, de gondoltam ha már úgyis szóba hozom az első hármat, akkor már a 4-et sem illene kihagyni.

Ezt a csodás közös képet pedig Amy készítette nekem <3 
Köszönöm szépen! ^-^

 

Ti játszotok valamelyik részével?
Melyik a kedvencetek?
Melyik évszakok a kedvenceitek?
Szerinted mivel lehetne bővíteni a The Sims 4-et?

Klaudi

A képek saját szerkesztésűek, a rajta lévő képeket és ikonokat pedig a google által kerestem.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
16 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kitti

Ez a kép annyira jó lett, imádom rólatok ????????❤️❤️❤️ Jó volt olvasni, hogy ennyire magával ragad a játék ???? Ha elkezdeném tuti függő lennék???????????????? Igaz sokat gondolkoztam rajta, szóval lehet kipróbálom majd ????

Manó

Ezer éve játszottam vele, legalábbis annyinak tűnik???? asszem az első 2-vel játszottam, utána meg már nem nagyon vonzott. De tök jó, hogy vannak, akik még játszák 🙂

Wikka

Én is kipróbáltam annak idejen. Amikor bejött a divatba de engem sosem tudott úgy magába szippantani. De örülök hogy te megtaláltad benne magadat 🙂

Eszter

Nah, jó téma! ????????

Imádom a Sims-et! ???? Ötödikes voltam, amikor először játszottam vele egyik osztálytársamnál ( az kb 2002-2003 fele lehetett) azonnal oda voltam érte, nagybátyám cd guru haverja pedig mindent leszedett nekem akkoriban. Aztán jött a második, ami a mai napig a kedvencem. ❤️ Azzal simán eljátszottam úgy, hogy fel se tűnt, hogy besötétedett. Egész nap nyomtam, de manapság is vannak időszakaim, amikor órákig nyomom. A hármas is tetszett, a néggyel mèg nem sikerült megbarátkoznom, annyira nem ismerem ki magam benne sajnos.

A másodikban pedig az évszakok illetve a házikedvencek voltak a favoritok❤️imádtam mikor ősz volt, meg tél ???????? ennyi idősen is szívesen játszom vele én is.

Köszi a posztot????

Fekete-Virág V

Én régen nagyon sokat játszottam vele, ma már nem. De szuper olvasni róla ☺️☺️

Ninaa

Az első és a második hatalmas kedvenc a mai napig, bár nem sokat játszok vele. Ha megveszem/letöltöm akkor az egész napom rámegy a házak építésére, simek létrehozására. Ez a legjobb része valóban. Nagyon szerettem amúgy a szellemeket benne, meg a házi kedvenceket. A hárommal nekem is a kinézet volt a bajom, én keveset is játszottam vele… A 4-et még nem próbáltam, azt lehet miattatok ki fogom, mert annyi jót hallok,olvasok, hogy rendesen hiányzik, hogy játsszak vele. Köszi: D

A posztot imádtam olvasni, a képek szuperek lettek, nagyon ügyes vagy <3 köszi a nosztalgiát és, hogy meghoztad a kedvem a játékhoz. :3

Vivi

Uh én is imádtam???????? Sajnos hamar a függője lettem. Ha jól emlékszem, akkor a 3. vagy 4. részével játszottam, nagyon szerettem építgetni, alakítgatni, rendezgetni a házamat???? Néha még most is jó lenne vele játszani, annyira leköt, de sajnos már nincs annyi időm rá, mint régen???? Persze, szép emlékekkel gondolok rá vissza????

Jakó Judit

Én még nagyon az elején játszottam vele. Amikor kijött, de nem nagyon szoktam játszani. Egyébként magával a játékkal nincs semmi bajom. Tényleg szuper ez a kép! 🙂

Amy

Örülök, hogy ennyire tetszik mindenkinek a kép, amit csináltam Klauról :3 bele se avattam, hogy mit tervezek, meglepi volt neki is 😀
Ui.: Simkészítést vállalok 😉

A Sims nekem is életem része a mai napig, nélküle nem is létezne igazából szerintem a hetem. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, mert mindenki teljesen másképp játszik, nincs két egyforma játékos.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x