Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2023. 08. 20.     Klaudi    Gondolatok, Személyes     8 komment

Biztosan sokaknak ismerős a migrén, már-már népbetegségnek is mondható. Sajnos engem sem került el. Sokáig kínzott engem is, hol voltak jobb, de természetesen voltak rosszabb napok is. Voltak olyan napjaim is, amikor keményen 2 vagy 3 napon át sem akart békén hagyni az a kínzó fájdalom. Változó volt mikor jött elő, de gyakori volt a menstruáció előtt vagy pont aznap jött, váltotta ki teljesen. A migrénnek vannak különböző fajtái, valakinek ennél sokkal, de sokkal rosszabb, hogy szinte mentőt kell kihívni hozzá, erről is már hallottam történeteket másoktól

Orvosoknak is mondtam már, de nem tudtak mondani semmit rá. Azt hozzáteszem, hogy családon belül is volt ilyesmi betegség, de sokáig nem tudtam, hogy ez bizony migrén. A vérvértel eredményeim is nagyon jók voltak, a nőgyógyászaton sem mondtak semmit. Most sokan jönnétek az endometrózissal, de ennek sem tudom mennyire lehet/lehetett köze, mert éles fájdalmat nem éreztem akkor sem oda lent, inkább a migrén volt nagyon kínzó és kibírhatatlan.

https://www.pexels.com

Akkor végül is hogyan sikerült tőle teljesen megszabaduljak? Rengeteg minden alternatívát kipróbáltam, mivel nem vagyok egy gyógyszer párti és kerülöm is őket amennyire csak lehet. A sima fejfájást is kb hajlandó vagyok addig húzni, míg a fejem szét nem akar nyílni. De van amikor muszáj vagyok bevenni gyógyszert egyből.

Voltak nagyon jól bevált praktikák, de sajnos egy x idő után hol bevált, hol nem. Hol egyáltalán nem segített semmit. Akkor jött egy másik amit kipróbáltam, de ezeknél is ugyanúgy jött, hogy hol jobban lettem, hol pedig nem. Tehát próbálkoztam, amivel csak lehetett, de egyik sem hozta meg a várva várt eredményt.

Ami tényleg segített, az az életmódváltás volt és a mozgás, természetesen mellette a sok vízfogyasztás.

Eleinte nem ment túl jól, mint gondolhatjátok. De nem akartam feladni, igenis küzdeni akartam azért, hogy JÓL LEGYEK! Nagyon hullámzó volt és szinte próbatételre állított. Voltak hónapok amikor semmi, nem jött a migrén elő, aztán volt párszor amikor de, itt volt velem. De aztán, nyáron(nem, nem tavaly azaz nem 2022ben) teljesen jól voltam mind végig. Nem jött vissza a migrénem sose.

Így örültem minden egyes nap, hónapban, hogy egyáltalán nem tért vissza a migrénem. Legyőztem a migrént!

Miért nem csináltattam piercinget?
Gondolom mindenkit érdekli ez a fajta kérdés, vagy felmerült benned. Azért, mert nekem hallókészülékeim vannak, tehát ezeket nekem hordanom kell és bele se férne egy piercing pont a illesztékeim miatt amelyek benne vannak a füleimbe mindkét oldalt. Itt és itt olvashatsz a készülékeimről. A másik, hogy őszintén, fel sem merült ennek a gondolata, de már jó pár barátnőm szóvá tette, megkérdezték. Egyébként sem állna rajtam jól bármilyen ilyesmi és nem is vonzanak az ilyenek. A piercingről pedig itt tudsz olvasni.

Mindenkinek segíthet-e fajta életmódváltás?
Mivel nem vagyunk egyformák, így nem mindenkinek válik be az adott dolog. Az alternatívákat direkt nem írtam le, mert mindenkinek más és más válik be. De sokaknak segít/segíthet az, hogy ha változtatunk az életmódunkon.

Első sorban a vízfogyasztást és a mozgást javasolnám,természetesen nem egyből a futásra gondolok, hanem arra hogy válasszunk egy olyan sportot-mozgás formát amit biztosan hosszú távon is fent tudunk tartani és tudjuk is csinálni.

De ismétlem magamat, hogy nem mindenkinek válik be ez a módszer és nem mindenkinek szűnik meg teljesen a migrén, de már az is jó, ha csökkenteni tudjuk azt. Pl kevesebbszer jön elő, vagy nem olyan mértékű a fájdalom.

Mint mindegyik bejegyzésem/posztom saját tapasztalat! Felelősséget nem vállalok!

Klaudi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

SZuper, illetve érdekes poszt volt. Jó volt olvasni. Nekem a fogamzásgátló tabletta felborította a teljes hormonháztartásom. Akkor kezdődtek a migrének. Erős fejfájás, fényérzékenység stb… Sok idő volt mire elmúltak a fájdalmak, és végre megszűnt a migrénem. Akadályozott a munkámban, és nem egyhe tüneteim voltak.

Wikka

Ez nagyon szuper poszt lett. Orulok hogy az életmódváltás által jobban lettél. A víz fogyasztás az nagyban befolyásolja valóban ezt az egész fejfajasos dolgot es az ha rendszeresen sok vizet iszunk jelentősen javithat au egészségi allapotunkon. A migren pc nekem nem vált be, egyik sem. Szerintem többnyire placebo a dolog.

Eszter

Nagyon jó hír, hogy sikerült ezen átlendülnöd.❤️ Főleg azért mert ez nem egy leányálom, én már csak tudom. Valóban beválhat ez a dolog is. ami nálad elhozta a legyőzést, de valakinél lehet csak gyógyszer. Én ahogy betöltöttem a 18at onnantól küzdök. Rettenetes volt migrénnel dolgozni, bármi, sokszor otthon sötétítettem, aludtam, ha nem múlt el. A terhesség alatt sajnos azokat a gyógyszereket se szedhettem, amik eddig beváltak, sajna hánytam is. Nem kívánom senkinek. ???? lehet a jövőben érik egy neurológus, de meglátjuk. Nekem az is jó, ha már az Apranax-ot ismét szedhetem. Jó kis poszt lett, és tényleg szuper, hogy megoldódott, ez számít csak ☺️ ja piercingre gondoltam én is, de végül nem csináltattam.

Ninaa

A vízfogyasztás nagyon fontos. Mondom én, aki alig iszik vizet x) örülök, hogy ezzel sikerült megbirkóznod és az életmódváltás segített. Az mindenben jót tud tenni, ha jól csinálja az ember. Szuper írás. Köszi : )

Vivi

Nagyon jó, hogy az életmódváltás segített! A mozgás, a víz nagyon fontos a mindennapokban! ???? Én is küzdöttem régebben migrénnel, akkoriban kaptam rá gyógyszert, utána megszünt. De manapság is sokat fáj a fejem. Ezt is sok minden befolyásolja: a stressz, az idegeskedés, az időjárás stb..nem egy könnyű dolog sajnos, sokan küzdenek ezzel a problémával. ???? Remélhetőleg egyszer könnyebb lesz ez is. ????

Kitti

Nagyon jó lett ismételten ???????? Örülök neki, hogy sikerült megszabadulni a migréntől. Az életmódbeli változások sokat tudnak segíteni tényleg ???? Nekem régen nagyon durva migrének voltak, de a betegség után eltünt. Szokott fájni a fejem, de az a furcsa frontok, időjárás végett van és jóval kevesebb alkalommal mint előtte ????

Manó

A migrén sosem egyszerű. Átérzem, néha engem is megtalál és nagyon nem a kedvencem.
De örülök, hogy sikerült átlendülnöd rajta 🙂

Fekete-Virág V

Szuper, hogy neked sikerült legyőznöd a migrént, és megszabadulni tőle. Sajnos én elég frontérzékeny vagyok, így van, hogy már migrénnel kelek..

8
0
Would love your thoughts, please comment.x