Kezdőlap Interjú Interjú Recept Kapcsolat
2024. 06. 07.     Klaudi    Hallássérült életmód, Személyes     4 komment

Bizonyára sokakat érdekel, hogy mikor is szoktam kivenni a hallókészülékeimet? Nekem ez egy szükséges eszköz, hogy halljak, mint másnak a szemüveg hogy lássanak. Valamint arról is írok nektek, hogy mikor kell rá nagyon vigyázni, megvédeni és mikor veszem ki a készülékeimet?

Itt is megemlítem, hogy a hallókészülék egy érzékeny elektronikai eszköz, tehát nagyon víz, pára nem érheti a készüléket. Tehát, én nagyon vigyázok rá, óvom és minél többször kitakarítom, karban tartom a mindennapok használata miatt muszáj is. Itt írok róla, hogyan szoktam kitakarítani, karban tartani a készülékeimet.

Mi történik akkor, ha esik az eső? Akkor hogyan óvom meg?
Nyilván szakadó esőben nagyon kell rá vigyáznom, hogy egyáltalán ne érje víz, de ha mondjuk csepereg csak akkor egy pár cseppet kibír ugyan, de attól még ugyanúgy óvom, tehát esernyő vagy esőkabát mindig van nálam/nálunk, hogy az ilyen eseteket eltudjam kerülni.

Egyszer esett meg olyan, hogy ki kellett vennem a készülékeimet és elraknom a dobozába, majd az oldaltáskámba, mert akkor nem volt nálam esernyő és annyira szakadt, hogy féltem baja esik. Azóta ezt is megtanultam, hogy inkább legyen nálam esernyő, mert tényleg nem tudni, hogy az időjárásnak is milyen kedve van.

Ez is pont akkor történt, mikor a párom mellettem volt, más esetben ilyet sosem csinálnék, hogy kiveszem a készülékeimet, de mivel nem volt ekkor nálunk semmi, ami védené a hallókészülékeimet, így muszáj volt. Igen, baleset veszélyes rám nézve, mert ugyebár nélkülük nem hallok semmit, tehát egyedül semmiképpen sem kockáztattam volna.

Főzéskor, sütéskor is kiveszem?
Nem. Akármennyire is meglepő lehet ez most nektek, de egyáltalán nem szoktam kivenni, mert akkora pára, gőz satöbbi nem érinti a készülékeket illetve felé sem hajolok túlságosan az edények felett. Nyilván, persze egy gyors étterembe dolgoznék, meg ha szakács lennék és mi egyebek, akkor persze, óvnom kéne valahogy.

Sajnos vagy nem sajnos, de a hangos zajokat nem hallanám meg, viszont, vannak olyan sortársaim akiknek ez teljesen más, ők meghallják, értik a hangosabb zajokban, hogy mi a rendelés, mit szeretnének kérni a pultból stb. Látszik, hogy nincs két egyforma hallássérült.

Ilyenkor nem használom a készülékeimet:
-Fürdés/Tusolás: Mielőtt fürdenék, már jóval előtte kiveszem, tehát a fürdőszobába nem viszem magammal, leteszem a szobába őket.
-Töltés esetén, mert hogy ugye a készülékeimet töltenem kell.
-Fejfájás esetén, jó bulik szoktak lenni, ha nem veszem ki, csak fokozódik még jobban a fejfájásom
-Elalvás előtt(Meg akarsz lepődni? Régen nem vettem ki olykor, hanem vele aludtam)
-Nincs kedvem betenni, tehát tartok egy pihenő napot, néha ez is kell
-Ha kitisztítom őket
-Ha elromlott és szervízben van(dejónekem :’)))

Mire vagy még kíváncsi?
Mi érdekel még téged a hallássérültséggel kapcsolatosan? 

Klaudi

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amy

Sok újat én ugyan nem tudtam meg, de jó volt olvasni tőled megint valamit ????.

Bernie

Egyszer az egyik barátnőmnél lakott pár napig egy hallássérült lány, aki csereprogramon volt Magyarországon. Este a lány is kivette a hallókészüléket. A barátnőm meg csak beszélt, beszélt hozzá, addig, míg meg nem hallotta, hogy a lány horkol… (Remélem, hogy nem baj, hogy elmeséltem ezt.)
Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen macera… Azt gondoltam, hogy vízálló ez a készülék.

Ninaa

Hűha, milyen jó poszt lett. Sok hozzád hasonló embernek ez amúgy nagy segítség, főleg az eső része. Bár tudtam, hogy nem vízálló, hisz sokat beszélünk, de azért fejlődhetne már annyira ez a fontos készülék is, hogy vízállóvá tegyék. Mondjuk, szerintem Te akkor is kivennéd >_< Féltenéd, amit teljesen meg is értek. Örülök, hogy posztoltál ♥

4
0
Would love your thoughts, please comment.x